ΕΛΛΑΔΑ

Τα δάκρυα του εύζωνα που συγκίνησαν τους ομογενείς της Αυστραλίας

τα-δάκρυα-του-εύζωνα-που-συγκίνησαν-το-480762

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τα τελευταία 24ωρα η φωτογραφία του 25χρονου εύζωνα Κωνσταντίνου Λούσια, ο οποίος πριν λίγες ημέρες δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης των μελών της Προεδρικής Φρουράς στην Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας, ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, μίλησε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, για την Ελλάδα και τις δύσκολες ώρες που διανύει.

Ακούγοντας τον επίσκοπο να επαινεί τους εύζωνες για τον πατριωτισμό και το ήθος που επιδεικνύουν και να επισημαίνει ότι κάνουν τους Έλληνες όλου του πλανήτη υπερήφανους, ο 25χρονος εύζωνας δάκρυσε, μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή που απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό.

«Η ένταση και η αγάπη του κόσμου που ένιωσα να με πλημμυρίζει εκείνη τη στιγμή σε συνδυασμό με το πάθος των λόγων του Επισκόπου που μιλούσε με τόση αγάπη για την Ελλάδα και τους εύζωνες, κορύφωσαν την συγκίνησή μου. Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου» δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «Νέο Κόσμο» ο εύζωνας Κωνσταντίνος Λούσιας, ο οποίος κατάγεται από την Γαβριά, ένα μικρό χωριό στην Άρτα. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, αποφάσισε να ακολουθήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι σε ηλικία μόλις εννέα χρόνων.

«Πήγαινα στην Τετάρτη δημοτικού όταν οι γονείς μου με έφεραν στην Αθήνα και τη στιγμή που βρεθήκαμε στην Πλατεία Συντάγματος και είδα τους εύζωνες να στέκονται περήφανοι έξω από τη Βουλή των Ελλήνων είπα στην μητέρα μου ότι μια μέρα θα γίνω κι εγώ μέλος της Προεδρικής Φρουράς».

Πιστός στην υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του και αποφασισμένος να ξεπεράσει τα όριά του και να ακολουθήσει το παιδικό του όνειρο, ο Κωνσταντίνος παρουσιάστηκε στη Λαμία τον Σεπτέμβρη του 2016.

«Πριν από λίγο καιρό, εννέα μέλη της Προεδρικής Φρουράς, μεταξύ των οποίων κι εγώ, είχαμε την τύχη και την τιμή να επιλεχθούμε για να εκπροσωπήσουμε την πατρίδα μας στην Αυστραλία» είπε στην εφημερίδα.

Μετά από μήνες προετοιμασίας οι εύζωνες έφτασαν στην Αδελαΐδα την Τετάρτη, 19 Απριλίου κατόπιν εντολής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου προς το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το οποίο αφού εξέτασε το αίτημα των δύο ομοσπονδιών, σε Αδελαΐδα (Ίδρυμα Ελληνικών Σπουδών) και Σίδνεϊ (Ελληνική Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας) εκπόνησε και υλοποίησε άψογα το πρόγραμμα επισκέψεων με επικεφαλής τον λοχαγό της Προεδρικής Φρουράς, Θεοφάνη Κασιμάτη και την ανθυπασπιστή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Σοφία Παυλίδου.

Πηγή: neoskosmos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου