ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αναδείχθηκε ο 22ος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας

αναδείχθηκε-ο-22ος-πρόεδρος-της-ελληνικ-484524

Τον Εδμόνδο Κασιμάτη εξέλεξε ως πρόεδρό της η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Την εκλογή του αποφάσισε η νέα κοινοτική επιτροπή της κοινότητας, που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής της 23ης Απριλίου, όπου εξελέγησαν οι κ.κ. Ιωάννης Σιόκας (πρώην πρόεδρος της ΕΚΑ), Εδμόνδος Κασιμάτης (πρόεδρος του ΕΝΟΑ) και Μαίρη Παυλίδου (γενική γραμματέας της Κυπριακής Αδελφότητας Αλεξανδρείας).

Από την ημέρα των εκλογών βέβαια, υπήρξαν αλλαγές στην κοινοτική επιτροπή, καθώς η μέχρι πρόσφατα γενική γραμματέας της ΕΚΑ, Άρτεμις Γεροντάκη – Ταμβάκη προτίμησε να παραιτηθεί από την κοινοτική επιτροπή.

Με δεδομένη τη σύνθεση των οκτώ υπολοίπων μελών του ΔΣ, η κοινοτική επιτροπή της ΕΚΑ συνεδρίασε το απόγευμα της 27ης Απριλίου, με μέλη τους (κατ’ αλφαβητική σειρά) Ανδρέα Βαφειάδη, Δημήτρη Κάβουρα, Μιχάλη Καρυδιά, Εδμόνδο Κασιμάτη, Νικόλα Κόπελο, Πάρη Μακρή, Μαίρη Παυλίδου και Γιάννη Σιόκα.

Μετά από τις αρχαιρεσίες, 22ος πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας εξελέγη ο Εδμόνδος Κασιμάτης.

Έτσι, το νέο προεδρείο της ΕΚΑ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Εδμόνδος Κασιμάτης, Α΄ Αντιπρόεδρος: Γιάννης Σιόκας, Β΄Αντιπρόεδρος: Μαίρη Παυλίδου, Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Καρυδιάς και Οικονομικός Επόπτης: Πάρις Μακρής.

Αλλαγές υπήρξαν και στις Εφορείες της ΕΚΑ. Την Εφορεία Σχολείων ανέλαβε ο Μιχάλης Καρυδιάς, την Εφορεία Αστικών ο Πάρις Μακρής, τις Εφορείες Πρόνοιας και Εκκλησιών καθώς και Κοιμητηρίων ανέλαβε ο Γιάννης Σιόκας. Την Εφορεία του οίκου ευγηρίας ανέλαβε ο Εδμόνδος Κασιμάτης. Στην Εφορεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων παρέμεινε ο Δημήτρης Κάβουρας.

Τέλος, μία μεγάλη αλλαγή που αποφάσισε στην πρώτη της συνεδρίαση η νέα κοινοτική επιτροπή της Αλεξάνδρειας, είναι η ίδρυση μίας νέας Εφορείας Εστίασης, με υπεύθυνο προϊστάμενο τον Γιάννη Σιόκα. Η Εφορεία αυτή θα αναλάβει τις ανάγκες διατροφής του οίκου ευγηρίας, των βοηθουμένων της κοινότητας καθώς και των εκδηλώσεων του οργανισμού.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου