ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βρέθηκε ο Tsim Booky: Είναι ο Γιάννης από την Καλαμάτα

βρέθηκε-ο-tsim-booky-είναι-ο-γιάννης-από-την-καλ-560750

Αν είσαι Έλληνας, τότε σίγουρα ξέρεις τι σημαίνει η λέξη «Tsimbooky». Φανταστείτε λοιπόν να δείτε έναν Έλληνα οδηγό ταξί να βγαίνει σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας με αυτό το όνομα. Στην αρχή ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς εάν επρόκειτο για κάποιο άρρωστο αστείο ή ήταν ένα τυπογραφικό λάθος αλλά τελικά όπως αποδεικνύεται ο Γιάννης από την Καλαμάτα ήξερε ακριβώς τι έκανε.

Όλα συνέβησαν όταν πριν από μερικές ημέρες, οι οδηγοί ταξί στην Αυστραλία βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που θέλει να πάρει πίσω τις άδειες ταξί. Η κάμερα ενός από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας ρώτησε έναν οδηγό για το ποια είναι η άποψή του. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το όνομά του, ο Έλληνας ομογενής δήλωσε «Tsim Booky». Οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού δεν κατάλαβαν φυσικά τι κρυβόταν πίσω από αυτό το όνομα, αλλά καθώς η Μελβούρνη διαθέτει την μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα της χώρας, το βίντεο έγινε γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους ομογενείς να εξηγούν τι σημαίνει το όνομά του.

Τι είπε όμως ο ίδιος για την επιλογή του αυτή; «Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης τον τελευταίο καιρό μας αγνοούσαν. Όχι μόνο δεν έκαναν ρεπορτάζ για τα αιτήματά μας αλλά αστειεύονταν μαζί μας και με τις διαμαρτυρίες μας» δήλωσε ο Γιάννης στο Neos Kosmos.

«Δεν το σκέφτηκα πολύ και τους είπα πως το όνομά μου είναι ‘Tsim Booky’» λέει. «Κάποιοι έσπευσαν να με κρίνουν και να υποστηρίξουν ότι προσβάλω την ελληνική κοινότητα και τους συναδέλφους μου. Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν όμως, με αποκαλούν ‘ο αστείος μάγκας’ για την κυνική αίσθηση του χιούμορ».


Λίγα λεπτά αφότου το όνομά του εμφανίστηκε στην τηλεόραση, τα screenshots του προσώπου του Γιάννη «έσπασαν» το διαδίκτυο από την Αυστραλία και την Ελλάδα μέχρι και τη Διασπορά σε όλο τον κόσμο.
Εκατοντάδες σχόλια έκαναν την εμφάνισή τους και κατέλαβαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως τα «Τέλεια! Άλλος ένας έξυπνος που δίνει στην Ελλάδα ένα κακό όνομα, ότι ακριβώς χρειαζόμασταν», «Έλληνας ταξιτζής τρολάρει την Αυστραλιανή τηλεόραση», «άλλη μία περήφανη στιγμή της ελληνικής διασποράς χτυπά την μικρή οθόνη», αλλά ο «Tsim Booky» δεν αποθαρρύνθηκε.

«Επί του παρόντος, η κυβέρνηση κατάσχει τις άδειές μας με αντάλλαγμα το τίποτα. Θέλουν να μας δώσουν 100.000 δολάρια για την άδεια και 50.000 δολάρια για πάνω από τρεις άδειες, όταν εμείς έχουμε πληρώσει 500.000 δολάρια για κάθε άδεια».

«Πολλές οικογένειες οδηγήθηκαν στην οικονομική καταστροφή και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας εμπαίζουν ή μας αγνοούν. Χάρη στο γελοίο όνομά μου, οι καταγγελίες μας εισακούστηκαν. Ήμουν θυμωμένος με τα κανάλια που μέχρι σήμερα δεν έκαναν παραπάνω από το να παίρνουν συνέντευξη από κάποιους ηλικιωμένους Έλληνες ταξιτζήδες στην Αυστραλία των οποίων τα αγγλικά ήταν πολύ χάλια και να επεξεργάζονται τη συνομιλία για να μας κάνουν να φαινόμαστε γελοίοι και πως δεν ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε. Όπως είπα, το ήθελαν. Ήταν ο δικός μου τρόπος για να τους κοροϊδέψω, θέλοντας ταυτόχρονα να μιλήσω για τη δεινή μας θέση. Δεν μετανιώνω για ότι έκανα» δήλωσε ο Γιάννης ή αλλιώς «Tsim Booky».

Πηγή: Neos Kosmos

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου