ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, με ομογενείς στο Μόναχο

η-χρυσή-ολυμπιονίκης-άννα-κορακάκη-με-584372

Στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τους επόμενους παγκόσμιους αγώνες σκοποβολής ήρθαν στο Μόναχο η χρυσή ολυμπιονίκης στη σκοποβολή Άννα Κορακάκη, και ο αδελφός της Διονύσιος Κορακάκης, συνοδευόμενοι από τον πατέρα τους και προπονητή τους κ. Τάσο Κορακάκη.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο κ. Απόστολος Κώτσης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Χάαρ, πληροφορηθέντες μέσω του τύπου την έλευσή τους, επισκέφθηκαν την πρώτη ημέρα το χώρο διαγωνισμού και έζησαν από κοντά με θαυμασμό τις προσπάθειες του Διονυσίου Κορακάκη στη σκοποβολή.

Την επόμενη ημέρα, στους αγώνες της Άννας Κορακάκη παρέστησαν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, καθώς επίσης και η Γενική Πρόξενος κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κονότητας Χάαρ, Απόστολος Κώτσης.

Με περισσό ενθουσιασμό χειροκροτήσαμε την οικογένεια Κορακάκη και ιδιαίτερα την Άννα, για το γεγονός ότι μας έκανε περήφανους σ’ όλο τον κόσμο και ανέβασε όλη την Ελλάδα στο χρυσό σκαλοπάτι των ολυμπιακών αγώνων. Και στο Μόναχο πήρε η Άννα την περασμένη παρασκευη χρυσό μετάλλιο.

Μετά το πέρας των αγώνων, ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης ξενάγησε την Άννα, τον αδελφό της Διονύσιο και τον πατέρα τους Τάσο στα αξιοθέτα του Μονάχου. Ακολούθως η οικογένεια Κορακάκη ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, η Γενική Πρόξενος Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου και ο κ. Απόστολος Κώτσης παρεκάθησαν σε δείπνο στον εστιατόριο „Παλλάς Αθηνά“, (Pallas Athene) που το λειτουργεί ο κ. Παναγιώτης Παρασύρης, συμπολίτης (από τη Δράμα) της οικογένειας Κορακάκη. Ο κ. Παρασύρης εξαιρετικά συγκινημένος από την τιμητική επίσκεψη παρέθεσε λουκούλιο δείπνο και αβραμιαία φιλοξενία.

Η οικογένεια Κορακάκη ενθουσιασμένη από τις πολλαπλές δραστηριότητες της Ελληνικής Κοινότητας Χάαρ, αποδέχθηκε ασμένως την πρόταση του προέδρου κ. Κώτση και έγιναν μέλη της Κοινότητας.

Επειδή η τωρινή επίσκεψη στο Μόναχο της χρυσής Άννας και της οικογένειάς της δεν επέτρεπε την ανάλογη από την παροικία υποδοχή, για το λόγο αυτό η Εκκλησία, το Προξενείο και Κοινότητα Χάαρ υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν να τιμήσουν επάξια την χρυσή Ολυμπιονίκη στην επόμενη επίσκεψή της στο Μόναχο, το τρίτο δεκαήμερο του Μαίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου