ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αφιέρωμα στους Θεσσαλούς ιερείς της Ευρώπης

αφιέρωμα-στους-θεσσαλούς-ιερείς-της-ε-847379

Αφιερωμένο στην ιεροσύνη και τους Θεσσαλούς ιερείς της Ευρώπης είναι το 12ο Φεστιβάλ Θεσσαλών της Ευρώπης που διοργανώνεται το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Μπίλεφελντ, όπου, σημειωτέον, διακονούν ιερείς της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Διοργανωτές είναι η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης», ο Θεσσαλικός Σύλλογος Μπίλεφελντ με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών (Γκύτερσλο, Κολωνίας, Βισμπάντεν, Ελβετία, Ντίσελντορφ, Σβάινφουρτ, Μονάχου, και Βερολίνο) και ο Δήμος Καλαμπάκας.

Η Ομοσπονδία θα τιμήσει και θα προβάλλει το έργο και τη συμβολή της Εκκλησίας στη διατήρηση ηθών και εθίμων και στην εν γένει διατήρηση της ελληνικής συνείδησής μας, μέσω της συμμετοχής στη ζωή της ενορίας.

Στόχος του 12ου Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης είναι η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ομογενών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ιδιαίτερα η γνωριμία μεταξύ των, της θεσσαλικής νεολαίας Ευρώπης, η ενημέρωση για την ανάπτυξη, το μέλλον της Θεσσαλίας, οι τρόποι συνεργασίας των Θεσσαλών Ομογενών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου