ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ενθουσιασμός στην ομογένεια για το φιλικό Αυστραλίας-Ελλάδας στις 4 Ιουνίου στο Σύδνεϋ

ενθουσιασμός-στην-ομογένεια-για-το-φι-78997

Με τους Αυστραλούς ιθύνοντες να αναμένουν κοσμοσυρροή, ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα από την Αυστραλιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η φιλική συνάντηση των Socceroos με την Εθνική Ελλάδος στις 4 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σύδνεϋ.

Όσον αφορά στο δεύτερο φιλικό που εκτιμάται πως θα δώσει το ελληνικό συγκρότημα επί αυστραλιανού εδάφους είναι «ακόμα σε εξέλιξη οι συζητήσεις των εμπλεκομένων φορέων και ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε κάτι», όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας, David Gallop.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο κ. Gallop και ο προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας, Άγγελος Ποστέκογλου τόνισαν ότι η αναμέτρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Αυστραλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και επαίνεσαν την Ελλάδα ως ένα αξιόμαχο συγκρότημα.

Για τον κ. Ποστέκογλου τα αισθήματα είναι ανάμεικτα καθώς από τη μια θα προπονεί την χώρα που έκανε θετή του πατρίδα και έφτασε στην θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού και από την άλλη η χώρα όπου γεννήθηκε. «Θα είναι δύσκολο για μένα, αλλά και όλους τους Ελληνοαυστραλούς. Το σίγουρο είναι ότι αγαπάμε και τις δύο ομάδες και θα θέλουμε να δούμε καλό ποδόσφαιρο», είπε ο ομογενής προπονητής.

«Το παιχνίδι με την Ελλάδα μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε με αντίπαλο πέρα από την δική μας περιφέρεια της Ασίας και να εκτεθούμε και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», είπε ο κ. Ποστέκογλου. Από πλευράς του ο κ. Gallop κάλεσε τους Ελληνοαυστραλούς να πλημμυρίσουν το Ολυμπιακό Στάδιο «κι ας υποστηρίξουν όποια ομάδα θέλουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, Δρ. Σταύρος Κυρίμης, συνδέοντας την παρουσία της Εθνικής στην Αυστραλία με την συμπλήρωση 75 ετών από την Μάχη της Κρήτης και γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν εκδηλώσεις όπου η Ομογένεια θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους Έλληνες διεθνείς.

Πηγή: sbs.com.au

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου