ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βαθιά ανάσα για τα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ έδωσαν οι ομογενείς

βαθιά-ανάσα-για-τα-νοσοκομεία-της-5ης-υ-303955

Βαθιά οικονομική ανάσα για τα νοσοκομεία που ανήκουν στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλία -Στερεά) μετά τη σημαντική στήριξη ομογενών. Σε μία εποχή που τα νοσοκομεία μαστίζονται από πολλές ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και υγειονομικό υλικό, η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση IOCC που απαρτίζεται από ορθόδοξους χριστιανούς των ΗΠΑ και στηρίζεται ενεργά από την εκεί ελληνική ομογένεια, με μία γενναιόδωρη προσφορά ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων έρχεται να δώσει λύση σε σειρά προβλημάτων.

Η οργάνωση, η οποία συνεργάζεται στενά και με την οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Ελλάδα, πρόσφερε ένα ολόκληρο κοντέινερ με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και σημαντικές ποσότητες αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, για τα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ, το οποίο παραδόθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οπως ανέφερε η συντονίστρια της IOCC στην Ελλάδα, Δέσποινα Κατσιβελάκη, «οι συμπατριώτες μας της ομογένειας, αλλά και οι εθελοντές μας σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή της Ελλάδας, υλοποιούν σε όλη τη χώρα ένα σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, αντιλαμβανόμενοι την κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία και τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται στο ΕΣΥ. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε και να εμβαθύνουμε και άλλο αυτή την προσπάθεια με συμπαραστάτες μας τα στελέχη της Υγείας.

Οι ανάγκες στην Ελλάδα είναι πολλές και σημαντικές και σκοπός μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους λειτουργούς της Υγείας, ώστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών για τους πολίτες, με ιδιαίτερη μέριμνα για τον πληθυσμό που βιώνει αυξημένες δυσκολίες λόγω της γενικότερης κατάστασης».

Δωρεά υγειονομικού υλικού ύψους σχεδόν 1 εκατομμυρίου δολαρίων έφτασε χθες από τις ΗΠΑ στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, προκειμένου να διανεμηθεί στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ.

Εντυπωσιακή χειρονομία που προκάλεσε αίσθηση στα τοπικά υγειονομικά δρώμενα, τόσο για την ποιότητα, όσο και για την ποσότητα των υλικών, αλλά και για το ύψος της δαπάνης της δωρεάς. Πιο συγκεκριμένα, ένα ολόκληρο κοντέινερ με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και σημαντικές ποσότητες αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, ξεφορτώθηκε χθες στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας. Δωρητής η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση IOCC που απαρτίζεται από ορθόδοξους χριστιανούς των ΗΠΑ και στηρίζεται ενεργά από την εκεί Ελληνική Ομογένεια, ενώ παράλληλα συνεργάζεται στενά και με την οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Ελλάδα.

Επικεφαλής της αποστολής η συντονίστρια της IOCC στην Ελλάδα Δέσποινα Κατσιβελάκη, που συνοδευόμενη από τη συνεργάτιδά της Αμαλία Γκαβάζη συντόνισαν την επιχείρηση, με τη συνδρομή στελεχών αλλά και προσωπικού της ΥΠΕ και του νοσοκομείου. «Ηλιαχτίδα μέσα στο γκρίζο και βροχερό σκηνικό της ημέρας» χαρακτήρισε την προσφορά του υλικού ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ Μιχ. Βενιζέλος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την IOCC, επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ευθύνης της 5ης ΥΠΕ, ώστε η κατανομή να γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του, ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας Κ. Καραμπάτσας έκανε λόγο για «πραγματικά σπουδαίους ανθρώπους που είναι ευγενικοί, νοιάζονται και είναι γενναιόδωροι. Οχι μόνο για κάποιους ανθρώπους και περιστασιακά, αλλά για όλους πάντοτε», ενώ αναφέρθηκε στην προεργασία που είχε γίνει για την παραλαβή του υλικού, από κοινού με το διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, ο οποίος απουσίαζε χθες στην Αθήνα, επαινώντας ταυτόχρονα την τεχνική υπηρεσία και το προσωπικό του νοσοκομείου, για την προεργασία που είχε γίνει για τη διαμόρφωση του χώρου που φιλοξενεί προσωρινά το υλικό που τακτοποιήθηκε χθες με κάθε προσοχή και επιμέλεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου