ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυτός είναι ο δολοφόνος των ομογενών στην Ουάσινγκτον [εικόνες]

αυτός-είναι-ο-δολοφόνος-των-ομογενών-σ-507878

Το DNA του 34χρονου Αφροαμερικανού Ντάρον Ντίλον Γουίντ (Daron Dylon Wint) ταυτοποίησε η Αστυνομία της Ουάσινγκτον ως το γενετικό υλικό του δολοφόνου που βασάνισε και σκότωσε τον Ελληνα ομογενή Σάββα Σαββόπουλο, τη σύζυγό του, τον μικρό τους γιο και την οικιακή τους βοηθό.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τα ίχνη του από την κόρα μιας πίτσας, όπου ο 34χρονος είχε αφήσει γενετικό υλικό. Η πίτσα είχε παραδοθεί στην οικία το βράδυ της 13ης Μαΐου, όταν δηλαδή τα τέσσερα άγρια δολοφονημένα θύματα, ο 46χρονος Σάββας Σαβόπουλος, η 47χρονη γυναίκα του Έιμι, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η 57χρονη οικονόμος τους Βεραλίτσι Φιγκερόα, ήταν όμηροι. Σημειώνεται επίσης ότι οι ερευνητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε συνεργούς, ενώ θεωρούν σχεδόν βέβαια πως ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι δεν βρίσκονται πλέον εντός Ουάσινγκτον.

Επίσης, αυτό που προκαλεί συζήτηση στα αμερικανικά ΜΜΕ είναι πως, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν επικαλούμενα πληροφορίες, ο προσωπικός βοηθός του 46χρονου ομογενούς την επόμενη ημέρα, στις 14 Μαΐου, παρέδωσε στο σπίτι ένα πακέτο με 40.000 δολάρια σε μετρητά.

Ώρες αργότερα, η έπαυλη παραδόθηκε στις φλόγες και οι τέσσερις ένοικοί της είχαν στην κυριολεξία σφαγιαστεί.

Η πληροφορία αυτή περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση που έχει αναστατώσει τις ΗΠΑ. Η συνεργάτις αυτή φέρεται να βοηθούσε τον Σαββόπουλο με την ολοκλήρωση της κατασκευής μιας σχολής πολεμικών τεχνών και παραμένει αδιευκρίνιστο αν ήρθε σε κάποια επαφή με όποιον βρισκόταν μέσα στο σπίτι την ώρα που παρέδιδε τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια των ομογενών και η οικιακή βοηθός τους βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι την περασμένη Τετάρτη, στον δεύτερο όροφο της οικίας τους, έφεραν πολλαπλές μαχαιριές και ήταν απανθρακωμένοι.

Το ζευγάρι είχε και δύο μεγαλύτερες κόρες, την 19χρονη Αμπιγκέιλ και την 16χρονη Κατερίνα, οι οποίες είναι οικότροφες σε σχολείο και δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή της τραγωδίας.

Το άγριο έγκλημα έγινε στην πιο αριστοκρατική συνοικία της Ουάσινγκτον και σε μια από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές της χώρας. Απέναντι από την οικογένεια Ελληνοαμερικανών, άλλωστε, βρίσκεται το σπίτι του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Η δεύτερη οικιακή βοηθός του ζευγαρίου, η Nelitza Gutierrez έχει δηλώσει στα μίντια και στην κατάθεσή της στους αστυνομιούς πως ο Σαββόπουλος, γενικός διευθυντής μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, τη μοιραία ημέρα που έπεσε θύμα ομηρίας, τής έστειλε μήνυμα να μην πάει στο σπίτι.

Οι κόρες του ζευγαριού

Το ζευγάρι των ομογενών

Ο μικρός γιος της οικογένειας

Η οικιακή βοηθός

Η αστυνομία έδωσε από την αρχή στη δημοσιότητα το βίντεο από κάμερα ασφαλείας κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε καμένη η Porche του ζευγαριού, στο οποίο διακρίνεται ένας άνδρας να περπατά -πιθανότατα ύποπτος. Η αστυνομία μάλιστα, έχει ανακοινώσει πως δίνει αμοιβή 25.000 δολαρίων σε όποιον παράσχει πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψη του ή των δράστη / δραστών.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου