ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογενείς επιστήμονες μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου

ομογενείς-επιστήμονες-μεταξύ-των-κορ-33699

Δυο ομογενείς επιστήμονες από τη Μελβούρνη περιλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του 2014.
Συγκεκριμένα η Thomson Reuters ετοίμασε έναν κατάλογο με 3.200 ονόματα επιστημόνων από όλο τον κόσμο που έχουν την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Ανάμεσά τους είναι ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μελβούρνης, Χρήστος Παντελής, που ξεχωρίζει για τις έρευνες του στον ψυχιατρικό τομέα και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μόνας, Αθανάσιος Χριστόπουλος για τις έρευνες του στη φαρμακευτική.

Πρόσφατα ο Αθαν. Χριστόπουλος έκανε μια νέα ανακάλυψη που στοχεύει στην κατάργηση των παρενεργειών που προκαλούν στον οργανισμό τα φάρμακα και που ενδέχεται να αλλάξει δραστικά τον χάρτη της φαρμακοβιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα και να σώσει ζωές.

Ο ίδιος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου στον τομέα του και έχει στο ενεργητικό του δύο εξαιρετικά σπουδαία βραβεία, το John J. Abel Award στη Φαρμακολογία και το Michael Rand Medal.

Ο Χρήστος Παντελής από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, είναι επικεφαλής ενός τμήματος με 80 ερευνητές που ασχολούνται με όλους τους τομείς της ψυχιατρικής έρευνας. Ο ίδιος έχει γράψει τρία βιβλία και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 380 επιστημονικά άρθρα για τη σχιζοφρένεια, την κατάθλιψη, τον αυτισμό και άλλα σχετικά θέματα.

Πέρσι τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο «Robert Sommer» από το γερμανικό πανεπιστήμιο Justus Liebig University «για τα εξαιρετικά επιτεύγματά του στον τομέα της ψυχιατρικής έρευνας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου