ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέο σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στη Μελβούρνη

νέο-σχολείο-εκμάθησης-της-ελληνικής-γ-199796

Με τον καθιερωμένο αγιασμό άρχισε την Τρίτη το απόγευμα η λειτουργία του νέου σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο East Malvern, που στόχο έχει να προσφέρει προχωρημένα προγράμματα διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας σε μαθητές και μαθήτριες, που έχουν τα Ελληνικά ως μητρική τους γλώσσα.

Την τελετή του αγιασμού τέλεσε ο ιερατικώς προϊστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου της Κοινότητας π. Διαμαντής Κουράμπης, παρουσία γονέων, του εκπαιδευτικού προσωπικού και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού του γραφείου της Κοινότητας.

Στη συνέχεια, ο σύμβουλος εκπαίδευσης της Κοινότητας κ. Θόδωρος Μάρκος καλωσόρισε τους μαθητές και τους γονείς, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλει η Κοινότητα για την παιδεία και τον πολιτισμό, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία της λειτουργίας του νέου σχολείου.

«Η Κοινότητα επενδύει πολλά στην παιδεία και τον πολιτισμό και αντιλαμβάνεται τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν τα νεοφερμένα παιδιά από την Ελλάδα,» δήλωσε, διαβεβαιώνοντας τους γονείς ότι η Κοινότητα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

Χαιρετισμούς εκ μέρους του Δ.Σ. της Κοινότητας απηύθυναν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκος και ο κ. Μαρίνης Πυρπυρής.

Η διευθύντρια του νέου σχολείου κ. Μαρία Μπακαλίδου, καλωσόρισε τους γονείς και τους μαθητές και αναφέρθηκε στο νέο σχολείο, στο σκοπό και στο πρόγραμμά του, ζητώντας ταυτόχρονα και τη στενή συνεργασία των γονέων για καλύτερα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και μαθήτριες πέρασαν στις τάξεις τους με τους εκπαιδευτικούς, ενώ οι γονείς παρέμειναν μέχρι το τέλος, συζητώντας με τη διευθύντρια του σχολείου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και απολαμβάνοντας τους μεζέδες και τα αναψυκτικά που προσέφερε το σχολείο.
Γενικά επικρατούσε ενθουσιασμός για τη λειτουργία του ειδικού αυτού σχολείου, κάτι το οποίο αντιμετώπιζαν πολύ θετικά όλοι οι γονείς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου