ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα η ταφή του 42χρονου μουσικού που σκοτώθηκε από την έκρηξη στο Χάρλεμ

στην-ελλάδα-η-ταφή-του-42χρονου-μουσικού-257643

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια μίας εκ των δύο πολυκατοικιών που κατέρρευσαν την Τετάρτη στο ανατολικό Χάρλεμ ο Ανδρέας Παναγόπουλος, ο 42χρονος έλληνας μουσικός που αγνοείτο από την ώρα της έκρηξης.

Τον άτυχο άνδρα αναγνώρισε η αμερικανίδα σύζυγός του, δημοσιογράφος Λίζεθ Πέρεζ, όπως δήλωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Γιώργος Ηλιόπουλος.

«Όχι πλέον ελπίδες… έχει φύγει». Με αυτό το συγκινητικό μήνυμα στο προσωπικό λογαριασμό της στο facebook, η δημοσιογράφος από τη Βενεζουέλα Πέρεζ ενημερώνει τους φίλους της για τον θάνατο του αγαπημένου της Ανδρέα.

Η σορός του Ανδρέα Παναγόπουλου αναμένεται να μεταφερθεί στην Ελλάδα για την ταφή, ανέφερε ο γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος.

Ο 42χρονος μουσικός που ζούσε στη Νέα Υόρκη για περισσότερα από 20 χρόνια, διέμενε στον δεύτερο όροφο σ’ ένα από τα δυο κτίρια που κατέρρευσαν από τη χθεσινή έκρηξη στο Ανατολικό Χάρλεμ του Μανχάταν, με πιθανότερη αιτία τη διαρροή αερίου.

«Ήταν πολύ περήφανος για την κληρονομιά του και κάθε καλοκαίρι πήγαινε στην Ελλάδα για να δει την οικογένειά του» είχε δηλώσει νωρίτερα η σύζυγός του σημειώνοντας ότι ο Ανδρέας ήταν λάτρης της ιστορίας, παρακολουθούσε τη διεθνή πολιτική και είχε διαβάσει πολλά βιβλία.

Συνεργάστηκε με εταιρεία παραγωγής στον χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης και η μεγάλη του αγάπη ήταν η μουσική. Παλαιότερα, ήταν μέλος του συγκροτήματος Evergreen, ενώ εργάστηκε στη Νέα Υόρκη και ως DJ.

O Ανδρέας και η Λίζεθ οι οποίοι είχαν γνωριστεί στη Νέα Υόρκη, σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Οπως τόνισε ο έλληνας Γενικός Πρόξενος, εκπρόσωπος της Αστυνομίας αρχικά έκανε λόγο για τρία ελληνικά ονόματα ενοίκων των γκρεμισμένων κτιρίων, κάτι που στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκε.

Επίσης, αναφέρθηκε στη «σύγχυση» που δημιουργήθηκε γύρω από τις πληροφορίες περί νοσηλείας του Ανδρέα Παναγόπουλου σε νοσοκομείο, τονίζοντας ότι πράγματι η σύζυγός του είχε μεταβεί σε νοσοκομείο με τραυματίες γύρω στα μεσάνυχτα, έχοντας την ελπίδα ότι θα είχε καλά νέα.

Τελικά, έπειτα από αρκετή ώρα, διαπιστώθηκε ότι το όνομα του Ανδρέα Παναγόπουλου δεν συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο των τραυματιών, που είχαν μεταφερθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για την ανεύρεση αγνοουμένων μέσα από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες και ότι παραμένουν αγνοούμενοι πέντε άνθρωποι, αν και ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλάξει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου