ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνοαμερικανίδα ανέλαβε τα ηνία του Υπ. Υγείας των ΗΠΑ

ελληνοαμερικανίδα-ανέλαβε-τα-ηνία-το-316592

Το πηδάλιο του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ ανέλαβε μία 48χρονη Ελληνοαμερικανίδα η οποία αποτελεί επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα. Πολιτικά πυρά εξαπέλυσαν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Το όνομα της νέας διοίκησης του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ είναι Sylvia Mathews Burwell μέχρι πρότινος διευθύντρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου την οποία επέλεξε ο Μπαράκ Ομπάμα για να διαχειριστεί το υπουργείο αλλά και το μέλλον του ομοσπονδιακού νόμου για την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, γνωστού ως ObamaCare.

Την αντίδραση των Ρεπουμπλικανών προκάλεσε η επιλογή της Sylvia Mathews Burwell από τον προέδρο Μπαράκ Ομπάμα καθώς πιστεύουν οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες ότι η συγκεκριμένη γυναίκα μπορεί να ασκήσει πολιτικό έλεγχο στους αριθμούς εγγραφής πολιτών στο ObamaCare αλλά και να να επηρεάσει ποικιλοτρόπως και πολλά άλλα στοιχεία, ώστε να δείχνουν ότι λειτουργούν πολύ καλά οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία. Μετά από μια καταστροφική περσινή έναρξη, η μονάδα εγγραφής της διοίκησης για το ObamaCare έχει ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις καθώς προβλέπονται οκτώ εκατομμύρια εγγραφές πολιτών μέχρι τέλος Απριλίου.

Λίγα λόγια για την Ελληνίδα Σύλβια…

Η Σύλβια Mathews Burwell είναι ελληνικής καταγωγής κι από τους δύο γονείς της και αριστούχος απόφοιτος του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης. Ο πατέρας της είναι ο Δόκτωρ Γουίλιαμ Μάθιους συνταξιούχος οφθαλμίατρος καιη μητέρα της η Κλειώ Μάθιους , το πατρικό της όνομα είναι Μαρούδα, πρώην δημάρχος της πόλης Χίντον της ∆υτικής Βιρτζίνια. Εργάστηκε τόσο για τον Μάικλ ∆ουκάκη στην προεκλογική του εκστρατεία όσο και για τον Μπιλ Κλίντονσε σε ηλικία 32 ετών ως αναπληρώτρια Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου. Ήταν , επίσης, ανώτερη σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών του Ρόμπερτ Ρούμπιν αλλά και αναπληρώτρια ∆ιευθύντρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

life2day.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου