ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Αποστολή» αγάπης των ομογενών της Αμερικής σε νοσοκομεία της χώρας

αποστολή-αγάπης-των-ομογενών-της-αμ-466040

Δύο κοντέινερ με υγειονομικό υλικό δωρεά του Jaharis Family Foundation και του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities-IOCC παραδόθηκαν, από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου.

Τα κοντέινερ, μεγέθους 40 ποδών το καθένα, βάρους 15 τόνων και αξίας 1.583.000 δολαρίων περιέχουν υγειονομικό εξοπλισμό και αναλώσιμα νοσοκομειακά υλικά όπως σύριγγες, επιδέσμους, γάζες, γάντια, εξοπλισμό χειρουργείων, εργαστηρίων και ορθοπεδικά είδη αποκατάστασης.

Το υγειονομικό υλικό θα καλύψει ανάγκες των Νοσοκομείων Τζάνειο, Μεταξά, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας, Νίκαιας-Αγίας Βαρβάρας, Αττικό, Μυτιλήνης-Βοστάνειο, Σάμο, Λέρο, Σύρο και Ρόδο καθώς και Νοσοκομείων της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής στις δυσκολίες που περνά η χώρα μας και για τη συνεργασία που έχουν με την «Αποστολή» ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, τον κ. Μιχάλη Τζαχάρη και τον Οργανισμό IOCC λέγοντας ότι αποδεικνύουν κάθε μέρα με το έργο τους, όχι μόνο την αγάπη τους στον Ελληνισμό, αλλά την πίστη τους στις αξίες και τις δυνάμεις που έχει ο Ελληνισμός.« H Ελληνική Ομογένεια, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, όπου κι αν βρίσκεται, αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας που αρχίζει από τα βάθη των αιώνων και φθάνει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να υφίσταται. Είναι μία Ελλάδα έξω από τα σύνορα της Ελλάδος. Μπορεί να μην είναι κράτος ελληνικό, είναι όμως Έθνος ελληνικό».

Από την ίδια δωρεά, όπως τόνισε ο Μακαριώτατος, βρίσκονται σε διαδικασία αποστολής άλλα τρία κοντέινερ τα οποία προορίζονται να παραδοθούν τους επόμενους μήνες στην Δυτική, Ανατολική Μακεδονιά και Αθήνα.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης που έδωσε το παρόν στην παραλαβή σε δηλώσεις του ανέφερε :«Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο και τους ομογενείς μας από την Αμερική που, μέχρι σήμερα, μας έστειλαν οκτώ κοντέινερ αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και σήμερα ακόμη δύο, ένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ένα στην Πάτρα, ενώ ακολουθούν άλλα τρία κοντέινερ σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Οι ομογενείς μας, σε αυτή τη δύσκολη ώρα για την πατρίδα, δίνουν βοήθεια στο λαό μας που δοκιμάζεται».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου