ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πως θα ψηφίσουν οι ομογενείς στις Ευρωεκλογές

πως-θα-ψηφίσουν-οι-ομογενείς-στις-ευρω-483601

Καθορίστηκε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχελάκη η προθεσμία και ο τρόπος υποβολής της αίτησης -δήλωσης των Ελλήνων εκλογέων που διαμένουν στο έδαφος των λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαΐου 2014.

Η προθεσμία για την υποβολή των ανωτέρω αιτήσεων – δηλώσεων στις οικείες πρεσβευτικές και προξενικές αρχές της χώρας στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζεται από τις 20 Ιανουαρίου 2014 μέχρι και τις 28 Μαρτίου 2014.

Η δήλωση θα συμπληρώνεται μόνο μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΥΠ.ΕΣ. (www.ypes.gr), είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είτε από την οικεία διπλωματική αρχή.

Μέσω του διαδικτυακού αυτού τόπου, αναζητείται η εγγραφή του εκλογέα στη βάση δεδομένων των εκλογικών καταλόγων. Συμπληρώνοντας τα ονοματεπωνυμικά του στοιχεία, εμφανίζονται τα εξής στοιχεία εγγραφής του στους εκλογικούς καταλόγους:

Επώνυμο, επώνυμο Β, όνομα, όνομα Β, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας, όνομα συζύγου, επώνυμο πατέρα, ημερομηνία γέννησης, νομός, περιφερειακή ενότητα, εκλογική περιφέρεια, δήμος, δημοτική ενότητα, εκλογικό διαμέρισμα, ειδικός εκλογικός αριθμός και αριθμός δημοτολογίου.

Σε κατάλληλα διαμορφωμένη σελίδα καταχωρούνται με λατινικούς χαρακτήρες τα στοιχεία της σημερινής διεύθυνσής του (πόλη, οδός, αριθμός, ΤΚ, τηλέφωνο, e-mail) και επιλέγεται από προκαθορισμένη λίστα, η πόλη, σε εκλογικό τμήμα της οποίας επιθυμεί να ψηφίσει. Η αίτηση εκτυπώνεται εις τριπλούν μέσω του συστήματος.

Ο εκλογέας υποβάλει τα τρία αντίγραφα της αίτησης – δήλωσης μαζί με φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή της τελευταίας σελίδας του διαβατηρίου του (ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία καταχωρούνται τα στοιχεία του κατόχου) στην οικεία πρεσβευτική ή προξενική αρχή. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και με νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου