ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ελλάδα, στην καρδιά του

η-ελλάδα-στην-καρδιά-του-492227

Η Ελλάδα της ομογένειας, της υπερηφάνειας και της συγκίνησης απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι «τη ρωμιοσύνη μην την κλαις»

Τρανό παράδειγμα αποτελεί ο ομογενής δημοσιογράφος Τας (Αναστάσιος) Μελάς, ο οποίος προέβη σε μία συγκινητική κίνηση κατά τη διάρκεια εκπομπής στο επίσημο κανάλι του ΝΒΑ. Με αφορμή τον ελληνικό «εμφύλιο» του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Νικ Καλάθη, Κώστα Κουφού στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, σηκώθηκε από τη θέση του, έβαλε το δεξί του χέρι στο μέρος της καρδιάς, έκλεισε τα μάτια και έψαλε τον εθνικό μας ύμνο, αφήνοντας εμβρόντητους τους άλλους τρεις συμπαρουσιαστές του!

Μάλιστα, όταν συνάδελφός του… τόλμησε να τον διακόψει, του είπε να «σκάσει» και συνέχισε να ψάλλει τον Υμνο.

Ο Τας Μελάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Οντάριο του Καναδά και συγκεκριμένα στην πόλη Μισισάγκουα.

Στη συνέχεια φοίτησε στο πανεπιστήμιο Ράιερσον του Τορόντο (2001-2005), απ’ όπου και ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία. Αρχικά στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό του Πανεπιστημίου, όπου γνώρισε και τους μετέπειτα συνεργάτες του, Τζέι Σκιτς, Τζέισον Ντόιλ και Ματ Οστεν. To 2002 έκανε τα πρώτα του βήματα στο CBC ως βοηθού παραγωγής, ενώ βρέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ως ανταποκριτής του καναλιού! Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που επισκέφθηκε τις… ρίζες του.

Η αγάπη του για το μπάσκετ και δη το ΝΒΑ είναι τεράστια! Αποτέλεσε συνιδρυτής (μαζί με τον Τζέισον Ντόιλ) του «The Basketball Jones» (2006), ενός ιστότοπου που κάλυπτε το ΝΒΑ με… έναν τελείως διαφορετικό -και άκρως χιουμοριστικό- τρόπο. Αργότερα, με τον συμφοιτητή του, Τζέι Σκιτς ξεκίνησαν ένα blog με την ονομασία «the score» όπου έφτιαχναν διάφορα χιουμοριστικά βίντεο για το ΝΒΑ.
Το 2008 εργάστηκε στο Raptors TV, νυν NBA Canada TV, του τηλεοπτικού σταθμού που ασχολείται με τους Τορόντο Ράπτορς. Από τον περασμένο Οκτώβριο έγινε μέλος των «Starters», της εκπομπής του ΝΒΑ TV, όπου τραγούδησε με περίσσια περηφάνια τον εθνικό μας ύμνο!

Καλός… ζαχαροπλάστης

Αν δεν είχε ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, ο Τας Μελάς θα ήταν ένας καλός αρτοποιός και ζαχαροπλάστης! Πριν από δύο χρόνια «άνοιξε» τη δική του επιχείρηση μαζί με τη σύζυγό του Ντανιέλ Ορόν, η οποία είναι σεφ και κατάγεται από το Μαρόκο και το Ισραήλ. Το κατάστημα ονομάζεται «Moo Milk Bar», βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά και ειδικεύεται στα γλυκά εδέσματα και την παρασκευή μπισκότων!

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου