ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υπήρχε και… παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό

υπήρχε-και-παιχνίδι-στο-πανθεσσαλικ-227619

Ο Βόλος ΝΠΣ πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, επικρατώντας με 2-0 του Ολυμπιακού Βόλου, για την 9η αγωνιστική του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, με τους κυανέρυθρους να ανοίγουν το σκορ στο 2ο λεπτό με τον Ηλιόπουλο, ενώ οι κυανέρυθροι σφράγισαν το διπλό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαρσία στο 72’, για να ακολουθήσει δεκάλεπτη διακοπή περίπου στο παιχνίδι… με αφορμή ένα πανό…

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Πώς ξεκίνησαν

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τον Κούτσικο κάτω από τα δοκάρια και τους Ανδρ. Κόκα-Νόνη-Κραγιόπουλο-Καραμπά να συνθέτουν την αμυντική τετράδα (από αριστερά προς τα δεξιά). Ο Τόσκας αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, με τους Δήμο Κόκα (αριστερά) και Μέμο (δεξιά) να έχουν τοποθετηθεί στις πτέρυγες. Θέος και Βασίλιεβιτς έπαιξαν σε θέση εσωτερικού μέσου, ενώ μοναδικός προωθημένος για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Βαρούχας.

Από την άλλη για τον Βόλος ΝΠΣ ο Χουάν Φεράντο ξεκίνησε σε σχήμα 4-3-3, με τον Μπουργάνη να είναι ο τερματοφύλακας και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά να παρατάσσονται οι Ντεντάκης-Δημόπουλος-Γκαλίτσιος-Ντόσης. Στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ήταν ο Πιαστόπουλος, με τους Καμπαγέρο – Γκαρσία να έχουν ελεύθερο ρόλο μπροστά του. Στα δεξιά της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ηλιόπουλος στα αριστερά ο Πέντα και ο Μάντζης στην κορυφή της επίθεσης.

Το α’ μέρος

Μπορεί την πρώτη προσπάθεια να την είχε ο Ολυμπιακός μόλις στο 1’, με τη σέντρα του Μέμου στην περιοχή να μη βρίσκει αποδέκτη, ωστόσο η φιλοξενούμενη ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί στο 2’ λεπτό. Συγκεκριμένα από κάθετη πάσα στο χώρο του κέντρου, ο Ηλιόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Κούτσικο και δεν αστόχησε, γράφοντας το 1-0 για το ΝΠΣ με το μυτάκι του δεξιού ποδιού.

Οι κυανέρυθροι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και τρία λεπτά αργότερα, ο Πέντα τροφοδότησε από αριστερά τον Καμπαγιέρο, που συνέκλινε προς την εστία και σούταρε, με την μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Κούτσικου.

Μία σέντρα-σουτ που επιχείρησε ο Πέντα στο 10’ από τ’ αριστερά ήταν άστοχη, περνώντας ψηλά άουτ, κι ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού δε μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους να διασπάσουν την εστία του Μπουργάνη, η αντίπαλη ομάδα έδειχνε ότι ήθελε και δεύτερο γκολ.

Επικίνδυνη σέντρα του Γκαρσία μέσα στην περιοχή στο 16’ απομάκρυνε ο Νόνης, με το παιχνίδι να αποκτά άγρια ομορφιά, αφού η μπάλα ήταν πάνω-κάτω και τον Ολυμπιακό να ψάχνει την ισοφάριση.

Η πρώτη αξιόλογη φάση για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 18’, με τον Θέο να μπαίνει στην περιοχή, να πιάνει ένα σουτ και τον Ντόση να διώχνει σε κόρνερ, αποφεύγοντας τα χειρότερα για την ομάδα του.

Ο ΝΠΣ έγινε και πάλι επικίνδυνος σε σέντρα του Ηλιόπουλου από τα δεξιά στο 24’, με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να απομακρύνουν σε κόρνερ.

Σπουδαία ευκαιρία είχε ο Ολυμπιακός και στο 30’ με τον Θέο να εκτελεί από τα δεξιά φάουλ και την μπάλα να σταματά στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Μπουργάνη και κατέληξε άουτ.

Στο 34’ ο Ολυμπιακός κέρδισε νέο φάουλ, με τον Βαρούχα να το εκτελεί και τους παίκτες του Βόλος ΝΠΣ να απομακρύνουν. Σουτ του Μάντζη πολλά μέτρα μακριά έξω από την περιοχή πέρασε άουτ στο 37’ για να απαντήσουν οι ερυθρόλευκοι με νέα ευκαιρία στο 44’, με τον Βαρούχα να βγάζει συρτή παράλληλη σέντρα από τ’ αριστερά, ωστόσο κανένας συμπαίκτης του δε βρέθηκε στη φάση, με την μπάλα να απομακρύνεται από τους παίκτες του ΝΠΣ.

Με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Πίτου Γκαρσία έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μάντζη να πιάνει ένα αδύναμο σουτ και τον Κούτσικο να μπλοκάρει.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα σουτ του Δ. Κόκα στο 45+3 μπλόκαρε ο Μπουργάνης, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ του Βόλος ΝΠΣ, που διαμορφώθηκε από τα πρώτα λεπτά να παραμένει.

Το β’ μέρος

Ο Ολυμπιακός Βόλου απείλησε στο 50’ με μακρινό σουτ του Καραμπά, με τον Μπουργάνη να απομακρύνει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ. Στο 55’ ο Τόσκας πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαρούχα από δεξιά, αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μπουργάνη.

Στο 61’ οι παίκτες του ΝΠΣ προσπάθησαν να απειλήσουν, κερδίζοντας το έμμεσο φάουλ, μετά από γύρισμα του Νόνη στον τερματοφύλακα Κούτσικο, ο οποίος χρησιμοποίησε και το χέρι του στο κοντρόλ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκαρσία, το σουτ του όμως αποκρούστηκε αρχικά από τους αμυνόμενους των ερυθρόλευκων και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφυγε μακριά από την περιοχή.

Στο 72’ ο Τόσκας ανέτρεψε τον Μάντζη, με τον διαιτητή Γκορτσίλα να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών υπέρ των φιλοξενούμενων. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Πίτου Γκαρσία, ο οποίος ευστόχησε, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 75’ σουτ του Βαρούχα από θέση μέσα δεξιά βρήκε σε σώματα, ενώ έπειτα και μετά την εννιάλεπτη διακοπή (Σελ. 11) εξαιτίας πανό που αναρτήθηκε στο Βόρειο πέταλο, δεν υπήρξε κάποια αλλαγή όσον αφορά το σκορ, με τους φιλοξενούμενους να κατακτούν τους τρεις βαθμούς.

Στα δυσάρεστα της αναμέτρησης συγκαταλέγεται ο σοβαρός τραυματισμός του Ανδρέα Κόκα λίγο πριν το φινάλε μιας επεισοδιακής αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΝΠΣ 0-2

Πανθεσσαλικό στάδιο

Γ’ Εθνική – 9η αγωνιστική, 4οςΟμιλος

Σκόρερ: 2’ Ηλιόπουλος, 72’ πεν. Πίτου Γκαρσία.

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Αϊναλής, Τσιότσιος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Κίτρινες: Βαρούχας, Ευθυμιάδης, Κούτσικος- Καμπαγιέρο, Ηλιόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπράτσος): Κούτσικος, Κόκας, Καραμπάς (53’ Καράμπελας), Νόνης, Κραγιόπουλος (64’ Σέττος), Τόσκας, Μέμμος (53’ Καράμπελας), Βασιλίεβιτς, Θέος (46’ Ευθυμιάδης), Βαρούχας (86’ Καρβούνης), Κόκας.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Μπουργάνης, Ντεντάκης, Ντόσης, Δημόπουλος (45’+2’ λ.τρ. Τζελίδης), Γκαλίτσιος, Πιαστόπουλος, Πέντα (52’ Δεμηρτζόγλου), Καμπαγέρο (68’ Ζέρης), Μάντζης, Πίτου Γκαρσία, Ηλιόπουλος (86’ Σαλαμούρας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου