ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανεβάζει στροφές με προετοιμασία και κλείνει το ρόστερ με εμπειρία

ανεβάζει-στροφές-με-προετοιμασία-και-810518

Ανεβάζει στροφές από σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, που μετά από μια εβδομάδα προετοιμασίας και το πρώτο ρεπό, οι παίκτες επιστρέφουν στην προετοιμασία με μονές και διπλές προπονήσεις εναλλάξ ανά μέρα στο Πανθεσσαλικό, ενώ παράλληλα αναμένεται να κλείσει και το ρόστερ πριν την αναχώρηση της ομάδας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίες .

Μάλιστα, το επόμενο ρεπό θα δοθεί μετά το φιλικό με τη Βέροια στις 2 Αυγούστου και πριν την αναχώρηση για το Καϊμακτσαλάν (4-14/8 το βασικό στάδιο προετοιμασίας), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα οι προπονήσεις θα είναι χωρίς διακοπή ακόμη και το Σαββατοκούριακο 30-31/7.

Ο προπονητής Παναγιώτης Τζαναβάρας δείχνει ικανοποιημένος από τη διάθεση και την προσπάθεια των παικτών και αυτό που θέλει να κλείσει το ρόστερ με πέντε ακόμη παίκτες, έναν φορ, δύο ποδοσφαιριστές στα αριστερά, έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό και έναν μεσοεπιθετικό.

Την προηγούμενη εβδομάδα η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου στο Πανθεσσαλικό έφτασε να γίνεται και με 27 παίκτες, αφού στους 19 που έχουν ανακοινωθεί και ξεκίνησαν στην πανηγυρική πρώτη, προστεθήκαν και κάποιοι νεαροί.

Οι 26 παίκτες ήταν οι: Κατσούλης, Παλιούρας, Μπουργάνης, Στουρνάρας, Στασινόπουλος, Αγγέλης, Ζώνας, Τέλλος, Ζαρίφης, Οικονόμου, Πότσι, Ντα Κόστα, Κολημήτρας, Σταύρου, Κόκκας, Ναστέφσκι, Φλίγκος, Δωματάς, Αναστασίου, και οι υπό δοκιμή νεαροί Κραβαρίτης (γκολκίπερ από τον Ερμή) Μπλέτσας (επιθετικός από τα Γιάννινα ), Παπαϊωάννου, Χατζησταμάτης (ήταν πέρσι στην Κ-19), Πατσής, Χαντζής (18χρονος από τον Εθνικό Καρδίτσας) και Πρίκας (έχει παίξει στις υποδομές του ΟΦΗ και του Πανελευσινιακού). Από τους νεαρούς είναι αβέβαιο αν θα συνεχίσουν όλοι .

Τα τελευταία κομμάτια

Πλεον τα τελευταία κομμάτια του παζλ στο ερυθρόλευκο ρόστερ ψάχνει η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου πριν η ομάδα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, κάτι που θα γίνει στις αρχές Αυγούστου. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν νωρίς την προετοιμασία, νωρίτερα από τις άλλες ομάδες της Γ’ Εθνικής κι αυτό είναι εύλογο, καθώς ο προπονητής Παναγιώτης Τζαναβάρας θέλει να δουλέψει πολύ στο μοντάρισμα της ομάδας που δημιουργήθηκε από το μηδέν κι αποτελείται από μείγμα έμπειρων παικτών και νεαρών ταλαντούχων. Ζητούμενο είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο νωρίς συνοχή κι ομοιογένεια, για αυτό το λόγο η διοίκηση συνεχίζει τις επαφές της, ώστε να προχωρήσει στις επόμενες μεταγραφές και γρήγορα να ενσωματωθούν στην προετοιμασία οι τελευταίες μεταγραφές. Άλλωστε όπως δήλωσε ο κόουτς του Ολυμπιακού, μέσα στο δεκαήμερο αυτό θα γίνουν άλλες τρεις – τέσσερις προσθήκες. Η μία εξ αυτών αναμένεται να αφορά ξένο παίκτη, καθώς ήδη στο ρόστερ υπάρχουν τρεις (Ντα Κόστα, Ναστέφσκι, Πότσι) κι εκκρεμεί η απόκτηση ακόμη ενός, ώστε να συμπληρωθεί η τετράδα που έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Εθνική.

Κυρίως ο Ολυμπιακός Βόλου αναζητά το βασικό του φορ και οι πληροφορίες λένε πως αυτός έχει βρεθεί στο πρόσωπο του Κώστα Νεόφυτου, του υψηλόσωμου επιθετικού που τα τελευταία δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Λαμίας στη Football League (41 συμμετοχές, 4 γκολ).

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής συνεχίζει να είναι σε επαφή με τους ερυθρόλευκους και αν αποκτηθεί, θα αποτελέσει την κολόνα της επίθεσης του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν.

Πριν τη Λαμία ο παίκτης ήταν για δύο σεζόν στον Αχαρναϊκό (το 2012-13 είχε στη Γ’ Εθνική 19 αγώνες με 4 τέρματα και το 2013-14 είχε 26 συμμετοχές με 13 γκολ) και πιο μπροστά στη Ζάκυνθο (Γ’ Εθνική με 10/1).

Ο Κώστας Νεόφυτος μπορεί να θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League και ο Ολυμπιακός, θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να τον εντάξει στο δυναμικό του πριν στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις.

Μία από τις εναλλακτικές λύσεις είναι ο Σέρβος Αλεξάντερ Μίλιτς, το όνομα του οποίου «παίζει» για τον Ολυμπιακό εδώ και καιρό. Πρόκειται για 27χρονο επιθετικό, αριστεροπόδαρο, ο οποίος γνωρίζει άριστα την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη χώρα μας, έχοντας αγωνιστεί με τον Βατανιακό, τον Αγροτικό Αστέρα, τον Παναιγιάλειο και την Επισκοπή στα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και της Football League. Ο Μίλιτς έχει αγωνιστεί, επίσης, τόσο στο σέρβικο πρωτάθλημα, έχοντας, ωστόσο, δοκιμάσει την τύχη του στο αλβανικό και στο ρουμάνικο πρωτάθλημα, ενώ υπάρχει και τρίτη λύση.

Στο Καϊμακτσαλάν 4-14/8

Ο τόπος όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θεωρείται υψηλού επιπέδου, καθώς οι ίδιες εγκαταστάσεις προτιμώνται από ομάδες Super League, ενώ φέτος μαζί με τον Ολυμπιακό στο Καϊμακτσαλάν θα είναι και ο Εργοτέλης.

Ο νέος Ολυμπιακός θα χτιστεί σε υψόμετρο 1.230 μ. στις εγκαταστάσεις και το αθλητικό κέντρο του Lithos Hotel στον Παλαιό Αγιο Αθανάσιο, που απέχει 30 χιλιόμετρα από την Εδεσσα, 288 χλμ. από το Βόλο και κοντά του βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Bόρας ή Καϊμακτσαλάν, ενώ σε μικρή απόσταση είναι τα γνωστά θερμά λουτρά Πόζαρ και η λίμνη Βεγορίτιδα.

Η βολιώτικη ομάδα θα βρεθεί εκεί αρχές Αυγούστου(4/8 έως 14/8), ενώ ως τότε οι προπονήσεις θα γίνονται στο Πανθεσσαλικό που θα είναι η φετινή έδρα της ομάδας, με τον προπονητή Παναγιώτη Τζαναβάρα να έχει τη δυνατότητα να τεστάρει την ομάδα και σε ένα φιλικό ματς με τη Βέροια στις 2 Αυγούστου.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, περιμένει να δει τα αποτελέσματα των εργομετρικών που έγιναν, ώστε να διαπιστώσει σε τι ζώνη φυσικής κατάστασης είναι οι παίκτες και να δουλευτούν ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός στη συνέχεια. Νέα εργομετρικά μάλιστα θα γίνουν και μετά την επιστροφή από το Καϊμακτσαλάν.

Φιλικό Ολυμπιακός Β. – Απόλλων

Επισήμως ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό Βόλου το φιλικό με τον Απόλλωνα Αθηνών. Αρχικά το φιλικό ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο 20/8, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά τελικά οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του μία μέρα μετά. Η ανακοίνωση:

«Η Διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακού Βόλου 1937 ανακοινώνει τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Αθηνών την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 στις 19:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο».

Θυμίζουμε ότι το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού είναι στις 2 Αυγούστου με τη Βέροια. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν δύο φιλικά ματς με τον Πανθηραϊκό και τον Εργοτέλη στο Καϊμακτσαλάν, στο αθλητικό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Επίσης, γίνονται προσπάθειες από πλευράς Ολυμπιακού να διεξαχθεί στο Βόλο και τουρνουά με ομάδες από τη Super League και τη Football League, σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου