ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιθετικό το πλάνο του Ολυμπιακού Βόλου

επιθετικό-το-πλάνο-του-ολυμπιακού-βόλ-812561

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Επιθετικό φαίνεται πως θα είναι το πλάνο στον Ολυμπιακό Βόλου, που γενικότερα κινείται για τη δημιουργίας ομάδας η οποία θα έχει στόχο τον πρωταθλητισμό και την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες, κάτι που άρχισε να υλοποιείται βήμα βήμα με δυνατή κεντρική γραμμή και επίθεση φωτιά!

Η ποιότητα στο κέντρο συνιστά και μια καλή επίθεση… μια γραμμή στην οποία πέρσι η ομάδα υστέρησε, αλλά φέτος ίσως να είναι και η δυνατή της γραμμή.

Ο ερχομός του Βασίλη Σαχινίδη και η επιστροφή του Κώστα Φλίγκου σημαίνουν δύναμη και γκολ στην επίθεση, με τα δυο νέα πρόσωπα να θυμίζουν τη μεταξύ τους κόντρα πρόπερσι όταν ο Φλίγκος πέτυχε 19 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα και ο Σαχινίδης 14 με τον Απόλλωνα Λάρισας κερδίζοντας πρωτάθλημα! Τη χρονιά αυτή ο Σαχινίδης στα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό και σκόραρε και κέρδισε και πέναλτι, ενώ τα συνολικά πάνω από 100 γκολ του Φλίγκου και τα 63 του τελευταίου αποκτήματος, ο οποίος αγωνίζεται και ως περιφερειακός… από μόνα τους συνιστούν ένα δυνατό επιθετικό δίδυμο…

Ο Σαχινίδης τελευταία αγωνιζόταν με την ομάδα των Τρικάλων, και κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ιωνικό, Τύρναβο, Αγροτικό Αστέρα, Κορωπί, Λευκάδα, Αχαρναϊκό, Αναγέννηση Γιαννιτσών, ΟΦΗ και στον Απόλλωνα Λάρισας, που ήταν συμπαίκτης με τους Καμπλιώνη, Διβανέ και Σάββα όπως και τώρα…

Ο Βασίλης Σαχινίδης έχει άλλωστε τη δίκη του ιστορία. Το 2005 ο Ιωνικός χρησιμοποιεί στην Α’ Εθνική ένα νεαρό επιθετικό, τον Βασίλη Σαχινίδη. Η ομάδα είναι σε περίοδο παρακμής, και ο Βασίλης παίζει μόλις δέκα παιχνίδια Α’ Εθνικής σε τρεις σεζόν, με ένα διάλλειμα μισής σεζόν στον Αχαρναϊκό. Ο Ιωνικός πέφτει και ο Σαχινίδης παίζει δανεικός στο Κορωπί, για να μετακινηθεί στη συνέχεια προς τον Βορρά.

Δεν κάνει και τις καλύτερες σεζόν, ψάχνοντας το στιλ της ομάδας που θα του ταιριάξει και χρειάζεται να φτάσει το 2013 στον Τύρναβο όπου ξεχωρίζει.

Και έρχονται οι επιτυχίες, αφού η ωριμότητα είναι πάντα στοιχείο των σέντερ φορ για να βρίσκουν ευκολότερα δίχτυα.

Σε τρεις διαδοχικές σεζόν, από το 2014 ως το 2017, πανηγύρισε διαδοχικές ανόδους στη Φούτμπολ Λιγκ με Τρίκαλα, ΟΦΗ και Απόλλωνα Λάρισας.

Στο μεταξύ το 2015 κατακτά το Κύπελλο Γ’ Εθνικής με τα Τρίκαλα, σκοράροντας από μια φορά σε κάθε ένα από τα έξι παιχνίδια της διοργάνωσης. Με επτά γκολ μάλιστα είναι ο πρώτος σκόρερ στη μικρή ιστορία του θεσμού του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής. Έχει σκοράρει και τους επτά αγώνες της διοργάνωσης που έχει αγωνιστεί.

Για τον ίδιο λόγο, την άνοδο στην Φούτμπολ Λιγκ, τον απέκτησε την περασμένη εβδομάδα ο Ολυμπιακός Βόλου.

Από την άλλη ο Φλίγκος θα φορέσει τα «ερυθρόλευκα για δεύτερη φορά στην καριέρα του, και τα δύο τελευταία χρόνια στην Γ’ Εθνική σημείωσε 34 γκολ στο πρωτάθλημα σε 49 παιχνίδια, και ήταν πρώτος σκόρερ με τον Ολυμπιακό και με τον ΓΣΑ, ενώ γκολ είχε πάντα παίζοντας σε Αίαντα Γαστούνης, Θύελλα Πατρών, Δάφνη Ανδραβίδας, ΠΑΟ Βάρδας, Α.Ο. Κάστρου, Α.Ο. Καρδίτσας, Οικονόμο Τσαριτσάνης, Ελασσόνα, Νίκη Βόλου, Παναιγιάλειο, όπως και Α.Ο. Τρίκαλα.

Η επιθετική γραμμή πάντως δεν έχει «κλείσει», αφού αν δεν παραμένει στην ομάδα ο Λεωνίδας Χρήστου, θα αποκτηθεί άλλος ένας αξιόλογος παίκτης!

Πέρα από τις μεταγραφές στον Ολυμπιακό Βόλου γίνονται και κινήσεις οργανωτικού χαρακτήρα

«Κλεισμένη» είναι η ημερομηνία για την πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού Βόλου κι αυτή είναι η Δευτέρα 23 Ιουλίου. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ως πρώτη επιλογή ασφαλώς το ΕΑΚ, κάτι που θέλει και ο κόσμος, και γι’ αυτό θα κάνουν από τώρα τις ενέργειές τους, ώστε να τους παραχωρηθεί το γήπεδο. Αν δεν το καταφέρουν, θα στραφούν στο Πανθεσσαλικό

Στο τέλος Ιουνίου θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η εκτελεστική επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος, τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, και θα ακολουθήσει εκδήλωση όπου θα γίνει η παρουσίαση των νέων εμφανίσεων της ομάδας, την οποία φέτος ντύνει η εταιρεία αθλητικών ειδών «Zeus».

Επίσης οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» κάνουν τις σχετικές συζητήσεις για τη διεξαγωγή δυνατών φιλικών αναμετρήσεων στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού Βόλου και θα κλειστούν αγώνες με αντιπάλους ομάδες της Σούπερ Λίγκας, όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΛ και ο Άρης.

Υπενθυμίζεται ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στο Ελατοχώρι Πιερίας, από τις 27 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

*Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Μιχάλη Κλωνή εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός Β.: «Η Διοίκηση του Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου 1937 εκφράζει τη θλίψη της για τον αδόκητο χαμό του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλη Κλωνή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου