ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνεχίζεται βήμα βήμα η οργάνωση

συνεχίζεται-βήμα-βήμα-η-οργάνωση-15205

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με σταθερά βήματα συνεχίζεται η οργάνωση και ο προγραμματισμός της νέας περιόδου για τον Ολυμπιακό Βόλου, που μετά τον προπονητή και τις δέκα ανανεώσεις συνεργασίας με ποδοσφαιριστές, χθες ανακοίνωσε για τη θέση του γενικού αρχηγού έναν άνθρωπο της οικογένειας του Ολυμπιακού, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και ο νέος τεχνικός διευθυντής και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ.

Ο Γιάννης Θεοδωρίδης, παλιός τερματοφύλακας και τώρα πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου, είναι αυτός που αναλαμβάνει το πόστο του γενικού αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου ανακοίνωσε επίσημα χθες πως νέος γενικός αρχηγός της ομάδας θα είναι ο Γιάννης Θεοδωρίδης. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει την έλευση του Γιάννη Θεοδωρίδη στην ομάδα μας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου και παλαιός τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Αρχηγού.

Ο Γιάννης Θεοδωρίδης είναι ένας αθλητής από τα σπάργανα του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς ξεκίνησε το 1972 από τα «τσικό» του Συλλόγου και στη συνέχεια προωθήθηκε στην εφηβική και την πρώτη ομάδα, όπου έπαιξε έως το 1984. Κατόπιν αγωνίστηκε σε ομάδες της περιοχής, όπως ο Αλμυρός και ο Θησέας Αγριάς.

Εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται με την Ένωση Παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου, στην οποία είναι πρόεδρος από το 2016, και πάντα ήταν συμπαραστάτης τόσο προσωπικά όσο και μέσω της Ένωσης στις εκάστοτε Διοικήσεις του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι ποδοσφαιρικές του γνώσεις, ο άμεμπτος χαρακτήρας του και φυσικά η μεγάλη του αγάπη για τον Ολυμπιακό Βόλου, την οποία και έχει αποδείξει εμπράκτως όλα αυτά τα χρόνια, αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες επιλογής του, ώστε να είναι ο άνθρωπος που θα βρίσκεται στο πλάι των ποδοσφαιριστών τη νέα αγωνιστική περίοδο και θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο αυτών με τη Διοίκηση.

Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 είναι σίγουρη πως ο Γιάννης Θεοδωρίδης θα εργαστεί άοκνα για την ομάδα μας και του εύχεται υγεία, πρόοδο και πολλές επιτυχίες!».

Με την κίνηση αυτή η διοίκηση του Ολυμπιακού δείχνει να κάνει άνοιγμα στους παλαιμάχους της ομάδας, τους οποίους θέλει ακόμη πιο κοντά αναλαμβάνοντας καίρια πόστα στον σύλλογο, κάτι που θα γίνει και για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, αν και «ανεπίσημα» φαίνεται να εκτελεί χρέη ο Θωμάς Μακρής!

Πάντως για τον Γιάννη Θεοδωρίδη η αγάπη του για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι δεδομένη, και επιθυμία του είναι να βοηθήσει την ομάδα τη νέα χρονιά ώστε να πετύχει τους στόχους της.

«Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη για τον Ολυμπιακού Βόλου που δεν θα μπορούσα να μην αποδεχθώ την πρόταση του συλλόγου», ανέφερε μετά την ανακοίνωση του στον Sport Fm 89.5 και στην εκπομπή «Αθλητισμός χωρίς όρια», ως Γενικός Αρχηγός πλέον ο Γιάννης Θεοδωρίδης, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι στον Ολυμπιακό Βόλου από μικρό παιδί, το μόνο που σκέφτηκα όταν μου έγινε η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν ότι κάποια πράγματα θα τα συναντούσα για πρώτη φορά. Κάνεις όμως δεν έχει γεννηθεί έτοιμος, πιστεύω πως θα ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Θα προσπαθήσω να είμαι ο ισορροπιστής στα αποδυτήρια, ο συνδετικός κρίκος παικτών και διοίκησης. Έγιναν λάθη πέρσι που δεν πρέπει να επαναληφθούν, πιστεύω φέτος δεν θα γίνουν τα ίδια λάθη . Ο Ερασιτέχνης έκανε μεγάλη προσπάθεια από τον Ιανουάριο και μετά για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Κάτι καλό γίνεται στον Ολυμπιακό και αυτό φαίνεται από τις κινήσεις που γίνονται, ανανεώσεις ποδοσφαιριστών και ένας πολύ κάλος προπονητής», τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρίδης, αισιόδοξος μεν αλλά προσγειωμένος, αναφέροντας ότι «το σύνθημα «ψάξτε για τον δεύτερο», που ακουγόταν τις προηγούμενες χρονιές, δεν πρόκειται ποτέ να ειπωθεί από τον ίδιο, προσθέτοντας ωστόσο ότι φέτος ο Ολυμπιακός Β. θα είναι ανταγωνιστικότατος. Ακόμη έκανε λόγο για ένα συμπληρωμένο κατά 45% ρόστερ αυτή τη στιγμή πολύ νωρίς χρονικά, λέγοντας ότι η ομάδα του είναι η μοναδική που το έχει καταφέρει».

Ήδη ο Ολυμπιακός Βόλου έχει προχωρήσει σε κινήσεις που μαρτυρούν τις προθέσεις του, αρχίζοντας με την πρόσληψη ως προπονητή του Περικλή Αμανατίδη, που γνωρίζει άριστα την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, καθώς επί σειρά ετών έχει εργαστεί σε ομάδες της Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με αρκετές ανόδους στο ενεργητικό του και έχοντας καθίσει 415 φορές σε πάγκους ομάδων εθνικών κατηγοριών, καλείται να οδηγήσει τον Ολυμπιακό ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Επίσης από τη διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός ξεκίνησαν και οι ανανεώσεις συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Στάθη Ρόκα, Πέτρο Διβανέ, Αντώνη Καμπλιώνη, Κλεβί Κόλα, Σάκη Σάββα, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, Γρηγόρη Ευθυμιάδη Χρήστο Νόνη, και Βαγγέλη Αγγελή ενώ ανανέωση υπήρξε και για τον Γιώργο Πατσή, που είχε ολιγόλεπτη συμμετοχή και πιθανόν θα δοθεί κάπου δανεικός.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ανανεώσεις, αναμένεται να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και ο Λεωνίδας Χρήστου, και στο «πλάνο» είναι να συνεχίσουν τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό οι Δήμος και Ανδρέας Κόκας.

Στη συνέχεια, και αφού τελειώσει και το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, η διοίκηση θα προχωρήσει σε μεταγραφικές ανακοινώσεις, αφού κάποιοι παίκτες θα προέρχονται από την κατηγορία αυτή.

Σ’ ό,τι αφορά τη Γενική Συνέλευση, οι άνθρωποι του ΑΣ Ολυμπιακός έχουν συμφωνήσει να την κάνουν παρουσιάζοντας ολοκληρωμένο το πλάνο της νέας χρονιάς, ενώ λέγεται ότι έχει κλειστεί και προπονητικό κέντρο, και μάλιστα για την πραγματοποίηση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ένα επίσης από τα θέματα που απασχολούν τους ιθύνοντες της ομάδας, είναι και αυτό της έδρας της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, και στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν σε θετικές απαντήσεις ώστε η ομάδα να αγωνίζεται στο ΕΑΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου