ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σκόραραν για το Γηροκομείο Ολυμπιακός και Νίκη Βόλου (εικόνες)

σκόραραν-για-το-γηροκομείο-ολυμπιακό-48447

Με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα αλλά και να ξεφύγουν από τις προπονήσεις, Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Βόλου αγωνίστηκαν για 4η φορά την εφετινή περίοδο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με 4-2 και για πρώτη φορά φέτος τους κυανόλευκους, μετά τις δύο ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και το φιλικό του καλοκαιριού με 1-1, αλλά και την ήττα με 3-1 για τον β’ γύρο της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι ποδοσφαιριστές Ολυμπιακού και Νίκης αποζημίωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσους θέλησαν χθες να βρεθούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και να ενισχύσουν οικονομικά το Γηροκομείο Βόλου.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, οι ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν και ήταν εκείνοι που είχαν την ουσία στα τελειώματα τους, προηγούμενοι στο 23’ με τον Χρήστου, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Τζιώρας σε 1-1 στο 31’.

Ο Καμπλιώνης σημείωσε το 2-1 στο 40’, για να ακολουθήσει εκ νέου ισοφάριση από πλευράς κυανόλευκων, με τον Αναστασίου να σκοράρει κόντρα στην πρώην του ομάδα στο 62’ και ενώ νωρίτερα είχε χάσει και πέναλτι με τον Ντόλγκι. Αντίθετα ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ από την άσπρη βούλα με τον Ευθυμιάδη στο 78’, για να έρθει και το 4-2 στο 92’ από τον Διβανέ.

Πώς αγωνίστηκαν

Για την ομάδα της Νίκης Βόλου, τερματοφύλακας ήταν ο Θεολόγης, με τους Παπαδήμα-Κραγιόπουλο-Καρτσαμπά-Ζιώγα, να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Βέργος και Μέτσε, μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Ιορδανίδης, ενώ στα άκρα της επίθεσης κινούνταν οι Τζάθας – Ντινιωτάκης, με τον Τζιώρα στην κορυφή.

Στον Ολυμπιακό Βόλου, ο Κούτσικος βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά κάλυπτε ο Σάββας, από τα αριστερά ο Γελαδάρης, με τους Νόνη – Παπαϊωάννου να είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής Ρόκας και Λούγκος

ήταν τα αμυντικά χαφ, και μπροστά τους κινούνταν ο Διβανές σε ελεύθερο ρόλο, με τον Κόκα να συγκλίνει από τα δεξιά, τον Καμπλιώνη από τα αριστερά, με τον Χρήστου να είναι η αιχμή του δόρατος στην ερυθρόλευκη επίθεση.

Ο αγώνας

Με εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες ξεκίνησε η αναμέτρηση, αλλά αυτός που χαμογέλασε πρώτος ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου, όταν στο 23’ ο Κόκας έκανε την σέντρα από τα δεξιά για τον Χρήστου, ο οποίος πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και πέτυχε το 1-0.

Η απάντηση της Νίκης δεν άργησε να έρθει και έτσι στο 31’ ο Τζιώρας δεν θα μπορούσε να πει «όχι» στο δώρο του Λούγκου, ο οποίος γύρισε λανθασμένα την μπάλα προς τα πίσω, με τον επιθετικό των κυανόλευκων να πετάγεται στην πορεία της για να πλασάρει για το 1-1.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν έδειξε να πέφτει, και ο Ολυμπιακός πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, με τον Καμπλιώνη αυτή την φορά να εκμεταλλεύεται την οργανωμένη επίθεση των συμπαικτών του και να πλασάρει ιδανικά τον Θεολόγη για το 1-2, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Νίκη απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Τζιώρας ανατράπηκε από τον Κούτσικο, αλλά ο Ντόλγκι, που είχε περάσει ως αλλαγή ήταν «κρύος» και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Ότι δεν μπόρεσε ο Ουκρανός ήρθε να το πετύχει ο Αναστασίου στο 62’, όταν πήρε την μπάλα από τον Ντινιωτάκη και δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει αμαρκάριστος για το 2-2.

Ο Ντινιωτάκης θα μπορούσε να έχει πετύχει και το 2-3 στο 68’, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι εκείνος που πήρε προβάδισμα ξανά και άφησε τη Νίκη να κυνηγά. Συγκεκριμένα ο Κραγιόπουλος ανέτρεψε τον Χρήστου, με τον Ευθυμιάδη να σκοράρει με πέναλτι στο 78’ για το 3-2.

Βουρδάκης από πλευράς Νίκης και Καμπλιώνης από πλευράς Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στη συνέχεια, κάτι που δεν συνέβη όμως και με τον Διβανέ, ο οποίος πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Ευθυμιάδη στο 92’, για να γράψει το τελικό 4-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κούτσικος, Σάββας (70’ Αγγελής), Γελαδάρης, Νόνης (75’ Ζάχος), Παπαϊωάννου, Ρόκας (52’ Τόσκας), Λούγκος (46’ Ευθυμιάδης), Διβανές, Χρήστου (85’ Μπέικος), Καμπλιώνης, Κόκας Δ. (80’ Πατσής)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Ζιώγας (50’ Λάιος), Παπαδήμας, Κραγιόπουλος, Βέργος, Τζάθας (46’ Αλ. Καρτσαμπάς), Μέτσε (69’ Βουρδάκης), Καρτσαμπάς Χρ. (46’ Κοντοές), Ιορδανίδης (46’ Ντόλγκι), Ντινιωτάκης, Τζιώρας (59’ Αναστασίου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου