ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φινάλε χωρίς πίεση… και εξασφαλισμένος

φινάλε-χωρίς-πίεση-και-εξασφαλισμέν-69099

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το ευχάριστο φινάλε που περίμενε ο Ολυμπιακός Βόλου ήρθε μια αγωνιστική νωρίτερα, και τώρα, την ερχόμενη Κυριακή, πρώτη μέρα του Απρίλη, έχει το τελευταίο ματς της φετινής χρονιάς στο ΕΑΚ με τον ΓΣΑ.

Ο Ολυμπιακός θέλει να κερδίσει -χωρίς πλέον την πίεση- και στο τελευταίο ματς στο ΕΑΚ, και βέβαια αμέσως μετά το βάρος θα πέσει στον προγραμματισμό για μια νέα διαφορετική χρονιά …έχοντας «πάρει μαθήματα» δυο χρονιές από τα λάθη…

Χωρίς βαθμολογική πίεση στο φινάλε του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θέλει να δείξει καλό πρόσωπο στον κόσμο, που από την πλευρά του αισιοδοξεί ότι η αμέσως επόμενη σελίδα θα είναι αυτή των επιτυχιών, για την επιστροφή της ομάδας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, μια αγωνιστική πριν το φινάλε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία παρότι δεν αγωνίστηκε, καθώς έκανε το προγραμματισμένο του ρεπό. Ο Ολυμπιακός, έτσι όπως ήρθαν κάποια άλλα αποτελέσματα, έμεινε στην 5η θέση με 36 βαθμούς, και ακόμη …κι αν χάσουν από τον Γ.Σ. Αλμυρού την Κυριακή στον Βόλο, εξασφαλίζουν την παραμονή στην κατηγορία.

Μετά την ισοπαλία του ΑΟ Σελλάνων με τον Οπούντιο (2-2), η ομάδα της Καρδίτσας με νίκη επί του Αχιλλέα Φαρσάλων την τελευταία αγωνιστική φτάνει τους 35 βαθμούς, ενώ «αυτοκτόνησε» η Θήβα που έχασε με 0-2 στο γήπεδό της από τον Αστέρα Ιτέας και έμεινε στους 33 βαθμούς. Ο Ρήγας νίκησε τον Αχιλλέα στα Φάρσαλα με 0-1 και ανέβηκε στους 34 βαθμούς, που σημαίνει πως ένας από τους Ρήγα και Θήβα, που παίζουν μεταξύ τους την Κυριακή 1η Απριλίου, δεν μπορεί να φτάσει τους 36 βαθμούς που έχει ο Ολυμπιακός, που πάντως στο ΕΑΚ θα αγωνιστεί για τη νίκη, αφού εκτός από το ότι ο κόσμος είναι πιο κοντά του, αγωνιστικά είναι καλύτερος βάσει αποτελεσμάτων.

Οι «ερυθρόλευκοι» φέτος έχουν δώσει τέσσερα παιχνίδια στο EAK με Ρήγα και ΑΟ Σελλάνων στον α΄ γύρο, και με Αμβρυσσέα και Οπούντιο τις δυο τελευταίες Κυριακές, με απολογισμό τέσσερεις νίκες και τέρματα 14-1. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια έδρας στο Πανθεσσαλικό πέτυχε συνολικά έξι γκολ, ενώ η τελευταία του νίκη με 6-0 επί της ομάδας του Μαρτίνου ήταν η μεγαλύτερη φετινή! Το μεγαλύτερο φετινό σκορ που είχε ο Ολυμπιακός μέχρι τη νίκη επί του Οπούντιου ήταν το 3-0 πάλι στο ΕΑΚ με Ρήγα και Αμβρυσσέα, ενώ πέρσι το μεγαλύτερο σκορ ήταν το 4-0 επί της Νίκης στο Πανθεσσαλικό!

Ακόμη ο Ολυμπιακός έχει θετική σκέψη και για την απόφαση για την έφεση που κατέθεσε ο Ρήγας Φεραίος κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, κι ενώ δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για το πότε -και αν- θα συζητηθεί.

Για το τελευταίο φετινό παιχνίδι θα λείψουν σίγουρα δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, αφού μετά τον Μέμμο στρατεύτηκε και ο Δημήτρης Τόσκας, που έχει παίξει σε 21 ματς…

Θετικό είναι ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα ο Δήμος Κόκας που τραυματίστηκε στον ώμο λόγω μίας πτώσης του στο έδαφος στη φιλική αναμέτρηση της περασμένης Παρασκευής, κόντρα στον Σαρακηνό, ενώ επέστρεψε και ο Δημήτρης Σέττος, ο οποίος απουσίαζε από τον Βόλο την περασμένη εβδομάδα λόγω άδειας που του δόθηκε. Στο απουσιολόγιο ήταν ο Ευθυμιάδης, που θα επιστρέψει σήμερα έχοντας φύγει από την περασμένη Παρασκευή, αφού κλήθηκε από την Εθνική Ενόπλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου