ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φιλική νίκη Ολυμπιακός Β., 7-0 τον Σαρακηνό

φιλική-νίκη-ολυμπιακός-β-7-0-τον-σαρακην-72222

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

«Παρατηρητής» της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής είναι σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου καθώς έχει το ρεπό του… και χθες κέρδισε με 7-0 τον Σαρακηνό, σε μια φιλική αναμέτρηση ετοιμότητας

Η φιλική αναμέτρηση έγινε στο Πανθεσσαλικό, και ο Ολυμπιακός, κόντρα σ’ ένα αντίπαλο κατώτερης κατηγορίας, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη φιλική νίκη με 7-0, απέναντι στην ομάδα του Σαρακηνού, η οποία προσπάθησε για το καλύτερο. Σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ήταν οι Νόνης (9’), Δ. Κόκας (πεν. 18’), Καμπλιώνης (27’, 65’, 67’, 89’) και Διβανές (53’), ενώ δεν αγωνίστηκαν οι Καραγκιολίδης, Ρόκας κι Ευθυμιάδης, οι οποίοι προφυλάχθηκαν, αλλά και οι στρατευμένοι Τόσκας και Μέμμος.

Ο Λάκης Μπακάλης ξεκίνησε με τον Κούτσικο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Σάββας, αριστερός ο Γελαδάρης, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Νόνης και Παπαϊωάννου. Η τριάδα των χαφ στον άξονα ήταν οι Λούγκος, Κόλα και Διβανές, με τον Χρήστου να είναι στην κορυφή της επίθεσης. Στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά, κινούνταν οι Δήμος Κόκας (δεξιά) και Καμπλιώνης (αριστερά).

Στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός Β. πέτυχε τρία γκολ, είχε πολλές επιθετικές προσπάθειες και τον πλήρη έλεγχο, ενώ δεν κινδύνευσε σχεδόν σε καμία περίπτωση. Στο 9’ από σέντρα του Σάββα, ο Νόνης με κεφαλιά έκανε το 1-0 και στο 18’ ο Διβανές ανατράπηκε στην περιοχή και το πέναλτι εκτέλεσε ο Δ. Κόκας πετυχαίνοντας το 2-0.

Στο 23’, την κεφαλιά του Νόνη μπλόκαρε ο Γράντας, στο 25’ τη σέντρα του Διβανέ από τα δεξιά δεν εκμεταλλεύτηκε ο Καμπλιώνης, που στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να σκοράρει με πλασέ, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γράντας κέρδισε σε τετ-α-τετ τον Δήμο Κόκα, απομακρύνοντας το σουτ του.

Στο 27’ ο Διβανές έκανε τη σέντρα από δεξιά κι ο Καμπλιώνης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά υπήρξαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες για τους ερυθρόλευκους, και για τον Σαρακηνό η μοναδική στιγμή που φάνηκε απειλητικός ήταν στο 37ο λεπτό, όταν ο Μελίσσης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κούτσικος μπλόκαρε εύκολα.

Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός Β. συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, μένοντας συνέχεια στην επίθεση. Στο 53΄ο Διβανές εκτέλεσε καταπληκτικά φάουλ κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία, κάνοντας το 4-0. Στο 55’ ο Διβανές και πάλι σούταρε, αλλά ο Γράντας μπλόκαρε αυτή τη φορά και στο 63΄ο Καμπλιώνης μέσα από την περιοχή επιχείρησε σουτ πετυχαίνοντας το 5-0. Στο 67’ μετά από σουτ του Ζάχου η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυνομένων, στρώθηκε στον Καμπλιώνη, ο οποίος εύκολα έγραψε το 6-0.

Στο 80’ ο Μπέικος έχασε πολύ καλή ευκαιρία, αφού σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά έδιωξε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στο 84΄σέντρα-σουτ του Καμπλιώνη έδιωξε ο Πλιάγκας στο δεξί παραθυράκι της εστίας του, και στο 87’ ο Καμπλιώνης εκτέλεσε φάουλ, έκανε το 7-0 και πέτυχε το τέταρτο προσωπικό του γκολ.

Στο 88’ ο Στεργιόπουλος ανέτρεψε τον Δήμο Κόκα κοντά στη μεγάλη περιοχή του Σαρακηνού, με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να χτυπά τον ώμο του άτσαλα στο έδαφος και να αποχωρεί, ωστόσο η πρώτη εκτίμηση δεν παραπέμπει σε κάτι σοβαρό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κούτσικος (46’ Κωνσταντίνου), Σάββας (60’ Αγγελής), Γελαδάρης, Νόνης (60’ Πατσής), Παπαϊωάννου, Λούγκος, Κόλα, Δ. Κόκας, Χρήστου (60’ Ζάχος), Διβανές (60’ Μπέικος), Καμπλιώνης.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας (60’ Πρέζας- 80’ Πλιάγκας), Ρέλλος, (46’ Στεργιόπουλος), Γ. Μαστασκούλης, Ηλ. Ρακής, Τσαρδακάς, Μελίσσης, Σιγαλάκος, Χρ. Γκάμπας, Β. Ρακής (80 Ανδρεόυ), Αγερώτης (46’ Τζήμας).

Σήμερα που γίνεται η 25η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν αγωνίζεται αλλά θα είναι παρατηρητής των παιχνιδιών, αφού κάποια αποτελέσματα μπορούν να σφραγίσουν την παραμονή του …στο ρεπό!. Το ιδανικό σενάριο για τους ερυθρόλευκους θα ήταν να χάσουν βαθμούς δύο εκ των Ρήγα Φεραίου (φιλοξενείται στα Φάρσαλα από τον Αχιλλέα), Αμβρυσσέα Διστόμου (παίζει εκτός έδρας με τον Γ.Σ. Αλμυρού) και Α.Ο. Σελλάνων (κοντράρεται με τον υποβιβασμένο Οπούντιο στο Μαρτίνο). Όλοι τους είναι αυτή τη στιγμή στο μείον πέντε από τον Ολυμπιακό Β. με 31 πόντους.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, η ομάδα του Λάκη Μπακάλη σώζεται από σήμερα, αφού θα έχει διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων βαθμών με τις «χαμένες» ομάδες, που φυσικά δεν καλύπτονται την τελευταία αγωνιστική, κι έτσι το ματς με τον Γ.Σ. Αλμυρού θα γίνει τελείως αδιάφορο. Από την άλλη υπάρχει και μία διαφορετική ανάγνωση, που λέει ότι (με την προϋπόθεση ότι δεν θα δικαιωθεί ο Ρήγας Φεραίος στην έφεση για την υπόθεση Κόλα, η οποία πήρε αναβολή για την άλλη Τρίτη) οι Βολιώτες κρατούν την τύχη στα χέρια τους και όλα εξαρτώνται απ’ αυτούς ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων που θα φέρουν οι αντίπαλοί του για τη σωτηρία.

Κατά Μποτσιβάλη

Καταγγελία εναντίον του Π. Μποτσιβάλη έγινε από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου διά στόματος Αλέκου Μεταφτσή . Ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ του συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη μίλησε στον Βόλος και αποκάλυψε ότι έρχονται συνεχώς πιστωτές στα γραφεία της ομάδας, που ζητούν τα χρήματά τους για υποχρεώσεις που άφησε ο κ. Μποτσιβάλης, ο οποίος μάλιστα εισπράττει ακόμη και χρήματα χορηγιών, που δεν πηγαίνουν στα ταμεία του Ολυμπιακού Βόλου. Σύμφωνα με τον κ. Μεταφτσή: «Κάποια στιγμή μας έπεσε κεραμίδα στο κεφάλι με την αποχώρηση του Παναγιώτη Μποτσιβάλη. Δεν μας φτάνει όμως μόνο αυτό, αλλά δεχόμαστε συνεχώς στα γραφεία επισκέπτες που μας λένε “αυτό το οφείλει ο κ. Μποτσιβάλης”… Πρόσφατα υπήρξε κι άλλο ένα συμβάν, το οποίο, αν δεν το πω και δεν το μάθει ο κόσμος, μπορεί να έχει λανθασμένες εντυπώσεις για κάποιους ανθρώπους. Ενώ βρέθηκε μία μεγάλη εταιρεία, που ήθελε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου με ένα ποσό της τάξης των 3.000 ευρώ, που δεν είναι ευκαταφρόνητο αυτήν την εποχή, μπορούσε, όταν πήγαμε να εισπράξουμε το ποσό αυτό, ο κ. Μποτσιβάλης ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε και πήρε το μισό. Από τις 3.000 ευρώ, κράτησε τα 1.500. Έφυγε, άφησε υποχρεώσεις, δεν έχει δώσει τίποτα, τώρα πήρε 1.500 ευρώ από τη χορηγία. Όπως και από άλλη μεγάλη εταιρεία που είχε δώσει επιταγή, η οποία έληγε στις 8 Ιανουαρίου, πάλι τα πήρε όλα τα λεφτά ο κ. Μποτσιβάλης. Ήταν ένα ποσό 2.500 ευρώ. Ποιοι είμαστε εμείς; Δίνουμε τιτάνιο αγώνα, που ο κόσμος τον πιστεύει και τον στηρίζει, και δεν τον στηρίζει αυτός που παράτησε τον Ολυμπιακό στο μέσον του ωκεανού;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου