ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μια ανάσα από την παραμονή ο εξάσφαιρος Ολυμπιακός Βόλου

μια-ανάσα-από-την-παραμονή-ο-εξάσφαιρο-78741

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Πολύ κοντά στην παραμονή του στη Γ’ Εθνική βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά τη σαρωτική του νίκη επί του Οπούντιου Μαρτίνου, με 6-0, στο στάδιο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος» για την 24η αγωνιστική, που τον έφερε στους 36 βαθμούς, ενώ παρέμεινε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι ερυθρόλευκοι θύμισαν κάτι από… τα παλιά, καταφέρνοντας εύκολα να κάμψουν την αντίσταση του υποβιβασμένου Οπούντιου, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο μέρος και τέσσερα στο δεύτερο, ενώ πέρα από τις πολλές κλασσικές για γκολ ευκαιρίες, δύο φορές σταμάτησε η μπάλα στα δοκάρια του τερματοφύλακα Ανδρούτσου. Δύο τέρματα πέτυχε ο Καμπλιώνης, δύο φορές σκόραρε ο Σέττος, πετυχαίνοντας τα παρθενικά του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ βρήκαν δίχτυα και οι Διβανές – Κόκας.

Συγκινητική ήταν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η στήριξη των φιλάθλων του Ολυμπιακού, που γέμισαν και πάλι τις κερκίδες του ΕΑΚ, τραγουδώντας υπέρ της ομάδας τους. Οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν το ρεπό τους την ερχόμενη Κυριακή, στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου, ενώ θα κλείσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο στάδιο ΕΑΚ, με αντίπαλο τον ΓΣ Αλμυρού, την 1η Απριλίου.

Το α’ μέρος

Με… κεκτημένη ταχύτητα από την άνετη επικράτηση της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Αμβρυσσέα μπήκε στο γήπεδο ο Ολυμπιακός, που ήδη στα πρώτα λεπτά είχε καταγράψει τρεις σημαντικές ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα.

Στο 3’ ο Καμπλιώνης, με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να νικήσει τον Ανδρούτσο που τη δεύτερη φορά μπλόκαρε σταθερά, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Χρήστου που κινούνταν εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Μάλιστα, στην επαναφορά, ο Καμπλιώνης που επωφελήθηκε σέντραρε, με αποδέκτη τον Χρήστου, ο οποίος με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Επιπλέον, στο 7’, οι ερυθρόλευκοι είχαν νέα καλή φάση, όταν μετά από σέντρα του Γελαδάρη, ο Σέττος, αν και υπό πίεση αμυντικού σούταρε λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός, που το πρώτο 20λεπτο βρισκόταν σε δαιμονιώδη ρυθμό διπλασίασε τα… δοκάρια του στο 21’, με τον Καμπλιώνη να εκτελεί κόρνερ και τον προωθημένο Νόνη με προβολή να στέλνει την μπάλα στη ρίζα της αριστερής δοκού του Ανδρούτσου. Άλλωστε, ο τερματοφύλακας του Οπούντιου είχε πολύ δουλειά, αποσοβώντας τον κίνδυνο και στο 24’, μετά την πολύ όμορφη συνεργασία Διβανέ-Σέττου με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει να πλασάρει.

Πριν προλάβουν να περάσουν δύο λεπτά, Σέττος – Χρήστου συνεργάστηκαν όμορφα με τον τελευταίο να πλασάρει τον Ανδρούτσο και τον Μουστάκα να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Το γκολ για τους γηπεδούχους, σύμφωνα με τη ροή του παιχνιδιού ήταν θέμα χρόνου και τελικά ήρθε, με σκόρερ τον Καμπλιώνη στο 27’ για το 1-0. Η φάση ξεκίνησε, όταν μία από τις πολλές συνεργασίες Σέττου-Χρήστου έβγαλε τον τελευταίο σε θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Οπούντιου. Ο Ανδρούτσος στο σουτ του Χρήστου απέκρουσε, με τον Καμπλιώνη να επωφελείται και να ανοίγει από κοντά το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Κεφαλιά του Χρήστου, που κατέληξε άουτ στο 34’ ήταν ο πρόλογος… για το δεύτερο γκολ των Βολιωτών, που ήρθε στο 36’ με τον Σέττο να πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα με τον Ολυμπιακό, με δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή για το 2-0.

Στον αυτόματο… ο Ολυμπιακός είχε νέα ευκαιρία στο 37’ με το σουτ του Ρόκα να αποκρούεται από τον Ανδρούτσο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κόκας σέντραρε από τα δεξιά, με τον Σέττο να παίρνει την κεφαλιά που κατέληξε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου μέρους για τους ερυθρόλευκους, που με το πόδι στο γκάζι προηγούνταν με 2-0 στο ημίχρονο του αγώνα.

Ακόμη τέσσερα στο β’ μέρος

Απελευθερωμένος από το άγχος πια, ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος και στο δεύτερο ημίχρονο και το 3-0 για τους ερυθρόλευκους σημειώθηκε στο 50’, με τον Καμπλιώνη να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 3-0. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής και δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει απέναντι στον Ανδρούτσο, με πλασέ.

Τρία γκολ δεν ήταν αρκετά για τους γηπεδούχους… με την επόμενη φάση να δημιουργείται στο 51’. Αρχικά ο Σέττος σούταρε, για να διώξει την μπάλα αμυνόμενος του Οπούντιου σε κόρνερ. Κόρνερ που εκτελέστηκε από τον Καμπλιώνη, με τον Χρήστου να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έχασε απίστευτη ευκαιρία για να διευρύνει περαιτέρω το σκορ. Μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Σέττος δεν κατάφερε να νικήσει τον Ανδρούτσο. Στη συνέχεια, η μπάλα στρώθηκε στον Σάββα, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Οπούντιου.

Στο 55’, ο Διβανές έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, γράφοντας το 4-0, έχοντας βγει τετ-α-τετ απέναντι στον Ανδρούτσο και ξεπερνώντας τον, μετά την μπαλιά του Σάββα.

Οι παίκτες των ερυθρόλευκων είχαν διάθεση και για άλλα τέρματα, πετυχαίνοντας το 5-0 με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόκα στο 60’ και το 6-0 με τον Σέττο, που εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Διβανέ και βγήκε απέναντι από τον Ανδρούτσο, πλασάροντας τον εύστοχα, στο 68’.

Όπως ήταν φυσικό, μετά την έκταση που πήρε το σκορ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε θεαματικά, με τους ερυθρόλευκους να παίζουν πιο χαλαρά, ενώ ο Λάκης Μπακάλης ενδιάμεσα είχε δώσει ευκαιρίες και σε νεότερους ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε, με τους ερυθρόλευκους να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη αντίπαλη ομάδα και να περιμένουν το τελευταίο παιχνίδι τους τη φετινή σεζόν, απέναντι στον ΓΣ Αλμυρού την 1η Απριλίου, στο στάδιο του ΕΑΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ 6-0

Σκόρερ: (27’, 50’ Καμπλιώνης, 34’, 68’ Σέττος, 55’ Διβανές, 60’ Δ. Κόκας)

Διαιτητής: Σουλίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Εμμανουήλ, Πραχάλης (Κοζάνης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπακάλης): Καραγκιολίδης, Σάββας, Γελαδάρης (46’ Τόσκας), Νόνης (60’ Πατσής), Παπαϊωάννου, Ρόκας (55’ Αγγελής), Καμπλιώνης, Δ. Κόκας, Χρήστου (63’ Ζάχος), Διβανές, Σέττος.

ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ (Ζαχαρόπουλος): Ανδρούτσος, Μουστάκας, Νικολόπουλος, Σίδερης, Ξεζώνοτος, Αγγελόπουλος, Νικολόπουλος, Νούλας, Παπανικολάου, Πρέντι (27’ Πύλλιας), Ντούνης.

Μπακάλης: «Κάναμε αυτό που έπρεπε»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του, μετά την ευρεία νίκη επί του Οπούντιου Μαρτίνου εμφανίστηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Λάκης Μπακάλης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού, σχολιάζοντας πως το παιχνίδι ήταν μονόλογος για την ομάδα του και στα 90 λεπτά. Αναλυτικά σημείωσε:

«Κάναμε αυτό που έπρεπε αγωνιστικά. Συγχαρητήρια στα παιδιά, για μια ακόμη φορά για τη διάθεση και για την σοβαρότητα που δείχνουν στο κάθε παιχνίδι. Σήμερα είχαμε πολύ καλό ρυθμό από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Έπαιξαν και αρκετά νεαρά παιδιά και έδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν, αρκεί να δουλέψουν με σύνεση και να είναι προσγειωμένα. Έχουν μέλλον στον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι ήταν μονόλογος και στα 90 λεπτά. Δεν υπήρχε φάση που να απειληθεί ο Καραγκιολίδης, ούτε η άμυνά μας κινδύνεψε. Βγάλαμε ωραίες φάσεις, πετύχαμε όμορφα γκολ. Ξεκουραζόμαστε μία εβδομάδα και έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι ακόμη. Να το δούμε κι αυτό με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια πίστη, προκειμένου να κλείσουμε θετικά τη χρονιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου