ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λύτρωση στα τελευταία λεπτά και νίκη-ανάσα με 2-0 για τον Ολυμπιακό

λύτρωση-στα-τελευταία-λεπτά-και-νίκη-α-170963

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Με το δεξί… μπήκε στο 2018 ο Ολυμπιακός Βόλου, που πέτυχε νίκη σωτηρίας, επικρατώντας του Βελουχίου με 2-0 στο Πανθεσσαλικό, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, ανοίγοντας νικηφόρα τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Η νίκη επί της ομάδας του Καρπενησίου, που ήρθε για τον Ολυμπιακό με τα τέρματα των Κραγιόπουλου στο 84’ και Μέμου στο 93’ είναι η πρώτη εντός έδρας για τους Βολιώτες από τις 22 Οκτωβρίου, οπότε και ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει τον ΑΟ Σελλάνων με 2-1.

Ο Ολυμπιακός έχασε πλήθος ευκαιριών, έχοντας την καθολική υπεροχή, είχε δοκάρι, ενώ σε δύο περιπτώσεις ακυρώθηκαν γκολ που πέτυχαν οι Θέος και Νόνης, στο πρώτο και δεύτερο μέρος αντίστοιχα. Πλέον, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 19 βαθμούς, αυξάνοντας τη διαφορά από τον Ρήγα Φεραίο, που ηττήθηκε, στο +6, ισοβαθμώντας πλέον με τη Θήβα.

Πλέον, οι Βολιώτες περιμένουν να πέσουν στη «μάχη» του πρωταθλήματος και οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, από τους οποίους την πρώτη συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα κατέγραψε, ο Κλεβί Κόλα, που χρησιμοποιήθηκε από τον Λάκη Μπακάλη στα τελευταία λεπτά. Επόμενο παιχνίδι για τους Βολιώτες, που αποκτούν καλύτερη ψυχολογία είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Διγενή, στο Νεοχώρι την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιανουαρίου.

Πως ξεκίνησε

Για τον Ολυμπιακό, κάτω από τα δοκάρια έπαιξε Καραγκιολίδης, με τους Γελαδάρη(δεξιά) και Δ. Κόκα (αριστερά) να είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Κραγιόπουλος και Νόνης. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Λούγκος, Τόσκας, ενώ τις πτέρυγες κάλυψαν οι Θέος (δεξιά) και Σεχολάρι (αριστερά). Μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου τοποθετήθηκε ο Ευθυμιάδης, ενώ μοναδικός προωθημένος, στο 4-3-3 που επέλεξε ο Λάκης Μπακάλης ήταν ο Σέττος.

Το α’ μέρος

Με όρεξη και πάθος ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, θέλοντας να πάρει τα ηνία από την αρχή του παιχνιδιού απέναντι στο Βελούχι, χωρίς πάντως να καταφέρει στα πρώτα αναγνωριστεί να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στα καρέ του Ρεσίτη, χωρίς πάντως να απειληθεί.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 10’ όταν ο Κακκαβάς βλέποντας εκτός θέσης τον Καραγκιολίδη, θέλησε από μακρινή απόσταση να τον αιφνιδιάσει, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε, έδιωξε ο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού σε κόρνερ.

Το πρώτο σουτ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 14’, με τον Θέο που βρισκόταν εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, το Βελούχι απείλησε και πάλι με τον Κακκαβά, που ξέφυγε από τον Νόνη και σούταρε, η μπάλα όμως έφυγε μακριά από το τέρμα του Καραγκιολίδη.

Στην αμέσως επόμενη φάση και στην πιο σημαντική στιγμή για τους ερυθρόλευκους, ο Λούγκος έγινε κάτοχος της μπάλας και έπιασε ένα σουτ, το οποίο κόντραρε σε σώματα αμυνόμενων και κατέληξε κόρνερ. Με την εκτέλεσή του, ο Κραγιόπουλος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Ρεσίτη και σούταρε, η μπάλα όμως απομακρύνθηκε από αμυντικό, πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Οι γηπεδούχοι που ανέβαζαν την απόδοσή τους, όσο τα λεπτά περνούσαν, έχασαν νέα μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 23’, έχοντας μάλιστα και δοκάρι. Στην αρχή της φάσης, ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε φάουλ, με τους Κραγιόπουλο αρχικά και Σέττο μετέπειτα να μην μπορούν να σκοράρουν εξ’ επαφής και τον τερματοφύλακα Ρεσίτη να αποκρούει δύο φορές, τη δεύτερη σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Ευθυμιάδη και ο Κραγιόπουλος με σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.

Οι Βολιώτες πίεζαν, χάνοντας πλήθος ευκαιριών, ενώ στο 29’ μετά από όμορφη συνεργασία Θέου-Ευθυμιάδη, ο τελευταίος, στο σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έχασε νέα ευκαιρία, με τον Σέττο να βγάζει για τον Σεχολάρι, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Ζαραβέλη και κατέληξε κόρνερ.

Το πολυπόθητο γκολ… δεν ερχόταν για τους γηπεδούχους, που λίγο έλειψε να αιφνιδιαστούν από το Βελούχι στο 40’. Μετά από λάθος στην άμυνα των ερυθρόλευκων, ο Μπακαλίδης επιχείρησε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, δεν μπόρεσε όμως να νικήσει τον Καραγκιολίδη, που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 44’, ο Θέος βρέθηκε απέναντι από τον Ρεσίτη, πλασάροντας εύστοχα τον γκολκίπερ του Βελουχίου, με τον Παραφέστα να σηκώνει λανθασμένα τη σημαία του, καταδεικνύοντας τον φορ των ερυθρόλευκων, σε θέση οφσάιντ.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε και πάλι στους ερυθρόλευκους, με τον Γελαδάρη να βρίσκει από δεξιά τον Ευθυμιάδη, που σούταρε στο 45’, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, ισόπαλες χωρίς τέρματα, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να παραβιάσει την εστία των φιλοξενούμενων.

Το β’ μέρος

Μία ακόμη φάση ήρθε να προστεθεί σε εκείνες των ερυθρόλευκων στο 48’, με τον Θέο να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ με τον Ρεσίτη, που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ, ενώ τρία λεπτά αργότερα νέο σουτ από πλευράς γηπεδούχων έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Παχής.

Στο 52’ σημειώθηκε ακόμα μια αμφιλεγόμενη φάση, που σήκωσε νέες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων. Ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε φάουλ, ο Σεχολάρι με κεφαλιά σκόραρε, με τον πρώτο βοηθό Στάικο να ακυρώνει το γκολ και να θεωρεί τη φάση ως μη γενόμενη, καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ.

Στο 62’ ένα σουτ του Παχή δεν ανησύχησε τον Καραγκιολίδη, που μπλόκαρε σταθερά, ενώ τα σουτ των Ευθυμιάδη και Θέου στο 75’ και 76’ αντίστοιχα κατέληξαν λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι στου Ρεσίτη.

Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 84’, με τον Κραγιόπουλο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ευθυμιάδη, με σουτ μέσα από την περιοχή να βάζει μπροστά τους ερυθρόλευκους, για το 1-0. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 93’, με τον Μέμο που με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ, πρόλαβε την έξοδο του Ρεσίτη, για το τελικό 2-0, που έδωσε στους Βολιώτες τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΒΕΛΟΥΧΙ 2-0

Πανθεσσαλικό στάδιο

Γ’ Εθνική, 4ος Όμιλος, 14η αγωνιστική

Σκόρερ: 84’ Κραγιόπουλος, 93’ Μέμος

Διαιτητής: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

Βοηθοί: Στάικος, Παραφέστας (Λάρισας)

Κίτρινες: 85’ Θέος, 95’ Μέμμος-28’ Κόλλιας, 68’ Αθανασόπουλος, 72’ Μπακαλίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπακάλης): Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Δ. Κόκας, Νόνης, Κραγιόπουλος, Τόσκας (66’ Καραμπάς), Λούγκος, Θέος (87’ Κόλα), Σεχολάρι, Ευθυμιάδης, Σέττος(66’ Μέμος).

ΒΕΛΟΥΧΙ (Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας, Μπόγδανος (64’ Αθανασόπουλος), Ζαραβέλης, Κατσαδούρος, Σερπανός, Χαλλής, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Παχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου