ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρόκας… ο τρίτος

ρόκας-ο-τρίτος-175366

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Δυναμικό μεταγραφικό «ποδαρικό» στη νέα χρονιά έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου, εντάσσοντας στο ρόστερ και τον Στάθη Ρόκα, μετά και το διπλό μεταγραφικό μπαμ, μία μέρα πριν την έλευση του 2018, με την ανακοίνωση των Αντώνη Καμπλιώνη και Κλεβί Κόλα.

Ο 33χρονος πολύπειρος μέσος, που χθες προπονήθηκε για πρώτη φορά με τους νέους του συμπαίκτες, βρισκόταν εδώ και μέρες στο στόχαστρο των ερυθρόλευκων και, δεδομένης της αγάπης του για τον Βόλο και τον Ολυμπιακό, στον οποίο θα διανύσει την τρίτη του θητεία ως ποδοσφαιριστής, δεν δυσκολεύτηκε να πει το «ναι» στους ανθρώπους της διοίκησης, ωστόσο αναμένεται το δελτίο του προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του.

Ο Ρόκας (18/09/1984) ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Ατρόμητο Αθηνών την περίοδο 2002-2003, για να παίξει στους Ιωνικό, Βύζαντα Μεγάρων, Θρασύβουλο, Αστέρα Τρίπολης, πριν έρθει στον Ολυμπιακό Βόλου τη σεζόν 2010-2011, όταν και οι Βολιώτες βρίσκονταν στη Super League, καταγράφοντας μάλιστα 30 συμμετοχές. Μάλιστα, ο έμπειρος μέσος είχε προλάβει να λάβει μέρος με τον Ολυμπιακό Βόλου και σε 4 αγώνες για το Κύπελλο Uefa, με τη Ραντ Βελιγραδίου και τη Ρεντ Μποις Ντίφερντανζ.

Στη συνέχεια, ο Ρόκας έπαιξε για δύο σεζόν στον Πανιώνιο πριν ξαναβρεθεί στον Βόλο, αγωνιζόμενος και στη Β’ Εθνική με τον Ολυμπιακό τις σεζόν 2013-14, 2014-15. Το ποδοσφαιρικό ταξίδι για τον αριστεροπόδαρο αμυντικό μέσο συνεχίστηκε στην Παναχαϊκή, τον Πανελευσινιακό, ενώ το πρώτο μισό της φετινής σεζόν αγωνίστηκε στον Φωστήρα.

Η απόκτηση του Ρόκα πάντως, που είναι η τρίτη κατά σειρά, δεν θα είναι και η τελευταία, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται περεταίρω ενίσχυση.

Επανεκκίνηση με Βελούχι

Μετά και την ολοκλήρωση της τρίτης μεταγραφής για τη χειμερινή περίοδο, ξεκίνησε χθες και η προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης με το Βελούχι στο Πανθεσσαλικό, που είναι και η πρώτη τόσο για το νέο έτος, όσο και για το δεύτερο γύρο. Προπονητικό επιτελείο και παίκτες αντιμετωπίζουν κάθε αγώνα σαν «τελικό», αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής 7 Ιανουαρίου, και η νίκη απέναντι στην ομάδα του Καρπενησίου είναι επιβεβλημένη.

Είναι αλήθεια ότι το Βελούχι, ως αντίπαλος δεν εμπνέει ανησυχία, όπως μαρτυρά και η βαθμολογική θέση των Καρπενησιωτών, που βρίσκονται στην τελευταία θέση της κατάταξης, με συγκομιδή μόλις 6 βαθμών, καθώς μετρούν 2 νίκες και 10 ήττες σε 13 αγώνες, εκτός του ρεπό που έχουν κάνει. Ωστόσο, η μία εκ των δύο νικών που το Βελούχι έχει πετύχει ήταν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου, και έτσι οι ερυθρόλευκοι πρέπει να προσέξουν για να μη βρεθούν και πάλι προ εκπλήξεων.

Δεδομένη πάντως στο πρώτο παιχνίδι για το 2018 πρέπει να θεωρείται η στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού, που σε ακόμη χειρότερες φάσεις από τη φετινή δεν άφησε μόνη την ομάδα, δείχνοντας ήδη την έμπρακτη στήριξη, με την αγορά των μίνι εισιτηρίων διαρκείας, που ήδη διατίθενται από χθες.

Οι Βολιώτες, τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού με 16 βαθμούς, κατέχοντας την 8η θέση στη γενική κατάταξη. Ο Ιανουάριος περιλαμβάνει 4 δύσκολα παιχνίδια με Βελούχι εντός, Διγενή Νεοχωρίου εκτός, Αστέρα Ιτέας εντός και Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο. Αν ο Ολυμπιακός πετύχει το 4 στα 4, θα μπορεί από καλύτερες βάσεις να ολοκληρώσει τη φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα.

Λύση συνεργασίας με Καράμπελα

Τη λύση της συνεργασίας της με τον Χρήστο Καράμπελα ανακοίνωσε η Δ.Ε. του Ολυμπιακού Βόλου. Ο 26χρονος επιθετικός χαφ κατέγραψε 10 συμμετοχές με τους ερυθρόλευκους στον πρώτο γύρο, εκ των οποίων τις τέσσερις ως βασικός, χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ. Σημειώνεται πως πριν τον Καράμπελα είχε αποχωρήσει ο Βασίλιεβιτς, ενώ στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται οι Βαρούχας, Σκανδάλης. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει την αποδέσμευση του ποδοσφαιριστή Χρήστου Καράμπελα και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του». Από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Ευχαριστώ πολύ τη Διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για την αγαστή συνεργασία, τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας για την στήριξη και την αγάπη του, αλλά και τους προπονητές και όλους τους συμπαίκτες μου. Αποχωρώντας, εύχομαι στον Ολυμπιακό Βόλου καλή συνέχεια και επίτευξη όλων των στόχων του».

Από χθες τα μίνι διαρκείας

Από χθες, Τρίτη 2 Ιανουαρίου, διατίθενται προς πώληση για τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου τα μίνι εισιτήρια διαρκείας για τον δεύτερο γύρο. Η ανακοίνωση της Δ.Ε αναφέρει: «Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι από σήμερα (σ.σ. χθες) μπορούν να προμηθεύονται τα «μίνι» εισιτήρια διαρκείας για τον β΄ γύρο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, με κόστος 30€, από τα εξής σημεία:

Da Luz Sport Café: Δεληγεώργη 4Β, Τηλ. 2421026094

Πρακτορείο ΟΠΑΠ «Το Γούρικο»: Ιωλκού 3Δ (μεταξύ Δημητριάδος και Ιάσονος), Τηλ. 2421030249. Να σημειωθεί ότι εισιτήρια διαρκείας του δεύτερου γύρου διατίθενται και από τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου αλλά και από τα γραφεία της ομάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ διευκρινίζεται ότι ισχύουν κανονικά τα εισιτήρια διαρκείας του καλοκαιριού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου