ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεπερνούν τις δύσκολες μέρες

ξεπερνούν-τις-δύσκολες-μέρες-191791

Επιμέλεια :ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εναν ακόμη δύσκολο Δεκέμβρη φαίνεται να βιώνει ο Ολυμπιακός Βόλου, που δεν του έφτανε η όχι καλή αγωνιστική εικόνα, ήρθε να προστεθεί και η διοικητική αναταραχή, με ζητούμενο να ξεπεραστεί… σε μια περίοδο που υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα και η ομάδα να παρουσιαστεί καλύτερη στο δεύτερο μισό…

Η ήττα (1-0) του Ολυμπιακού στον Αλμυρό προχθές, στο τελευταίο ματς του 2017 και τελευταίο του α΄ γύρου στην Γ΄ Εθνική, έφερε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά φέτος σε θέση υποβιβασμού (!) και τη Διοικούσα Επιτροπή με τάσεις φυγής… κάτι που προκάλεσε χθες μαραθώνιο έκτακτο ΔΣ του ερασιτέχνη που κράτησε έως πολύ αργά το βράδυ, με ζητούμενο τη λύση και την ομαλή και καλύτερη συνέχεια.

Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε ο παραιτηθείς από προχθές Παναγιώτης Μποτσιβάλης, η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου ζήτησε όπως της δοθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία, για να συνεχίσουν αυτοί τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, κάτι που δεσμεύτηκε η ΔΕ να κάνει σήμερα. Επίσης σήμερα η Διοίκηση του Ερασιτέχνη θα έχει συνάντηση με ποδοσφαιριστές και προπονητές ώστε να τους καθησυχάσει για τη μετέπειτα πορεία. Σίγουρο θεωρείται ότι η υπάρχουσα Διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν πρόκειται να αφήσει τον Σύλλογο, και κοινή συνισταμένη, όπως τονίστηκε και χθες, είναι η ενίσχυση και η ενδυνάμωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα τελευταία χρόνια ο Δεκέμβρης δεν ήταν και ο καλύτερος μήνας για τον Ολυμπιακό…

Τον Δεκέμβριο του 2015 άρχισαν οι μεγάλες «δυσκολίες», με το τελευταίο ματς ο Ολυμπιακός να το χάνει στην Καλλιθέα, να «αντέχει» για τρία ματς τον Γενάρη και στη συνέχεια για πρώτη φορά στην ιστορία του να «αποχωρεί» από το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να χάνει όλα τα ματς χωρίς αγώνα και να τελειώνει από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα!

Τον Δεκέμβριο του 2016, στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική, από φαβορί ο Ολυμπιακός τελειώνει τη χρονιά με νίκη στη Νεοκαισάρεια, αλλά έχει χάσει την κορυφή από τον Νοέμβρη, και παρά τη μεταγραφική ενίσχυση του Γενάρη δεν θα καταφέρει ποτέ το στόχο του…

Ο φετινός Δεκέμβριος, και πάλι στην ερασιτεχνική Γ΄Εθνική, αγωνιστικά τελείωσε με τον Ολυμπιακό όχι απλά εκτός αρχικού στόχου που ήταν η επάνοδος στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αλλά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας μόνο μια νίκη εκτός έδρας, και πιο πάνω από αυτόν στη βαθμολογία είναι πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες όπως ο Αμβρυσσέας Διστόμου και ο ΑΟ Σελλάνων!!!

Τα δυσάρεστα για τον Ολυμπιακό φανήκαν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, στην ήττα από το Βελούχι, που από τότε δεν κέρδισε κανέναν στο Καρπενήσι, κι αν αυτό το καμπανάκι δεν ήταν τόσο ηχηρό στην ομάδα, τα μηνύματα ότι μια ομάδα που ήθελε να πρωταγωνιστεί είχε 5 ματς χωρίς να σκοράρει (Βελούχι, Ιτέα, Φαρσάλα και με Θήβα και ΝΠΣ Βόλος)… και έφτασε να πανηγυρίζει πρώτη εκτός έδρας στο Μαρτίνο στην 11η αγωνιστική… δεν τα λάμβαναν.

Η ήττα της Κυριακής στον Αλμυρό έφερε προβληματισμό στον κόσμο, που με υπομονή και ξεχνώντας απογοητεύσεις ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα… Και αφού δεν ήρθε η αντίδραση από την ομάδα, οι φίλαθλοι αντέδρασαν, φθάνοντας να αποδοκιμάσουν τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου, Παναγιώτη Μποτσιβάλη, ζητώντας να αποχωρήσει από την ομάδα.

Λίγο αργότερα ο Π. Μποτσιβάλης, που όταν ανέλαβε φέτος είχε τονίσει πως θα πάει την ομάδα μέχρι το τέλος ως διοικούσα επιτροπή, διέρρευσε ότι παραιτείται… προκαλώντας νέο προβληματισμό για την επόμενη μέρα… Μάλιστα ο Π. Μποτσιβάλης δήλωσε απογοητευμένος από αυτούς που το καλοκαίρι δήλωναν την υποστήριξή τους, αλλά τον χειμώνα εξαφανίζονταν, αφήνοντάς τον μόνο… αν και ο ίδιος ήταν αυτός που το περασμένο καλοκαίρι στη συνέλευση που του ανέθεσε την προεδρία της Δ.Ε. δεν ήθελε να έχει δικοινοτικούς συμπαίκτες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν γίνεται να πληρώνω εγώ και να διοικούν άλλοι»… Τώρα στην κυριακάτικη δήλωσή του ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, για το ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιρικών παραγόντων που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να ανεβάσουν μία ομάδα, αλλά ότι είναι και από τους ανθρώπους που καθαρά και τίμια έκανε την προσπάθειά του.

Στο χθεσινό έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ Ολυμπιακός Β. που έγινε μετά τη δήλωση-πρόθεση αποχώρησης Μποτσιβάλη, και ήταν και ο ίδιος παρών, το ζητούμενο ήταν τι θα γίνει με τις οικονομικές δεσμεύσεις που είχε ο ίδιος αναλάβει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι την Πέμπτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου