ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με γνώση και καθαρό μυαλό

με-γνώση-και-καθαρό-μυαλό-198262

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με γνώση του αντιπάλου, καθαρό μυαλό και περισσότερες λύσεις, θα επιστρέψει την Κυριακή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός Βόλου, που μετά το ρεπό του στην 12η αγωνιστική, ευρισκόμενος στην όχι καλή 7η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, και μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, θα αγωνιστεί στον Αλμυρό με τον ΓΣΑ, που είναι στη 2η θέση και 6 βαθμούς πιο πάνω από τους «ερυθρόλευκους»!

Την Κυριακή στην 13η αγωνιστική τελευταία του α΄ γύρου και τελευταία για το 2017 ο Ολυμπιακός έχει πλήρη γνώση του αντιπάλου αλλά και των δυσκολιών του αγώνα, με την ομάδα του Αλμυρού θεωρητικά να είναι σε καλύτερη θέση εκτός της βαθμολογικής και της ψυχολογικής, προερχόμενη από νίκη στο Δίστομο. Όμως και ο Ολυμπιακός στο τελευταίο του ματς πέτυχε το πρώτο του διπλό στο Μαρτίνο, και σε σχέση με εκείνο το ματς ο προπονητής Λάκης Μπακάλης, που ξεκίνησε στο πρωτάθλημα -στην 11η αγωνιστική- στον πάγκο με νίκη, ποντάρει πλέον σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες, περιμένοντας από κάποιους περισσότερη προσπάθεια, δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα, ενώ μετρά και επιστροφές παικτών στην 11άδα. Στο ματς στον Αλμυρό οι λύσεις θα είναι περισσότερες, αφού επιστρέφουν ο Στέφανος Βαρούχας (ο οποίος, ως γνωστόν, υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση και ίσως να μην είναι 100% έτοιμος) και ο Γιάννης Καραμπάς, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ στον Αλμυρό θα επανεμφανιστεί και ο Γιώργος Θέος, ο οποίος δεν έπαιξε στα παιχνίδια με Αμβρυσσέα και Οπούντιο λόγω πειθαρχικού παραπτώματος…

Ο Λάκης Μπακάλης γνωρίζει επίσης πολύ καλά τον αντίπαλο ΓΣΑ και κάθε ποδοσφαιριστή, αφού στην ομάδα του Αλμυρού δούλεψε φέτος για τέσσερις μήνες. Στον ΓΣ Αλμυρού αγωνίζονται επίσης παίκτες που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως οι Άγγελος Σταυράκης, Στέλιος Νάκας, Στέλιος Αλεξανδρής και πέρσι ο Κώστας Φλίγκος ήταν 1ος σκόρερ με την ερυθρόλευκη φανέλα την οποία φορούσαν επίσης ο Βαγγέλης Στουρνάρας και ο Χρήστος Χολέβας, που αυτή την περίοδο είναι τραυματίας.

Ο Ολυμπιακός πάντως, που θέλει να κλείσει θετικά τον α΄ γύρο, θα πρέπει σε αυτό το ματς να είναι πιο αποτελεσματικός, αφού ως τώρα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημειώσει επτά γκολ εντός έδρας και μόλις τρία εκτός, και δεν σκόραραν σε πέντε αγώνες… Τα δέκα γκολ του Ολυμπιακού Β. έχουν πετύχει οι Θέος, Βαρούχας, Δ. Κόκας από δύο, και οι Νόνης, Σεχολάρι, Βασίλιεβιτς, Μέμμος από ένα.

Στον Ολυμπιακό, κι ενώ απομένει ένα ματς για την ολοκλήρωση του α΄ γύρου, έχουν χρησιμοποιηθεί στο πρωτάθλημα 22 παίκτες, και απ’ αυτούς μόνο ο Βασίλιεβιτς έχει το απόλυτο των συμμετοχών, με τον Σέρβο μέσο να έχει αγωνιστεί και στα έντεκα ματς της ομάδας του, όλες ως βασικός, έχοντας γίνει αλλαγή τρεις φορές. Ακολουθούν τρεις ποδοσφαιριστές με δέκα συμμετοχές, οι: Τόσκας (10 φορές βασικός και μία φορά έγινε αλλαγή), Νόνης (10 φορές βασικός και έχει γίνει δύο φορές αλλαγή), Δήμος Κόκας (τις 9 βασικός με εννιά ενενηντάλεπτα) και Σεχολάρι (τις επτά βασικός). Πάντως, τρεις από τους πιο βασικούς παίκτες, οι Βασίλιεβιτς, Κόκας, Σεχολάρι, είναι τώρα στο όριο των καρτών έχοντας ήδη 3 κίτρινες, ενώ ο Τόσκας είναι στις 5.

Στον Ολυμπιακό βλέπουν μόνο το κυριακάτικο ματς, κι αμέσως μετά θα ασχοληθούν με την ενίσχυση για τον β΄ γύρο, μελετώντας προσεκτικά παίκτες που θα αποκτηθούν σε όλες τις γραμμές, προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί καλύτερη και πιο δυνατή στη συνέχεια του πρωταθλήματος…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου