ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαζεύει δυνάμεις για καλύτερη συνέχεια

μαζεύει-δυνάμεις-για-καλύτερη-συνέχε-207479

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες για τον Ολυμπιακό Βόλου, που την ερχόμενη Κυριακή (10/12) θα πραγματοποιήσει το ρεπό του.

Ο Δεκέμβριος φαίνεται πως… μπήκε καλά για τους ερυθρόλευκους, καθώς η νίκη επί του Οπούντιου στο Μαρτίνο ήταν πολύ σημαντική για την πορεία των Βολιωτών στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Με νέο προπονητή τον Λάκη Μπακάλη, φαίνεται πως κάτι άλλαξε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο, συνδυάζοντας τη νίκη με μια καλή -ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος- εμφάνιση, παρά τις απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπωρούν την ομάδα το τελευταίο διάστημα.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να κέρδισαν με το «φτωχό» 1-0, που διαμορφώθηκε με το τέρμα του Νόνη στο 9ο λεπτό, αλλά στα πρώτα 20 λεπτά θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και άλλα γκολ και να έχουν διευρύνει το προβάδισμά τους.

Παρά τα κενά διαστήματα που οι παίκτες του Μπακάλη παρουσίασαν στην απόδοσή τους, κυρίως στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη και να βλέπουν τη συνέχεια του πρωταθλήματος από καλύτερες βάσεις. Όπως τόνισε ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το κυριακάτικο παιχνίδι: «Είχαμε δύναμη και πάθος στο παιχνίδι μας μέχρι το τέλος, και καταφέραμε να πάρουμε τρεις πολύτιμους βαθμούς».

Ο Λάκης Μπακάλης, από τη στιγμή της ανακοίνωσης της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, έχει ξεκινήσει να δουλεύει κατά κύριο λόγο στην ψυχολογία, αλλά και σε θέματα τακτικής. Πλεονέκτημα του Βελεστινιώτη τεχνικού είναι ότι γνωρίζει αρκετά καλά την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών, έχοντας συνεργαστεί με κάποιους από αυτούς και στο παρελθόν.

Οι μέρες που η ομάδα θα έχει στη διάθεσή της έως το επόμενο παιχνίδι στον Αλμυρό με τον Γυμναστικό Σύλλογο στις 17 Δεκεμβρίου, που είναι και το τελευταίο για το 2017, θα κυλήσουν ευεργετικά για την ομάδα, που θα δουλέψει σε όλα τα κομμάτια που υστερεί.

Κύριο προβληματισμό για την έως τώρα απόδοση του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα δημιουργεί η επιθετική δυστοκία της ομάδας, καθώς παρά τους ικανότατους και έμπειρους επιθετικούς που διαθέτει στις τάξεις της, πολλά άσχημα αποτελέσματα στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν συνέπεια της έλλειψης τελικής προσπάθειας και της σύνδεσης μεταξύ των γραμμών.

Από την άλλη και η αμυντική λειτουργία στα 11 παιχνίδια πρωταθλήματος μπορεί να χαρακτηριστεί μέτρια, καθώς πολλά από τα γκολ που οι Βολιώτες έχουν δεχτεί και τους έχουν στοιχίσει βαθμούς, οφείλονται σε στιγμιαία αδράνεια κοντά στα καρέ τους.

Ετσι, σήμερα ο Ολυμπιακός, που στην αρχή της χρονιάς είχε θέσει ως στόχο τον πρωταθλητισμό, βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, έχοντας μια πολύ σοβαρή διαφορά της τάξης των 11 βαθμών από την πρωτοπόρο ομάδα.

Για τον λόγο αυτό, μετά και το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, το οποίο παράλληλα ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο, αλλά και τον επόμενο μήνα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ενίσχυση της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου.

Κύρια επιδίωξη των διοικούντων, του τεχνικού επιτελείου και των ποδοσφαιριστών είναι ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος να βρει την ομάδα σε αγωνιστική ανάταση, αντάξια και της ιστορίας της.

Ενδεχόμενο νέο θετικό αποτέλεσμα στον Αλμυρό, παιχνίδι το οποίο παρά το ενδιάμεσο διάστημα οι ερυθρόλευκοι σκέφτονται από την επομένη της νίκης στο Μαρτίνο, θα ηρεμήσει ακόμη περισσότερο το κλίμα στις ερυθρόλευκες τάξεις, που ήδη δημιουργείται μετά το πρώτο εκτός έδρας «διπλό» της φετινής σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου