ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζητούμενο το εύκολο γκολ

ζητούμενο-το-εύκολο-γκολ-280597

Μετά την πρώτη νίκη και τα πρώτα γκολ στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει καλύτερη συνέχεια, και ήδη από χθες άρχισε να σκέφτεται το επόμενο ματς, αφού η 3η αγωνιστική θα τον βρει στη Φωκίδα να παίζει την Κυριακή με τον Αστέρα Ιτέας. Η κακή εμφάνιση της πρεμιέρας στο Καρπενήσι και το γεγονός ότι προχθές στη νίκη με 2-1 επί του Διγενή η ομάδα αγχώθηκε, δημιουργεί την εντύπωση πως αυτό που χρειάζεται, εκτός από το καθαρό μυαλό των παικτών που πρέπει να πιστέψουν στις δυνατότητές τους, είναι το εύκολο και γρήγορο γκολ που θα διώχνει το άγχος.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μάλιστα, ο Μιχάλης Ζιώγας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Διγενή, τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να δουλέψει στις στατικές φάσεις και να αξιοποιήσει τους υψηλόσωμους παίκτες της. «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί κάνανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Εμείς είχαμε να διαχειριστούμε μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα γιατί πληγώσαμε τον κόσμο μας, πληγώσαμε τον πρόεδρό μας, πληγώσαμε τον εγωισμό μας. Είμαστε μια ομάδα η οποία έχει δουλέψει πάρα πολύ, και έπρεπε να βρούμε πάρα πολλά ψυχικά αποθέματα όλη την εβδομάδα, να βοηθήσουμε τα παιδιά γιατί υπάρχουν και νέα παιδιά και παιδιά τα οποία τώρα συνειδητοποιούν και καταλαβαίνουν τι σημαίνει να παίζεις στον Ολυμπιακό Βόλου. Πόσο δύσκολο είναι, τι πίεση υπάρχει, τι άγχος υπάρχει.

Παρ’ όλα αυτά πιστέψαμε, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, όλη την εβδομάδα δουλέψαμε σ’ αυτό το κομμάτι, στο κομμάτι της ψυχολογίας. Ήμουν σίγουρος, και στο ημίχρονο αυτό είπα στα παιδιά, ότι στο τέλος θα κερδίσουμε. Δεν μπορεί όλες οι φάσεις, κάποια θα καταλήξει γκολ. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, υπάρχει ταλέντο, απλώς κάποια παιδιά θα πρέπει να καταλάβουν ότι κάθε Κυριακή, όταν αγωνίζεσαι στην Ολυμπιακό Βόλου, θα παίζεις με την πίεση. Εμείς δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις όπως είπε και ο συνάδελφος, να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ, αλλά όμως όπως ξέρετε στο ποδόσφαιρο έτσι συμβαίνει.

Σε μια στατική φάση ο αντίπαλος μείωσε. Παρόλα αυτά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί παίξαμε σωστά, ορθολογικά, βγήκαμε από πλάγια, παίξαμε κάθετα, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις, αλλά ένα σημείο το οποίο με απασχολεί και θα δώσουμε περισσότερη έμφαση, αν κι έχουμε δουλέψει πολύ σ’ αυτό, είναι οι στατικές φάσεις, γιατί δε γίνεται εμείς, μ’ αυτή την ποιότητα που έχουμε και με τα πολύ δυνατά και ψηλά παιδιά που έχουμε, να μην μπορούμε από στατική φάση να κάνουμε ένα-δυο γκολ. Γιατί και πάλι σήμερα κερδίσαμε πολλά κόρνερ και φάουλ, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι. Εγώ για μια ακόμη φορά επειδή γνωρίζουμε όλοι τον πολύ μεγάλο αυτό σύλλογο, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, που παρά την μεγάλη πίκρα που του δώσαμε ήρθε σήμερα και στήριξε την ομάδα», ανέφερε ο Μ. Ζιώγας που ως τώρα σε 2 ματς έχει χρησιμοποιήσει ήδη 19 παίκτες.

Και στα δυο ως τώρα ματς 180 λεπτά έχουν αγωνιστεί οι Τόσκας, Βασίλιεβιτς, Κραγιόπουλος, Σεχολάρι, ενώ δυο συμμετοχές έχουν και οι Καραμπάς (90’-89΄),Α. Κόκας (90-86), Νόνης (63-45), Θέος (90-78), Καράμπελας (8-83), Σέττος (70-90), Μέμος (20-7), και μια συμμετοχή έκαναν οι Καραγκιολίδης (90΄), Κούτσικος (90), Γελαδάρης (4), Ευθυμιάδης (27), Βαρούχας (82), Δ. Κόκας (45), Λούγκος (1) και Σκανδάλης (12 λεπτά).

Για το επόμενο ματς στην Ιτέα, σε πλήρη ετοιμότητα θα είναι ο Βαρούχας, ενώ από τον Ολυμπιακό γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις ώστε ο στρατευμένος Ευθυμιάδης να μετατεθεί σε μονάδα της Μαγνησίας…

Αλλαγή έδρας

Εργασίες επανασποράς ξεκίνησαν στο Πανθεσσαλικό, με αποτέλεσμα το στάδιο να κλείσει για 20 περίπου μέρες. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσουν για τα προσεχή παιχνίδια έδρας. Ο Ολυμπιακός θα ζητήσει από την ΕΠΟ να οριστεί το ΕΑΚ Βόλου (η δεύτερη έδρα που έχει δηλώσει, και εφόσον δεν κλείσει κι αυτό!), για τα δύο προσεχή παιχνίδια έδρας με τον Ρήγα Φεραίο την 4η αγωνιστική (18/10) και με τον ΑΟ Σελλάνων την 5η αγωνιστική. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Ολυμπιακός θα δώσει κανονικά το παιχνίδι με τη Θήβα για την 7η αγωνιστική (5/11) στο Πανθεσσαλικό.

Οι σκόρερ

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τα πρώτα του γκολ στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής στον 4ο όμιλο, με τον περσινό σκόρερ του, Κώστα Φλίγκο, να σκοράρει τρεις φορές με τη φανέλα του ΓΣ Αλμυρού στο πρώτο του ματς. Αναλυτικά οι σκόρερ του 4ου ομίλου:

3 γκολ: Φλίγκος (ΓΣ Αλμυρού), Κωστούλας (Αμβρυσσέας Διστόμου).

2 γκολ: Ηλιόπουλος, Ντεντάκης, Μάντζης (Βόλος ΝΠΣ), Τσόφλιος (Οπούντιος Μαρτίνου).

1 γκολ: Πέντα, Πίτου Γκαρσία, (Βόλος ΝΠΣ), Δ. Κόκας, Σεχολάρι (Ολυμπιακός Βόλου), Μωυσίδης (Νίκη Βόλου),Τζοβάρας, Μπόρας, Τζέκα (Ρήγας Φεραίος),Νάκας (ΓΣ Αλμυρού),Τόπι, Βεζυρτζόγλου (Θήβα),Γιαουπλάρι (Βελούχι), Αρχοντής, Ερβίστ (ΑΟ Σελλάνων),Οικονόμου, Κόλα (Αχιλλέας Φαρσάλων), Χύσι (Αμβρυσσέας Διστόμου), Μπασιάκας (Διγενής Νεοχωρίου),Αντωνίου (Αστέρας Ιτέας).

Το μπάσκετ του Ολυμπιακού Β.

Την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα της Α2 Μπάσκετ γυναικών με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου και το πρώτο ματς είναι στην Θεσσαλονίκη με τον Παναθλητικό που οι ερυθρόλευκες κέρδισαν προχθές για το κύπελλο. Συνεχίζονται πάντως με αμείωτο ρυθμό οι πωλήσεις των καρτών διαρκείας του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου για τη νέα αθλητική περίοδο 2017-18. Ως γνωστόν φέτος θα υπάρχουν δυο κατηγορίες εισιτηρίων διαρκείας:

Τα RED που τιμώνται 40 ευρώ και τα GOLD που τιμώνται 100 ευρώ και οι κάτοχοι τους θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες από ειδική θέση εντός του αγωνιστικού χώρου. Ανεξαρτήτως κατηγορίας τα εισιτήρια αφορούν τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, τόσο της γυναικείας ομάδας, που την αθλητική περίοδο 2017-18 θα αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία Γυναικών, όσο και της αντίστοιχης ανδρικής ομάδας, που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα και το κύπελλο της Α1 ΕΣΚΑΘ.

Στο Κύπελλο Γυναικών την Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν και επικράτησε στο κλειστό της Ν. Δημητριάδας του Παναθλητικού με 63-54. Η νίκη σήμανε την πρόκριση της ομάδας του Μιχάλη Καπουρνιώτη στους οκτώ του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει στις 22/12 εκτός έδρας τον Αθηναϊκό σε νοκ άουτ αγώνα.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Σάββατο 22/12

ΑΟ Φάρος Κερατσινίου – Πανιώνιος

ΓΣΣ Εσπερίδες – Ολυμπιακός ΣΦΠ

ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας – ΑΣ ΠΑΟΚ

Αθηναϊκός ΑΣ Βύρωνα – ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου