ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκανε το καθήκον του ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 2-1 του Διγενή

εκανε-το-καθήκον-του-ο-ολυμπιακός-επικ-281334

Τους πρώτους βαθμούς και ταυτόχρονα την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής σημείωσε ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας χθες στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου με 2-1 του Διγενή Νεοχωρίου στο Πανθεσσαλικό.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι μετά από ένα φλύαρο επιθετικά πρώτο ημίχρονο, στο οποίο δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, στο δεύτερο μέρος και μέσα σε τρία λεπτά, σκόραραν με τους Δήμο Κόκα (65’) και Αλέξανδρο Σεχολάρι (68’), παίρνοντας το προβάδισμα με 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 87’ με τον Μπασιάκα, με το 2-1 να είναι το τελικό σκορ και τον Ολυμπιακό αν και αγχωτικά να παίρνει τη νίκη.

Για τους γηπεδούχους, νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με την πρεμιέρα απέναντι στο Βελούχι ήταν ο τερματοφύλακας Καραγκιολίδης στη θέση του Κούτσικου και ο Καραμπάς στη θέση του Βαρούχα, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Το α’ μέρος

Με άκρως επιθετικές διαθέσεις μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου, που ήθελε ήδη από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Καρατέρπου να επιβάλλει την υπεροχή του και να γίνει απειλητικός προς την αντίπαλη εστία.

Η πρώτη καταγεγραμμένη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους σημειώθηκε στο 7’, όταν ο Σέττος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας Σταμέλος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια. Στην αμέσως επόμενη φάση, οι Βολιώτες απείλησαν με εκτελεσμένο φάουλ του Τόσκα, με την μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυνόμενου και να καταλήγει κόρνερ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο 12’ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να δημιουργήσουν καλή στιγμή, όταν η μπάλα έφτασε στον Κατσαμάγκα μέσα στην περιοχή-από το κεφάλι του Κόκκα- και εκείνος επιχείρησε ένα αδύναμο σουτ, που εύκολα κατέληξε στα χέρια του Καραγκιολίδη.

Νέα ευκαιρία σημειώθηκε για τους γηπεδούχους στο 23΄, όταν σε βολέ του γκολκίπερ του Ολυμπιακού, η μπάλα έφτασε στον Θέο, που έκανε ωραίους ελιγμούς, όμως προ κενής εστίας… βιάστηκε και σούταρε άουτ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της ομάδας του Νεοχωρίου, όντας ανώτερος σε όλες τις γραμμές, σπαταλώντας πάντως και άλλες ευκαιρίες, που με λίγη προσοχή θα μπορούσαν να είχαν μετατραπεί σε γκολ. Στο 30’ ο Καράμπελας εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά το σουτ του Νόνη που βρήκε την μπάλα ήταν αδύναμο για να μπλοκάρει ο Σταμέλος, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, σε φάουλ του Θέου η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από τη συμβολή των δοκών του γκολκίπερ του Διγενή.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους πάντως έως εκείνο το σημείο σημειώθηκε στο 35’ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία Κόκα-Θέου, με τον τελευταίο να βγάζει τον Σέττο τετ-α-τετ με τον Σταμέλο, ο φορ όμως του Ολυμπιακού πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τίποτα αξιόλογο δε σημειώθηκε ως τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό καλύτερο, αλλά χωρίς την ουσία και τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Το β’ μέρος

Με τον Δήμο Κόκα να παίρνει τη θέση του Νόνη ξεκίνησε το β’ μέρος ο Ολυμπιακός, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν απεγνωσμένα το γκολ της νίκης, έχοντας εμφανώς το πάνω χέρι, τόσο στην κατοχή της μπάλας, όσο και στην ανάπτυξη.

Συρτό σουτ του Τόσκα στο 63’ πέρασε άουτ, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα η υπεροχή των ερυθρόλευκων καρποφόρησε. Ο Καραμπάς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Δήμο Κόκα να χρίζεται σκόρερ με κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ εν μέσω πανηγυρισμών και από την εξέδρα.

Το πρώτο γκολ… έφερε και το δεύτερο, στο 68’ με πρωταγωνιστές τον σκόρερ Κόκα και τον Σεχολάρι. Ο Κόκας έβγαλε τη σέντρα, ο Σεχολάρι με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σταμέλο, ο ίδιος παίκτης όμως πήρε το πλεονέκτημα και με σουτ έγραψε το 2-0 για τους ερυθρόλευκους.

Ο Σέττος στο 82’ είχε μάλιστα ευκαιρία για ένα τρίτο τέρμα, ωστόσο απέκρουσε σωτήρια το σουτ του ο Σταμέλος. Φωτιά… στο Πανθεσσαλικό έβαλε στο 87’ ένα τέρμα που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Μπασιάκας μέσα από την περιοχή μείωσε το σκορ σε 2-1 για τον Διγενή. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό διατηρήθηκε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό, αν και με… άγχος, να παίρνει την πρώτη του νίκη στην φετινή αγωνιστική σεζόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΔΙΓΕΝΗΣ 2-1

Πανθεσσαλικό στάδιο – 2η αγωνιστική, 4ος ομιλος Γ΄ Εθνική

Διαιτητής: Καρατέρπος (Κοζάνης)

Βοηθοί: Στεφανής, Παπαλίτσας (Καρδίτσας)

Κίτρινες: Δ. Κόκας, Τόσκας -Σαρακατσάνος, Μπασιάκα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Α. Κόκας, Καραμπάς (90’ Λούγκος), Νόνης (46’ Δ. Κόκας), Κραγιόπουλος, Τόσκας, Βασίλιεβιτς, Καράμπελας (83’ Μέμος), Σεχολάρι, Θέος (78’ Σκανδάλης), Σέττος.

ΔΙΓΕΝΗΣ: Σταμέλος, Γκαγκαστάθης, Τζέλης (85’ Νικόλαρος), Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Μακρής, Κατσαμάγκας (80΄Γιώτας), Σκόνδρας, Κολοβός, Νασιακόπουλος (60’ Μπασιάκας), Αμπαδιωτάκης (66’ Τσικρικάς).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου