ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο Πανθεσσαλικό για… ανάσα

στο-πανθεσσαλικό-για-ανάσα-286577

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εβδομάδα εσωτερικής ανασύνταξης διανύει ο Ολυμπιακός Βόλου, που μετά την αναπάντεχη ήττα από το Βελούχι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, προσπαθεί να ξεπεράσει το ψυχολογικό σοκ της πρώτης απώλειας βαθμών και να αφιερωθεί στο παιχνίδι με τον Διγενή Νεοχωρίου, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο Πανθεσσαλικό.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με το «αριστερό» τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις σ’ ένα περιορισμένο πρωτάθλημα από άποψη ομάδων και χρόνου, χάνοντας μάλιστα από μια θεωρητικά υποδεέστερη ομάδα, τον ΑΠΟΚ Βελούχι, με εκ διαμέτρου αντίθετο στόχο από τον Ολυμπιακό, καθώς ο σύλλογος από το Καρπενήσι θα παλέψει για τη σωτηρία.

Βάσει της αγωνιστικής εικόνας που παρουσίασαν οι ερυθρόλευκοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ωστόσο, οι γηπεδούχοι άξιζαν τους βαθμούς της νίκης που εν τέλει πήραν, καθώς οι Βολιώτες δε θύμιζαν σε τίποτα… την ομάδα που «πετούσε» στα φιλικά του καλοκαιριού, σκοράροντας κατά ριπάς, έχοντας άλλωστε φιλοδωρήσει το Βελούχι με 3 τέρματα στα τέλη Αυγούστου.

Οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα εμφανίστηκαν ασύνδετοι και άνευροι, χωρίς διάθεση και μην μπορώντας να βρουν τους διαδρόμους να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Βελουχίου. Η ζημιά για τον Ολυμπιακό, το γκολ της νίκης για την ομάδα του Καρπενησίου ήρθε στο 58’, σε κομβικό δηλαδή σημείο και τον Ολυμπιακό, ανήμπορός να αντιδράσει, με την ψυχολογία του να γυρίζει… μπούμερανγκ, ενώ και οι αλλαγές που έκανε το τεχνικό επιτελείο δε βοήθησαν την ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την ερχόμενη Κυριακή 10 Οκτωβρίου εντός έδρας το Διγενή Νεοχωρίου, με τους Τρικαλινούς να προέρχονται από την ήττα από τον Αμβρυσσέα Διστόμου μέσα στο «σπίτι» τους, ήττα που επέφερε και αλλαγή τεχνικού στην ομάδα, καθώς τη θέση του Θάνου Θεοδώρου πήρε ο Ευάγγελος Μπρισίμης. Η ομάδα από το Νεοχώρι μπορεί να μην «τρομάζει» την ομάδα τον Ολυμπιακό ως όνομα, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει εκτός από τη σφιχτή άμυνα που αναμένεται να συναντήσουν και τον ίδιο τους τον εαυτό, με ζητούμενο την άμεση μεταμόρφωση σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας.

Εξάλλου, οι ερυθρόλευκοι οφείλουν μια νίκη, συνδυασμένη με καλή εμφάνιση, ώστε να επανέλθουν και πάλι τα χαμόγελα στις τάξεις των φιλάθλων, που δεν έχουν πάψει να στηρίζουν την ομάδα και αναμένεται να βρεθούν για μία ακόμη χρονιά στο Πανθεσσαλικό, δίπλα στην ομάδα, στην προσπάθεια για άνοδο.

Η συνέχεια

Ο Ολυμπιακός μετά το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Διγενή θα ταξιδέψει στην Ιτέα για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αστέρα, ενώ στην 4η αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Ρήγα Φεραίο, στο πρώτο του τοπικό ντέρμπι, με τους κυανόλευκους να προέρχονται από μεγάλη νίκη κόντρα στη συμπολίτισσα Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό στην πρεμιέρα. Ο Οκτώβριος για τον Ολυμπιακό θα τελειώσει με τα παιχνίδια απέναντι στον ΑΟ Σελλάνων (εντός) και τον Αχιλλέα Φαρσάλων (εκτός). Είναι αυτονόητο ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν να μην υπάρξει άλλη απώλεια βαθμών, ώστε να βρεθούν από την αρχή στη θέση του οδηγού του πρωταθλήματος.

Διεθνή φιλικά με KK Morava

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου σχετικά με τη διεξαγωγή δύο διεθνών φιλικών παιχνιδιών με την KK Morava από τη Σερβία, αλλά και τον αγώνα κυπέλλου ΕΣΚΑΘ με αντίπαλο την ομάδα του BC Aγριάς, το ερχόμενο Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Αναλυτικά: «Με δυο πολύ δυνατούς διεθνείς φιλικούς αγώνες και έναν αγώνα κυπέλλου συνεχίζεται η προετοιμασία της ανδρικής μας ομάδας ενόψει των υποχρεώσεών της στο πρωτάθλημα Α1 ΕΣΚΑΘ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα φιλοξενήσει την ΚΚ ΜΟRAVA από τη Σερβία, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 της χώρας της, από την Παρασκευή 6 έως και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017.

Η KK Μorava εδράζει στη πόλη της Vladicin Han στη νοτιοδυτική Σερβία , την περίοδο 2016-17 τερμάτισε στην 7η θέση του πρωταθλήματος της Α2 της χώρας της και αυτά τα δυο τεστ θα βοηθήσουν τον προπονητή Γιώργο Βλιωρα και τον συνεργάτη του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, αφού μετά και την τελευταία προσθήκη του Αλέξανδρου Λουλούδη το ρόστερ είναι πλήρες και όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεσή τους.

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 17.30 στο ΕΑΚ Βόλου, το Σάββατο η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει για το κύπελλο ΕΣΚΑΘ την ομάδα του BC Αγριάς (πρώην Μεταμόρφωση) στις 17.00 στο “Βάκης Παρασκευόπουλος” και την Κυριακή οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν εκ νέου στο ΕΑΚ Βόλου πριν η μετά τον αγώνα Κυπέλλου της γυναικείας ομάδας με τον Παναθλητικό Συκεών Θεσσαλονίκης.

Στους φιλικούς αγώνες θα υπάρχει είσοδος 3 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση των τμημάτων ενώ θα ισχύσουν τα εισιτήρια διαρκείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου