ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να επιστρέψει από τον… εφιάλτη

να-επιστρέψει-από-τον-εφιάλτη-289256

Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για τον Ολυμπιακό Βόλου, που γνώρισε την ήττα από το Βελούχι με 1-0, στο πλαίσιο του 4ου Ομίλου την περασμένη Κυριακή, με τους ερυθρόλευκους να εστιάζουν πλέον την προσοχή τους στο πρώτο παιχνίδι έδρας με τον Διγενή Νεοχωρίου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι ήταν κατώτεροι των προσδοκιών, υποτίμησαν τον αντίπαλο και δίκαια ηττήθηκαν στον πλαστικό τάπητα του Δημοτικού Σταδίου Καρπενησίου, από μία ομάδα, που μπορεί να μην τρομάζει ως όνομα, αλλά με την εμφάνισή της- κυρίως στο β’ ημίχρονο του προχθεσινού αγώνα- έπεισε ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο.

Όλα πήγαν στραβά την Κυριακή για τους Βολιώτες, με τον βασικό – όπως προορίζεται- τερματοφύλακα Φώτη Καραγκιολίδη να μένει εκτός αποστολής, λόγω προβλήματος με την μπλε κάρτα, καθώς πριν από τον Ολυμπιακό αγωνιζόταν σε ομάδα της Γερμανίας και δεν έχει έρθει ακόμα το δελτίο του. Έτσι ο Κούτσικος πήρε τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ, στο δεύτερο του μόλις παιχνίδι στη Γ’ Εθνική, καθώς ο 22χρονος πορτιέρο μετρά μία συμμετοχή με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, τη σεζόν 2014-2015.

Οι παίκτες του Μ. Ζιώγα στο πρώτο μέρος εμφανίστηκαν τρακαρισμένοι και ενώ προσπαθούσαν να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν φάσεις, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Λαμπρόπουλου, με τον αγωνιστικό χώρο να δυσκολεύει τις προσπάθειές τους. Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν ωστόσο μακριά τους παίκτες του Βελουχίου από την εστία του Κούτσικου, καθώς οι Καρπενησιώτες αρχικά αμύνονταν σωστά, προσέχοντας περισσότερο τα μετόπισθεν.

Στο δεύτερο μέρος, η κατάσταση άλλαξε άρδην, καθώς οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά, δημιουργώντας επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την εστία του Ολυμπιακού πετυχαίνοντας μάλιστα και το γκολ, στο 58’ με τον Γιαουπλάρι. Ήταν μια φάση, στην οποία η άμυνα των φιλοξενούμενων αδράνησε, με τον σκόρερ αλλά και τον Κοτσαδούρο να πέφτουν πάνω στην μπάλα, έπειτα από ασίστ του Γενιτσαρόπουλου, με τον πρώην αμυντικό του Σαρακηνού, Λευτέρη Γιαουπλάρι να τη στέλνει στην αριστερή γωνία του Κούτσικου.

Θα περίμενε κανείς από το σημείο της επίτευξης του γκολ του Βελουχίου και έπειτα, οι παίκτες του Ζιώγα να αντιδράσουν, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη, με τον Ολυμπιακό να άγεται και να φέρεται στο γήπεδο, με τις αλλαγές να μη βοηθούν και τους Βολιώτες να γνωρίζουν μοιραία την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, ενώ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 77’.

Στο 81’, ο Άλεξ Μπακαλίδης του ΑΠΟΚ και ο Στέφανος Βαρούχας του Ολυμπιακού συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι και μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Καρπενησίου για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων Μιχάλης Ζιώγας ήταν απογοητευμένος από την εμφάνιση και την ήττα από το Βελούχι, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα ηχηρό χαστούκι: «Τραγική ήττα για εμάς και κακή εμφάνιση. Όταν κάτι δεν πάει καλά, ο προπονητής πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Εμείς είχαμε αντιμετωπίσει αυτή την ομάδα και την είχαμε κερδίσει σε φιλικό ματς, και είχα πει στα παιδιά όλο αυτό το διάστημα ότι η πρεμιέρα είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό. Δυστυχώς κάναμε μια πολύ κακή εμφάνιση, με συνέπεια να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, γιατί δεν αρμόζει αυτό το αποτέλεσμα στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον αντίπαλο», σημείωσε ο Λαρισαίος προπονητής.

Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι η αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, την ερχόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με αντίπαλο τον Διγενή Νεοχωρίου, που στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 1-0, από τον Αμβρυσσέα Διστόμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου