ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ηττα – ντροπή στο Βελούχι για τον Ολυμπιακό Βόλου

ηττα-ντροπή-στο-βελούχι-για-τον-ολυμ-290964

Σκιά του εαυτού του, απογοητευτικός και χωρίς ρυθμό, ο Ολυμπιακός Βόλου ηττήθηκε στο Καρπενήσι με 1-0 από το Βελούχι, προβληματίζοντας με την εμφάνιση του στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα ήταν άνευροι, δεν μπορούσαν να βρουν τις συνδέσεις μεταξύ τους και να παράγουν φάσεις, έχοντας πάντως μία φλύαρη υπεροχή στο πρώτο μέρος, για να εγκλωβιστούν στο δεύτερο και να δεχτούν από τον πρώην παίκτη του Σαρακηνού, Λευτέρη Γιαουπλάρι, το γκολ, στο 58’, που έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα.

Πώς παρατάχθηκε

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τον Κούτσικο κάτω από τα δοκάρια και τους Ανδρέα Κόκκα (αριστερά) Καραμπά (δεξιά) και τους Κραγιόπουλο, Νόνη σε θέση στόπερ, όσον αφορά την αμυντική γραμμή. Μπροστά τους, σε ρόλο ανασταλτικών μέσων τοποθετήθηκαν οι Τόσκας και Βασίλιεβιτς, ενώ στα άκρα κινούνταν οι Βαρούχας (αριστερά) και Σεχολάρι (δεξιά), με τον Θέο ως επιτελικό μέσο. Μοναδικός προωθημένος, στο 4-4-1-1 που επέλεξε ο Μιχάλης Ζιώγας ήταν ο Σέττος.

Το α’ μέρος

Η παρθενική φάση για τους Βολιώτες σημειώθηκε μόλις στο 4ο λεπτό, σε κερδισμένο φάουλ που εκτέλεσε ο Βαρούχας από τ’ αριστερά, με τον Βασίλιεβιτς να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Λαμπρόπουλου.

Οι δύο ομάδες, στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά έψαχναν κυρίως να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, σ’ ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι και ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κερδίσει τη μάχη του κέντρου, ώστε να αναπτύσσεται και να φτάνει εύκολα στην περιοχή του Βελουχίου. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους αμύνονταν σωστά και δεν άφηναν κενούς διαδρόμους στους Βολιώτες.

Κόρνερ που εκτέλεσε ο Θέος στο 17’ πέρασε από τον Νόνη και τον Τόσκα και κατέληξε άουτ, ενώ παρόμοια φάση δύο λεπτά αργότερα, δεν επέφερε κάτι θετικό για τους Βολιώτες. Ηταν εξάλλου φανερή η δυσκολία των ποδοσφαιριστών του Μ. Ζιώγα να παίξουν στον πλαστικό τάπητα, καθώς δε μπορούσαν εύκολα να βγουν φάσεις.

Ο Ολυμπιακός δε μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, όντας αρκετά φλύαρος επιθετικά, ενώ μία από τις λίγες καλές ευκαιρίες σημειώθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 37’. Συγκεκριμένα, σε σέντρα του Βαρούχα από τα δεξιά, ο Σεχολάρι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η τελευταία φάση για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε δύο λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, με άστοχο σουτ του Σέττου και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, χωρίς σκορ.

Το β’ μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε στους ίδιους ρυθμούς, με τον Ολυμπιακό φλύαρο και το Βελούχι να γίνεται όλο και πιο απειλητικό προς την εστία του Κούτσικου, έχοντας εμφανώς βελτιωθεί ανασταλτικά.

Στο 53’ οι γηπεδούχοι σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Παχής εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, με τον Κακκαβά να πιάνει ανενόχλητος το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα ερυθρόλευκου αμυντικού και κατέληξε κόρνερ.

Το γκολ που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι υπέρ της ομάδα από το Καρπενήσι σημειώθηκε στο 57’, σε μια φάση όπου η άμυνα των Βολιωτών αδράνησε. Ο 23χρονος Βολιώτης Γιαουπλάρι επωφελήθηκε, σε φάση διαρκείας για το Βελούχι, και με σουτ μέσα από την περιοχή, αφύλακτος, έγραψε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει 4 λεπτά αργότερα, στο 61’, όταν από μπαλιά του Θέου από τα δεξιά, ο Σέττος με συρτό σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λαμπρόπουλο, που σωτήρια απέκρουσε, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Στο 77’ και ενώ τα λεπτά κυλούσαν δραματικά για τον Ολυμπιακό… που έμοιαζε υπνωτισμένος υπήρξε νέα μεγάλη ευκαιρία για το Βελούχι. Ο Ν. Λάππας έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο, με τον τελευταίο να μπαίνει μέσα στην περιοχή, αλλά στην προσπάθεια του να περάσει τον Κούτσικο δεν τα κατάφερε, καθώς ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» έπεσε στα πόδια του, κλέβοντας την τελευταία στιγμή την μπάλα και σώζοντας τον Ολυμπιακό από μια δεύτερη παραβίαση της εστίας του.

Το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό μοιραία να ηττάται στην πρεμιέρα του στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Οι ερυθρόλευκοι ήταν κάκιστοι στο δεύτερο μέρος και δε μπορούσαν ούτε να αναπτυχθούν, ενώ δεν είχαν ούτε τις φάσεις, με τους παίκτες να περιφέρονται κυριολεκτικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το τελικό 1-0 υπέρ του Βελουχίου κρίνεται απόλυτα δίκαιο, δεδομένης της εμφάνισης των Βολιωτών.

ΒΕΛΟΥΧΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου

Σκόρερ: 58’ Γιαουπλάρι

Διαιτητής: Νίκος Παπακωνσταντίνου (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καραγιάννης, Λιτοσελίτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

ΑΠΟΚ Βελούχι: Λαμπρόπουλος, Χάλλης, Παχής, Ζαραβέλης, Σιάτρας, Γιαουπλάρι (91’ Ντουφεκιάς), Γενιτσαρόπουλος, Κατσαδούρος, Κακκαβάς (70’ Γ.Λάππας), Μπακαλίδης (82’ Βαρουτσής), Ν. Λάππας.

Ολυμπιακός Βόλου: Κούτσικος, Καραμπάς, Α. Κόκας (86’ Γελαδάρης), Κραγιόπουλος, Νόνης, Τόσκας (63’ Ευθυμιάδης), Βασίλιεβιτς, Βαρούχας (82’ Καράμπελας), Σεχολάρι, Θέος, Σέττος (70’ Μέμος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου