ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για την πρώτη νίκη και το καλό ξεκίνημα

για-την-πρώτη-νίκη-και-το-καλό-ξεκίνημα-291626

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Από το Καρπενήσι ξεκινά σήμερα η προσπάθεια του Ολυμπιακού να ξεφύγει στο τέλος της περιόδου από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, και η πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας τον βρίσκει στο… με πλαστικό τάπητα Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, στο οποίο θα αντιμετωπίσει (4μ.μ. – Volos live – Spor fm) το Βελούχι… με μόνο στόχο την πρώτη νίκη…

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά, πως θα πρέπει στην αναμέτρηση της σημερινής 1ης αγωνιστικής με το Βελούχι να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο νέο πρωτάθλημα, δείχνοντας απλά την ανωτερότητά τους ως ομάδα μέσα στο γήπεδο… Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι ο σημερινός πρώτος αντίπαλος θα παραταχθεί αμυντικά, ενώ επίσης γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί κανείς αντίπαλος…

Ο προπονητής Μιχάλης Ζιώγας, βλέποντας μόνο το σημερινό πρώτο ματς, έχει ζητήσει σοβαρότητα και συνεχή προσπάθεια, και το ζητούμενο είναι ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί έτοιμος και με διάρκεια, και κυρίως να μη ξεγελαστεί που στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει ομάδες που πέρσι έπαιζαν σε τοπικά πρωταθλήματα (μετά το Καρπενήσι υποδέχεται τον Διγενή Νεοχωρίου Τρικάλων, και μετά παίζει στην Ιτέα με τον Αστέρα).

«Διαφορετικός» Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός φέτος, διαφορετικός από τον περσινό (των «ονομάτων» και των παικτών με το «βαρύ» βιογραφικό, οι περισσότεροι των οποίων δεν το έδειξαν στο γήπεδο!), βασίζεται σε πιο νεανικό σύνολο, συνδυάζοντας εμπειρία και ταλέντο, έχοντας παίκτες που θέλουν να διακριθούν με την ερυθρόλευκη φανέλα και στοχεύουν και ψηλότερα…

Στη διάρκεια της προετοιμασίας και μέσα από τα φιλικά παιχνίδια, ο Ολυμπιακός έδειξε πιο γρήγορος από πέρσι, πιο δημιουργικός, πιο ουσιαστικός, σκόραρε σε όλα τα τεστ εκτός από το εκτός έδρας 0-0 με τον Ρήγα (10-0 τον Παγασητικό, 6-1 τον Πηλέα, 3-0 το Βελούχι, 1-1 με Νίκη Βόλου, 1-0 την Καλλιθέα, 2-0 τον Τοξότη, 3-1 τον Αιγινιακό, 4-0 την Αγία Άννα και 7-0 στο κύπελλο τον Αστέρα), ενώ έχασε μόνο σε ένα ματς στο Καρπενήσι 2-1 από την Wadi Degla.

Σήμερα, ο Ολυμπιακός Βόλου μετρώντας μια απουσία, αυτή του στρατευμένου Ευθυμιάδη, αναμένεται να παραταχθεί με τερματοφύλακα τον Καραγκιολίδη. Στα άκρα της άμυνας θα παίξουν οι Καραμπάς (δεξιά) και Α. Κόκας (αριστερά) ενώ κεντρικοί αμυντικοί θα είναι οι Νόνης και Κραγιόπουλος. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Τόσκας και Βασίλιεβιτς, πλάγιοι μεσοεπιθετικοί οι Βαρούχας και Σεχολάρι, ο Θέος θα είναι ο επιτελικός και πίσω από τον προωθημένο Σέττο….

Ο ΑΠΟΚ Βελούχι

Το Βελούχι είναι αουτσάιντερ, με στόχο το καλύτερο δυνατό σε μια αναμέτρηση ιστορικής σημασίας, αφού είναι το πρώτο ματς ομάδας από την Ευρυτανία στη Γ΄ Εθνική. Από το 1968 που ιδρύθηκε ο πρώτος σύλλογος, το Βελούχι, και από το 1990 που υφίσταται η ΕΠΣ Ευρυτανίας, υπήρχε εκπροσώπηση μόνο έως στη Δ΄ Εθνική.

Ο επί χρόνια προπονητής Γιάννης Φλωράκης δεν θα έχει σήμερα στη διάθεση του τραυματία τον Έρβιν Πεπκολάι, και οι πιθανότεροι 11 να ξεκινήσουν σήμερα είναι οι εξής: Λαμπρόπουλος, Ν. Λάππας, Παχής, Σιάτρας, Γιαουπλάρι, Ζαραβέλης, Ι. Λάππας, Κατσαδούρος, Γενιτσαρόπουλος, Μπακαλίδης και Κακκάβας.

Εχει και προϊστορία!

Ο Ολυμπιακός δεν αγωνίζεται πρώτη φορά σήμερα στο Καρπενήσι, αφού έχει αντιμετωπίσει το Βελούχι σε πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής.

Τελευταία μάλιστα φορά που οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν κόντρα στο Βελούχι, την περίοδο 2006-07, στην ομάδα προπονητής ήταν ο Μιχ. Ζιώγας, ενώ στην ομάδα του Καρπενησίου αγωνιζόταν ο Αλεξ. Μπακαλίδης που είναι και φέτος στην ομάδα. (Τότε ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 0-1 στο Καρπενήσι και 2-0 στον Βόλο.)

Επίσης την περίοδο 2004-05, ο Ολυμπιακός κέρδισε το Βελούχι στο Καρπενήσι 1-2 και στον Βόλο 4-0, ενώ την περίοδο 2003-04 ο Ολυμπιακός είχε χάσει στο Καρπενήσι (!) αλλά από τον ΑΟ Μυρίκης 1-0, με γκολ του Μπακαλίδη!

Η 11η πρεμιέρα στη Γ’

Η σημερινή πρεμιέρα στο Καρπενήσι είναι η 11η για τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής, με πρώτη αυτή της σεζόν 84-85, όταν οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με 3-1 την Ασπίδα Ξάνθης, με γκολ των Λόλλα, Βαϊνά, Δ. Οικονόμου, ενώ την περίοδο 1985-86, παρά το ξεκίνημα με ήττα 2-0 στην Κοζάνη, κέρδισαν την άνοδο.

Στη δεκαετία του ‘90 ο Ολυμπιακός είχε 5 χρονιές σερί στη Γ΄ Εθνική, και στις πρεμιέρες του είχε τα εξής αποτελέσματα:

(94-95) Καστοριά – Ολυμπιακός 0-0

(95-96) Ολυμπιακός – Αλμωπός 1-0 (33’ Πανόπουλος)

(96-97) Ολυμπιακός – Νιγρίτα 1-1 (85’ Παπανικολάου – 10’ Παναγιωτόγλου)

(97-98) Αετός Σκύδρας – Ολυμπιακός 0-1 (9’ Νόλης)

(98-99) Νάουσα – Ολυμπιακός 2-1 (57’ Γκίτκος, 66’ Καραλιόπουλος – 32’ Νόλης)

Την περίοδο 2006-07 η πρεμιέρα ήταν: Ολυμπιακός – Δόξα Γρατινής 1-0 (25’ Μασάδο) και υπήρξε άνοδος, ενώ πέρσι στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική είχαμε Ολυμπιακός Βόλου -Αστέρας Πετριτή 3-1 (48’ Τέλλος, 52’ Αναστασίου, 80’ Φλίγκος – 76’ Μάμαλος).

Πρεμιέρα σε Γ’ Εθνική είχε γίνει και την περίοδο 2007-08 σαν Εθνικός Ολυμπιακός Β., όταν ο ΑΣΚ έκανε πρεμιέρα στη Β’ με τον Θρασύβουλο. Ο Εθν. Ολυμπιακός, με προπονητή τον Μιχάλη Ζιώγα σε εκείνη την πρεμιέρα, είχε κερδίσει τον Θερμαϊκό 1-0 με γκολ του Πολωνού Ζίμον Σάβαλα…

Εξόρμηση για τα διαρκείας

Ενώ το πρώτο παιχνίδι είναι σήμερα, το πρώτο ματς στον Βολο είναι την άλλη Κυριακή (υποδέχεται τον Διγενή Νεοχωρίου Τρικάλων), τελευταία εξόρμηση στο κέντρο του Βόλου με σκοπό να προωθήσουν τα διαρκείας στους επιχειρηματίες της περιοχής θα κάνουν άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου. Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας είναι οι εξής:

Εισιτήρια διαρκείας Gold: 250€ (αφορά τα δερμάτινα καθίσματα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ο κάτοχός του έχει δικαίωμα να παρκάρει το όχημά του στο πάρκινγκ του Σταδίου)

Εισιτήρια διαρκείας Silver: 80€

Εισιτήρια διαρκείας γυναικών: 50€

Εισιτήρια διαρκείας νέων: 40€ (αφορά νέους ηλικίας 13 έως 18 ετών)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου