ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στόχος η λύση πριν τη γεν. συνέλευση

στόχος-η-λύση-πριν-τη-γεν-συνέλευση-425612

Πριν από τη γενική συνέλευση θέλει να έχει τη λύση στο ποιος θα αναλάβει τη Διοικούσα Επιτροπή για να «τρέξει» την ομάδα με στόχο την επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες ο ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος αφού είδε ότι δεν υπάρχει περίπτωση για κοινή πρόταση πλέον περιμένει δύο…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί από τη διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου πότε θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μελών, στην οποία θα παρθούν αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας. Εξακολουθεί, πάντως, ως πιθανότερη ημερομηνία να είναι η Δευτέρα 3 Ιουλίου, και μόνη περίπτωση να πάει πίσω είναι να μην υπάρχει πρόταση και λύση… Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να έχουν γίνει προεργασίες … να έχουν κατατεθεί στον Ερασιτέχνη οι προτάσεις των ενδιαφερομένων, καθώς ο χρόνος πιέζει και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος -με την υποστήριξη και του κόσμου, εκτιμά ότι έχει τη γνώση και τη θέληση να φτάσει την ομάδα που αγαπά ψηλά- έχοντας κλεισμένο χορηγό, προπονητή και παίκτες …βρίσκεται σε συζητήσεις και με ορισμένους επιχειρηματίες, προκειμένου να δει κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά τον Ολυμπιακό τη νέα χρόνια, και αν τα χρήματα που υπολογίζει πως θα μαζευτούν θα είναι αρκετά για να καλύψουν τον προϋπολογισμό. Γιατί, όπως έχει τονίσει, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, να προσληφθεί ένας ικανός και έμπειρος προπονητής, ενώ υπάρχουν και μια σειρά από άλλα έξοδα, που αφορούν την καθημερινότητα της ομάδας. Το σημαντικότερο είναι, τα χρήματα που θα υποσχεθούν κάποιοι ότι θα βάλουν στην ομάδα με τη μορφή χορηγίας, να είναι διασφαλισμένα, για να μπορέσει ο κ. Τσιμπανάκος να κάνει μπροστά. Οι τελευταίες του δηλώσεις άλλωστε ήταν χαρακτηριστικές: «Θα οριοθετήσω τα πράγματα με τους συνεργάτες μου και τους ανθρώπους που θέλουν να μπουν στην ομάδα και αν δούμε ότι μπορούμε να «τρέξουμε» τον Ολυμπιακό, θα κάνω άνοιγμα προς τον κόσμο να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δεσμευτώ προς τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης ήδη ετοιμάζει την πρότασή του για την ανάληψη της Δ.Ε. την οποία και θα παρουσιάσει αρχικά στο Δ.Σ του ΑΣ Ολυμπιακός και εν συνεχεία στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη. Ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης έχει φέτος διαφορετική φιλοσοφία για τον σχεδιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος, υποστηρίζοντας πως ο περσινός (και δικός του) σχεδιασμός απέτυχε. «Θέλω η ομάδα να αποτελείται από ένα κορμό έμπειρων ποδοσφαιριστών, τον οποίο θα επιλέξει ο προπονητής. Ο άξονας θα αποτελείται από έμπειρους παίκτες και γρήγορους ποδοσφαιριστές στα άκρα και στη άμυνα. Η Γ’ Εθνική έχει πολλούς τέτοιους καλούς παίκτες, νεαρούς σε ηλικία, τους οποίους είδαμε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Εμείς πέρυσι δεν μπορούσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, καθώς δεν είχαμε γρήγορη ομάδα. Θεωρώ πως μ’ αυτόν τον σχεδιασμό ο Ολυμπιακός μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το περσινό λάθος δεν το ξανακάνω. Το δοκίμασα και δεν απέδωσε», ανέφερε σε δηλώσεις του, ενώ διαφώνησε για την πρόσληψη του Γιώργου Βαζάκα ως προπονητή στην ομάδα…

Μάλιστα, στη «διαμάχη» των «φιλοσοφιών» πήρε θέση και ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας, που έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για τον Ολυμπιακό, και απάντησε στα όσα ανάφερε για το πρόσωπό του ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης.

Στις δηλώσεις του ο Γιώργος Βαζάκας ανέφερε: «Όταν ήρθαν από τον Ολυμπιακό για να συζητήσουμε ενδεχόμενη συνεργασία, προέβλεψα τον διχασμό που επρόκειτο να προκύψει στην ομάδα. Θέλοντας να προλάβω τις καταστάσεις, καθώς αυτό που πραγματικά επιθυμώ και θέλω είναι να βοηθήσω τον Ολυμπιακό, τους προέτρεψα να τα βρουν πρώτα μεταξύ τους. Ανεξάρτητα, αν θα είμαι εγώ προπονητής ή όχι, αυτό που εύχομαι είναι ο Ολυμπιακός να έχει διοικητική ηρεμία.

Γιατί, η αιτία που δεν ανέβηκε κατηγορίας φέτος ο Ολυμπιακός ήταν η γκρίνια, ο διχασμός και η μιζέρια.

Ποιος είπε στον κ. Μποτσιβάλη πως θα ερχόμουν ως προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου, μ’ αυτόν πρόεδρο; Είχα πολλές προτάσεις από ομάδες Γ’ Εθνικής, τις απέρριψα όλες και αν εργαστώ και πάλι σ’ αυτή την κατηγορία θα είναι μόνο στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά όχι με πρόεδρο τον Μποτσιβάλη.

Ο κ. Μποτσιβάλης ανέφερε πως μου πλήρωσε, ως αποζημίωση, όλο το ποσό του συμβολαίου μου, τη χρονιά που συνεργάστηκα μαζί του στον Ολυμπιακό, το 2012. Είναι μεγάλο ψέμα. Μου είχε δώσει μία επιταγή 10.000 ευρώ κι αυτή κατόπιν πίεσης. Ποτέ δεν πληρώθηκα όλο το ποσό. Μου φέρθηκε αχάριστα. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, ρίσκαρα να πάω προπονητής στον Ολυμπιακό, όταν η ομάδα δεν ήξερε αν θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Με απέλυσε την τέταρτη αγωνιστική για τους δικούς του λόγους…

Έχω το δικαίωμα να μιλάω περισσότερο για τον Ολυμπιακό Βόλου από τον κ. Μποτσιβάλη. Αυτός ήταν που τον περασμένο χειμώνα με έπαιρνε τηλέφωνο για να έρθω στον Ολυμπιακό.

Αν λέει για μένα πως εγώ είμαι επιστροφή από το παρελθόν, θεωρώντας ως αποτυχημένη τη θητεία μου στον Ολυμπιακό, αυτός τι είναι; Ας μας πει ο κ. Μποτσιβάλης πού πέτυχε ως παράγοντας. Με όποια ομάδα ασχολήθηκε τη διέλυσε. Χανιά, Πιερικό, Ολυμπιακό Βόλου… Η δική μου θητεία στον Ολυμπιακό ήταν πετυχημένη. Οδήγησα την ομάδα στην άνοδο από την Γ’ Εθνική στην Β’ Εθνική κατηγορία, χάσαμε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ στα μπαράζ, σε μια περίοδο όπου ο Ολυμπιακός ήταν ψηλά στη βαθμολογία.

Να αναλάβει ο ίδιος τις ευθύνες του για την περσινή αποτυχημένη πορεία του Ολυμπιακού Βόλου. Γιατί ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ομάδα, τους καλύτερους παίκτες, τη δυναμική του κόσμου και δεν ανέβηκε κατηγορία. Πρόκειται για κατόρθωμα…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου