ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Χ»αμένο απόγευμα στο Βελεστίνο

χαμένο-απόγευμα-στο-βελεστίνο-464685

Αχρωμο, άοσμο και… βαθμολογικά αδιάφορο ήταν το ντέρμπι της Μαγνησίας ανάμεσα σε Ρήγα Φεραίο και Ολυμπιακό Βόλου για την 29η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, που έληξε ισόπαλο 0-0.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Φώτο: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μέτριο παιχνίδι, χωρίς ποιότητα, με αρκετά φάουλ και συνεχείς διακοπές… κάτω από αφόρητη ζέστη παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Δημοτικού σταδίου Βελεστίνου. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες.

Λίγες οι καλές στιγμές, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό Βόλου να πιέζει περισσότερο, χωρίς όμως να αναπτύσσεται σωστά. Μοναδικό αξιοσημείωτο του παιχνιδιού, ήταν οι εσκεμμένες κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν τόσο ο Αλεξίου από πλευράς Βελεστινιωτών, όσο και ο Ζώνας για τους ερυθρόλευκους στα τελευταία λεπτά, ώστε να λείψουν μόνο από ένα παιχνίδι, το τελευταίο για τη φετινή σεζόν.

Τελευταίος σταθμός στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού Βόλου, που παρέμεινε στην 3η θέση με 59 βαθμούς είναι το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής στην Ηγουμενίτσα, απέναντι στον Θεσπρωτό, ενώ ο Ρήγας Φεραίος θα κλείσει το ταξίδι της τρέχουσας σεζόν στο Ελευθεροχώρι, φιλοξενούμενος των Μαύρων Αετων, όντας ένα παιχνίδι πριν το τέλος 11ος με 31 βαθμούς.

Πώς παρατάχθηκαν

Με διάταξη 4-4-2 παρέταξε τους κυανόλευκους του Ρήγα Φεραίου, ο τεχνικός Λάκης Μπακάλης, χρησιμοποιώντας στο τέρμα τον Παπαγιάννη και τους Σπαθή – Γκάγκα- Κουσκουρίδα και Ράπτη από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στο χώρο του άξονα, ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Αλεξίου – Μπόρας, ενώ τα άκρα κάλυψαν οι Λάμπρου (αριστερά) και Γεωργατζής (δεξιά). Επιθετικό δίδυμο για τους Βελεστινιώτες ήταν οι Τζοβάρας και Σέττος.

Από την άλλη ο Κώστας Μπράτσος, επανέφερε τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια, αφήνοντας στον πάγκο τον νεαρό Μπουργάνη και το δεξί άκρο της άμυνας κάλυπτε ο Δ. Κόκας και το αριστερό ο αδερφός του Α. Κόκας, με τους Ζώνα και Ντόικιτς να τοποθετούνται στο κέντρο της. Ανασταλτικοί μέσοι ήταν οι Ευθυμιάδης – Σκανδάλης με τους Κέρι – Δωματά να χρησιμοποιούνται στα άκρα την ώρα που ο Αναστασίου κινούνταν πίσω από τον Φλίγκο, που επέστεψε από σιωπηρή τιμωρία.

Το α’ μέρος

Τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο προσπάθησαν να βρουν οι δύο ομάδες στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη καλή στιγμή στο 8’, όταν ο Σέττος σούταρε με το δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από του Κατσούλη. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν 7 λεπτά αργότερα, με τον Δωματά που επιχείρησε σέντρα-σουτ, η οποία όμως μόλις πέρασε άουτ, δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαγιάννη.

Οι φιλοξενούμενοι, που στο πρώτο μισό του α’ μέρους κινούνταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο είχαν μία ακόμη ευκαιρία με τον Αναστασίου, το δυνατό σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή στο 23’ βρήκε εμπόδιο σε αντίπαλο αμυντικό, για να καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα του Ρήγα.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Κέρι να απειλήσει με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ανδρέα Κόκα, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Φάουλ λίγο έξω από την περιοχή στο 37’ για τους ερυθρόλευκους, πέρασε ανεκμετάλλευτο, καθώς ο Κέρι εκτέλεσε συρτά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Εως το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με το παιχνίδι κέντρου να κυριαρχεί, ενώ οι φάσεις ήταν μετρημένες και από τις δύο πλευρές, με τον διαιτητή να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Οπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, σ’ ένα όχι ιδιαίτερα ποιοτικό παιχνίδι, με τις συνεχείς διακοπές, τα φάουλ και τις μάχες σώμα με σώμα να συνεχίζουν να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Εξάλλου, έως και το πρώτο εικοσάλεπτό του δεν είχε παρουσιαστεί καμία ευκαιρία, ούτε για τον Ρήγα Φεραίο, ούτε για τον Ολυμπιακό, ώστε να μπουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Φθάσαμε… στο 67’ για να δούμε μία σημαντική στιγμή από τους φιλοξενούμενους, όταν σε σουτ του Δήμου Κόκκα, ο Παπαγιάννης απέκρουσε με τις άκρες των δαχτύλων του σε κόρνερ.

Φάουλ του Σπαθή με το αριστερό, κατέληξε στα χέρια του Κατσούλη στο 73’, ενώ άουτ πέρασε το σουτ του Κέρι, δύο λεπτά αργότερα. Αυτό ήταν και το τελευταίο σημείο αναφοράς στο παιχνίδι, ενώ στις καθυστερήσεις την δεύτερη κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Αλεξίου από το Ρήγα και Ζώνας από τον Ολυμπιακό και αποβλήθηκαν.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-0

Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου

Γ’ Εθνική 29η αγωνιστική

Σκόρερ: –

Κίτρινες: Βουραζέρης, Μπακάλης

Κόκκινες: Αλεξίου (2η κίτρινη), Ζώνας (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Αγγελούλης (Λάρισας)

Βοηθοί: Καραγιάννης (Λάρισας), Τσιμπρίδης (Σάμου)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Μπακάλης): Παπαγιάννης, Ράπτης (78’ Μπακάλης), Μπόρας, Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου, Λάμπρου, Κουσκουρίδας (46’ Βουραζέρης), Τζοβάρας (61’ Χυσάι), Γεωργατζής, Σέττος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπράτσος): Κατσούλης, Κόκας Δ., Κόκας Α., Ντόικιτς, Ζωνας, Ευθυμιάδης, Δωματάς, Αναστασίου (57’ Παπαϊωάννου), Φλίγκος, Κέρι, Σκανδάλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου