ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να δώσει ελπίδα για το αύριο!

να-δώσει-ελπίδα-για-το-αύριο-465809

Με το πρωτάθλημα να τελειώνει και το ενδιαφέρον να στρέφεται στην επομένη μέρα -και αγωνιστικά και διοικητικά- ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να συνεχίσει να δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Σήμερα, χωρίς το βαθμολογικό άγχος και ποντάροντας στον ενθουσιασμό των νεαρών παικτών που παίρνουν ευκαιρίες στα τελευταία ματς, ο Ολυμπιακός Βόλου δίνει το προτελευταίο ματς του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο Βελεστίνο (5 μ.μ.) με τον Ρήγα Φεραίο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τα δείγματα των δυο τελευταίων αγώνων στον Βόλο όπου η ομάδα πέτυχε 8 γκολ, και μάλιστα με αρκετές απουσίες όλοι θέλουν να έχουν συνέχεια, αν και ο Ολυμπιακός ως τη λήξη του πρωταθλήματος έχει μόνο δυο ματς κι αυτά εκτός έδρας, καθώς μετά το σημερινό στο Βελεστίνο με τον Ρήγα έχει κι ένα στην Ηγουμενίτσα με τον Θεσπρωτό στις 21 του μήνα.

Για δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που συμπλήρωσαν 7 κάρτες το πρωτάθλημα τελείωσε, αφού δεν θα δώσουν το «παρών» ούτε στο παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο ούτε και στην Ηγουμενίτσα. Ο λόγος για τους Ηλία Σταύρου και Ούγκο Μασάντο, ενώ τουλάχιστον σήμερα επιστρέφει από τιμωρία ο Γιάννης Δωματάς και ο Φλίγκος.

Μετά από δύο ματς που έμεινε εκτός αποστολής λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, ο Κώστας Φλίγκος υπολογίζεται και πάλι, ενώ επιστροφή υπάρχει και για τον Σκανδάλη.

Εκτός 11αδας για την αναμέτρηση με τον Ρήγα Φεραίο θα μείνει ο Ιωαννίδης, που νιώθει ενοχλήσεις, όπως και οι ανέτοιμοι μετά από τραυματισμό Πότσι και Οικονόμου και ο απόντας από καιρό Κολημήτρας

Ο Κώστας Μπράτσος θα έχει στη διάθεσή του τους Κατσούλη, Στουρνάρα, Α. Κόκκα , Ζώνα, Ντόικιτς, Δωματά, Κέρι, Δ. Κόκκα, Ευθυμιάδη, Φλίγκο, Αναστασίου, Χολέβα, Μπουργάνη, Σπηλιώτη, Αγγελή, Πατσή, Παπαϊωάννου και Σκανδάλη.

Η προϊστορία

Στο ματς του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Πανθεσσαλικό 2-1 τον Ρήγα με ανατροπή (όπως έκανε και στο τελευταίο του ματς), ενώ τη δική τους ιστορία, αλλά και προϊστορία έχουν Ολυμπιακός Βόλου και Ρήγας Φεραίος, αν και φέτος για πρώτη φορά συναντώνται σε πρωτάθλημα Γ ΄Εθνικής!

Υπάρχουν όμως συναντήσεις Δ΄ Εθνικής όπου ο Ρήγας υπερέχει… με τον Ολυμπιακό την τελευταία φορά να κερδίζει άνοδο, και υπάρχει και συνάντηση σε επίπεδο Β΄ Εθνικής

Ολυμπιακός και Ρήγας είχαν συναντηθεί την περίοδο 1975-76 στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και -τότε στο πρώτο ματς της χρονιάς- η βολιώτικη ομάδα έχασε 1-0 στο Βελεστίνο, ενώ στο Βόλο κέρδισε 4-0.

Στην ιστορική νίκη του Ρ. Φεραίου στο Βελεστίνο το 1976 (3.045 εισιτήρια – 138.990 εισπράξεις) το γκολ του Ρήγα πέτυχε ο Γιάννης Αλεξανδρής που αγωνιζόταν δανεικός από τους Βολιώτες στην ομάδα του Βελεστίνου, ενώ οι συνθέσεις των ομάδων ήταν:

ΡΗΓΑΣ: Χατζής, Χατζηθεοδώρου, Ρηγίνος, Παπαθεολόγου, Τσεκούρας, Διβάνης, Χαλβατζής, Κουκλάκης, (70΄Βαΐοπουλος) Αλεξανδρής, Βαλαχάς, Κουρλός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λιαδέλης, Βούλγαρης, Καϊμάκης, Καλιφούλης, Βαλιανάτος, Σιγαλας (65’ Γκαζινόπουλος), Κ.Τριχιάς, Γιακακογλου, Παναγής, Καλαϊτζίδης (65’Μαλάκος) Κουτσοκώστας.

Στον β΄γύρο στον Βόλο ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-0 με γκολ που πέτυχαν οι Σιγάλας, Γκαζινόπουλος, Ρακιτζόγλου και Γιακάκογλου αλλά έχασε την άνοδο μένοντας πίσω από Καβάλα και Βέροια ,ενώ ο Ρήγας τερμάτισε με 6 νίκες 9 ισοπαλίες και 23 ήττες στην 20η θέση.

Σε πιο χαμηλές κατηγορίες από το 2003 έως το 2007 στη Δ΄ Εθνική ο Εθν. Ολυμπιακός είχε μόνο μια νίκη απέναντι στον Ρήγα που ήταν νικητής σε 7 ματς… Την περίοδο 2003-04 ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 στον Βόλο και έχασε με το ίδιο σκορ στο Βελεστίνο, ενώ μετά (2004-05, 2005-06 και 2006-07), υπήρξαν μόνο νίκες του Ρήγα όλες με 1-0 στο Βελεστίνο και πιο εντυπωσιακές στον Βόλο (1-6 το 2004,και 1-3 το 2006 και το 2007)

Την περίοδο 2003-2004 ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 με γκολ του Λεωνίδα Γκάγκα που μετέπειτα υπήρξε παίκτης του Ρήγα, ο οποίος κέρδισε 1-0 στο Βελεστίνο με τον Παναγιώτη Κουντούρη σκόρερ από εκτέλεση πέναλτι, ενώ την επόμενη χρόνια υπήρξε το 1-6 στον Βόλο και 1-0 στο Βελεστίνο.

Την περίοδο 2005-2006 στο πρώτο ματς που έγινε στη Νεάπολη(15/2/06) ο Ρήγας κέρδισε 1-3 (51’Ψαρόμπας-20΄Μητροφάνης,78΄,88΄Αρσένος), ενώ 7/5/06 είχαμε Ρήγας-Ολυμπιακός 1-0 (37’ πεν. Αρσένος).

Στην περίοδο 2006-2007 ήταν οι τελευταίες συναντήσεις σε πρωτάθλημα με τον σημερινό αρχηγό του Ρήγα Χρήστο Σπαθή να έχει συμμετοχή στο τελευταίο ματς μεταξύ των δύο ομάδων… και 18/10/06 είχαμε Ρήγας -Ολυμπιακός 1-0 (35’ Βέργος) και 21/2/2007 Ολυμπιακός-Ρήγας 1-3 (92’Τσορμπατζής-59΄Ζαχαράκης,88 Άποστολίδης,94΄Θεοχαρόπουλος).

Austrian Boys: «Οχι μπάνια, Βελεστίνο»

Το παρών στον αγώνα του Ολυμπιακού Β. στο Βελεστίνο θα δώσουν οι Austrian Boys, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: «Σήμερα Κυριακή δεν ξεκινούν τα μπάνια για εμάς. Η ομάδα μας αγωνίζεται στο γειτονικό Βελεστίνο και οι AUSTRIAN BOYS θα είναι παρόντες. Η μετάβαση θα γίνει με τραίνο και το ραντεβού της αναχώρησής μας είναι 2:30μ.μ. στον ΟΣΕ».

Η έκθεση αρχειακού υλικού

Έως και τις 19 Μαΐου 2017 θα διαρκέσει η έκθεση αρχειακού υλικού του Ολυμπιακού στο κτήριο της Εξωραϊστικής και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά, εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 18.30 έως τις 21.00. Στην έκθεση θα παρευρίσκεται μέλος της διοίκησης και της Ο.Ε. προκειμένου να διευκολύνει και να ενημερώνει τους επισκέπτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου