ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν του έφτανε η προσπάθεια και έμεινε στο μηδέν ο Ολυμπιακός στη Φιλιππιάδα

δεν-του-έφτανε-η-προσπάθεια-και-έμεινε-481071

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα σε Εθνικό και Ολυμπιακό Βόλου στη Φιλιππιάδα για την 27η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, καθώς έληξε ισόπαλο 0-0.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σ’ ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς ρυθμό και αξιόλογες φάσεις, ο Ολυμπιακός, που παρά τις πολλές ελλείψεις (σ.σ. έξι) και τις αλλαγές στη βασική του σύνθεση ήταν καλύτερος και πίεσε τους γηπεδούχους, δεν κατάφερε, ωστόσο, να βρει τους διαδρόμους ώστε να διασπάσει την άμυνα των Ηπειρωτών. Οι Βολιώτες, με το βαθμό που πήραν διατηρήθηκαν στην 3η θέση, βλέποντας πάντως τη διαφορά από τον δεύτερο Καραϊσκάκη να μεγαλώνει στους πέντε βαθμούς, έπειτα τη νίκη της ομάδας των Αρτινών επί του Διαγόρα Σεβαστής.

Το παιχνίδι

Με τους ερυθρόλευκους, ήδη από τα πρώτα λεπτά να προσπαθούν να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα, ο Εθνικός Φιλιππιάδας δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει στη μάχη της παραμονής… με το παιχνίδι κέντρου πάντως να κυριαρχεί και καμία από τις δύο ομάδες να μην έχει καταφέρει στα πρώτα λεπτά να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία, πέρα από ένα σουτ του, πρωτοεμφανιζόμενου, Χρήστου Σκανδάλη στο 10’, που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τρανουλίδη και αντίστοιχα του Μπαστάνη στο 16’ που δεν ανησύχησε τον Κατσούλη.

Χωρίς φάσεις μπροστά στις εστίες και ρυθμό κύλησαν τα επόμενα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να απειλεί για πρώτη φορά με αξιώσεις στο 27’. Έπειτα από όμορφη προσπάθεια του Ευθυμιάδη, που μπήκε στη μεγάλη περιοχή και σέντραρε, οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν, η μπάλα όμως στρώθηκε στον Μασάντο, που επιχείρησε σουτ, το οποίο όμως προσέκρουσε σε σώματα αμυνομένων, για να καταλήξει κόρνερ.

Ο Εθνικός απάντησε στις… ευκαιρίες πέντε λεπτά αργότερα, σε σουτ του Μπαστάνη, που είχε αποφύγει δύο παίκτες του Ολυμπιακού, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσούλη.

Μετά τα πρώτα εικοσιπέντε λεπτά, ο Ολυμπιακός πίεζε καλύτερα στο χώρο του κέντρου, χωρίς όμως να έχει επωφεληθεί από τα λάθη που γίνονταν από τους παίκτες του Εθνικού. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι είχαν νέες ευκαιρίες στο 38’ και το 40’ με την κεφαλιά του Κέρι και το σουτ του Αναστασίου αντίστοιχα να περνούν άουτ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί, αλλά να μη μπορεί να βρει τις επιθετικές λύσεις, ώστε να διασπάσει την άμυνα του Εθνικού.

Οπως ακριβώς το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, χωρίς κάποια αξιόλογη φάση από τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό και πάλι ελαφρώς καλύτερο, αλλά χωρίς να μπορεί να φτάσει σε θέση βολής. Αξιόλογη ευκαιρία για τους Βολιώτες σημειώθηκε στο 64’, όταν ο Ευθυμιάδης έκανε σουτ, που βρήκε στα σώματα αμυνομένων, για να επωφεληθεί ο Ζώνας, με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ στο σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι. Αντίστοιχα, καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε και στο 76’, όταν ο Κέρι βρήκε στον κενό χώρο τον Ευθυμιάδη, που σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τρανουλίδη.

Στην τελευταία σημαντική στιγμή για να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός καταγράφηκε στο 85’, με τον Δήμο Κόκα να σουτάρει από καλή θέση, τον Τρανουλίδη να αποκρούει και στη συνέχεια της φάσης τον Κέρι από κοντά να μην μπορεί να σκοράρει και έτσι οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς, από μία δύσκολη έδρα.

ΕΘΝΙΚΟΣ Φ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 0 – 0

Δημοτικό Στάδιο Φιλιππιάδας

27η αγωνιστική- Γ’ Εθνική

Κίτρινες: Δημουλάς – Μασάντο, Στουρνάρας

Διαιτητής: Πάνος (ΕΠΣ Ηπείρου)

Βοηθοί: Θανασιάς, Γιώτης

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: (Γιάννος) Τρανουλίδης, Μαλάτος, Ντανάι, Δημουλάς, Κουμπής, Τσουλιάης, Μπαστάνης, Ατσκα, Ιωάννου (84’ Παπακίτσιος), Μπαλογιάννης (65’ Λέντζος), Μιχάλης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Μπράτσος) Κατσούλης, Ντόικιτς, Ζώνας, Στουρνάρας, Κόκκας Α., Κόκας Δ. (90’ Αγγελής), Μασάντο, Σκανδάλης (82’ Χολέβας), Κέρι, Αναστασίου, Ευθυμιάδης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου