ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Το πάθος βγήκε στο γήπεδο»

το-πάθος-βγήκε-στο-γήπεδο-486828

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστας Μπράτσος, αναφέρθηκε στην επιβλητική νίκη των ερυθρόλευκων με 4-0, στο τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου, την περασμένη Κυριακή 23 Απριλίου.

Ρεπoρτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ο τεχνικός των Βολιωτών σχολίασε για το πώς προετοιμάστηκε η ομάδα του για το ιδιαίτερο παιχνίδι με τη συμπολίτισσα Νίκη, τον έξαλλο πανηγυρισμό του Σταύρου στο πρώτο γκολ, τα επόμενα παιχνίδια, το πάθος που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές και στο ενδεχόμενο να συνεχίσει ως πρώτος προπονητής. Ακόμη, ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξή του και ανέφερε πως η ομάδα προσπάθησε να του δώσει κάτι ώστε να αισθάνεται υπερήφανος. Παράλληλα, σημείωσε ότι βλέπει κινητικότητα και θέληση για τη συνέχεια. Αναλυτικά όσα σχολίασε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή «Παράγκα» των Γιάννη Ζάττα και Γιώργου Μπακίρη:

Για το πώς προετοιμάστηκε η ομάδα για το νικηφόρο παιχνίδι με τη Νίκη ανέφερε: «Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση. Αυτό που είχαμε να κάνουμε ως προπονητικό τιμ -από τη στιγμή που αναλάβαμε τις τύχες της ομάδας και πριν από αυτό το παιχνίδι με τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα που είχε- είναι ότι έπρεπε να προετοιμάσουμε την ομάδα σε δύο βασικούς τομείς, σε εκείνον της ψυχολογίας και της τακτικής, με δεδομένη την ποδοσφαιρική ποιότητα που διαθέτουν οι παίκτες μας και βάσει της φυσικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Ο τομέας της ψυχολογίας ήταν και ο πιο δύσκολος, καθώς καταφέραμε να εμφυσήσουμε στους ποδοσφαιριστές το κίνητρο, κάτι στο οποίο βοήθησε και η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, ενώ δεν είχαμε να αποδείξουμε πολλά πράγματα. Θέλαμε να μιλήσουμε με τους παίκτες, να κουβεντιάσουμε και να σιγουρευτούμε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την αντίπαλη ομάδα, βάσει τακτικής και τα στοιχεία, όπως και τις αδυναμίες στα οποία πρέπει να επενδύσουμε.

Για τον πανηγυρισμό του Σταύρου στο πρώτο γκολ τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι ένα ξέσπασμα, τόσο από τους ποδοσφαιριστές μας, όσο και από τη δικιά μας πλευρά. Προερχόμασταν από μία περίοδο, η οποία είχε δύσκολες καταστάσεις για εμάς. Το αποδίδω λοιπόν σε ξέσπασμα και στο γεγονός ότι τα παιδιά το περίμεναν, ήταν σίγουροι για τον εαυτό τους. Η σιγουριά αυτή για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά και το πάθος που είχαν όλα τα παιδιά βγήκε και στο γήπεδο και στον πανηγυρισμό».

Συγκρίνοντας το παιχνίδι με τον Διαγόρα Σεβαστής με τον κυριακάτικο αγώνα, και αναφορικά με το πάθος που έδειξαν οι παίκτες αλλά και το αρνητικό αποτέλεσμα σε σχέση με το νικηφόρο ντέρμπι, υπογράμμισε: «Στον αγώνα με τον Διαγόρα Σεβαστής, τα παιδιά είχαν το ίδιο πάθος, την ίδια αγωνιστική κατάσταση, απλώς ίσως εκεί μας κόστισαν οι τραυματισμοί που είχαμε και οι τιμωρίες κάποιων ποδοσφαιριστών, τους οποίους υπολογίζαμε. Το ότι δεχθήκαμε ένα γκολ που δεν περιμέναμε, λειτούργησε σε αντιδιαστολή με το προηγούμενο παιχνίδι, με τη Νίκη, όπου πετύχαμε το γκολ πρώτοι και ξεσπάσαμε. Εκεί το αποδίδω».

Γι’ αυτά που περιμένει στα επόμενα παιχνίδια: «Μπορούμε να περιμένουμε την ίδια αντιμετώπιση στο διάστημα που απομένει. Θα προσπαθήσουμε με την ίδια σοβαρότητα και αυτοπειθαρχία να δούμε τις ειδήσεις που θα έχουμε. Σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν ημέρα ξεκούρασης για τους παίκτες μας και αύριο (σ.σ. σήμερα) που είναι η πρώτη προπόνηση θα δούμε τους τραυματισμούς, τις τιμωρίες. Με το προπονητικό τιμ βρισκόμαστε στη διαδικασία να αξιολογήσουμε τον αντίπαλο και από εκεί και πέρα θα εφαρμόσουμε την τακτική μας, κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε, στο μέγιστο των βαθμών».

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τελικά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα είπε: «Από τα μισά της προηγούμενης χρονιάς, πολλά πράγματα δεν εξαρτιόνταν από εμάς τους ίδιους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Αν βάλουμε κάτω τα προγράμματα έως το τέλος, το δικό μας είναι ίσως λίγο πιο εύκολο, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας».

Για το αν η ομάδα του είχε το καλύτερο ρόστερ: «Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου φέτος είχε το καλύτερο ρόστερ. Έγιναν κάποια λάθη, έχω τη δικιά μου άποψη γι’ αυτό, απλώς δεν είμαι αρμόδιος να την καταθέσω αυτή την στιγμή. Αν μου ζητηθεί κάτι τέτοιο, από τους υπεύθυνους της ομάδας, ασφαλώς και θα το κάνω. Είμαι πάντως σε θέση να πω ότι βλέπω κινητικότητα στην ομάδα, βλέπω ότι αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι που τρέχουν την ομάδα θέλουν να διορθώσουν τα λάθη και να συνεχίσουν».

Ο Ολυμπιακός Β. την Κυριακή έπαιξε διαφορετικό ποδόσφαιρο και με πάθος, κάτι που ο 40χρονος τεχνικός αιτιολόγησε βάσει της ικανότητας των παικτών του μέσα στον αγωνιστικό χώρο: «Αυτό θέλουμε κι εμείς. Αυτή η εικόνα που παρουσιάστηκε την Κυριακή είναι καθαρά αποτέλεσμα της ικανότητας των ποδοσφαιριστών που είχαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς είμαστε οι βοηθητικοί παράγοντες, που προσπαθούμε να τους δώσουμε πράγματα και να κάνουμε τη ζωή τους στον αγωνιστικό χώρο πιο εύκολη. Με τη συγκέντρωση και την αυτοπειθαρχία των ποδοσφαιριστών να τηρήσουν τις οδηγίες που δώσαμε και την ποιότητά τους, είχαμε το αποτέλεσμα της Κυριακής».

Για το ότι έχει μεγάλο μερίδιο για τη νίκη της Κυριακής: «Αυτό μας δίνει και μεγαλύτερες ευθύνες. Νιώθω και εγώ προνομιούχος αυτή τη στιγμή να είμαι προπονητής σ’ αυτή τη μεγάλη ομάδα και είναι ιδιαίτερη τιμή μου να συνεργάζομαι με ανθρώπους, όπως είναι ο Γιόζεφ Βάντσικ ή ο Αλέξανδρος Κούρτογλου. Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι το καλό αποτέλεσμα βγαίνει μέσα από την ομαδική συνεργασία. Όλοι έχουν το μερίδιό τους σ’ αυτό. Σίγουρα τις τελικές αποφάσεις πρέπει να τις πάρει ο προπονητής, αλλά η ομάδα προχωρά πάντα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Έχω ζήσει και όμορφες και άσχημες στιγμές. Ο κόσμος συμπαραστάθηκε στην ομάδα και τη στήριξε και ίσως του δώσαμε κάτι, για να αισθάνεται περήφανος για μας».

Για το αν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να του προταθεί να συνεχίσει ως πρώτος προπονητής, σχολίασε: «Σίγουρα περνάει από το μυαλό μας, αλλά είναι κάτι εκτός δικού μου ελέγχου. Ό,τι δεν μπορώ να ελέγξω το αφήνω στην ησυχία του. Αυτή τη στιγμή ζούμε το παρόν. Ό,τι γίνει στο μέλλον θα το εξετάσουμε, όταν έρθει η ώρα. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να απολαύσουμε αυτό που έχουμε δημιουργήσει και να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε για τη συνέχεια».

Για το διαφορετικό συναίσθημα να φεύγουν οι παίκτες με χειροκροτήματα από το να φεύγουν με γιουχαΐσματα, όπως σε προηγούμενα ματς: «Φανταστείτε αυτό να το βιώνουμε ως αποτέλεσμα μιας προσπάθειας, γιατί πάντα η προσπάθεια δεν έχει το καλό αποτέλεσμα. Εκεί έρχεται ο δικός μας ρόλος να κρατήσουμε τους παίκτες, γιατί είναι άνθρωποι, και να τους κάνουμε να καταλάβουν τι αξίζουν».

Σε ρυθμούς προετοιμασίας ενόψει Εθνικού

Σήμερα επιστρέφουν και πάλι στις προπονήσεις, έπειτα από το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο προπονητής Κώστας Μπράτσος οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, οπότε και θα αρχίσει η προετοιμασία για την αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής με τον Εθνικό στη Φιλιππιάδα.

Απών από το κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά και από το επόμενο με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στο Πανθεσσαλικό θα είναι ο Γιάννης Δωματάς, ο οποίος συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες. Τιμωρημένος είναι και ο Ηλίας Σταύρου, ο οποίος αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα, επιδιώκοντας μάλιστα την κόκκινη κάρτα, ώστε να συμπληρώσει 7 κίτρινες και να απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι.

Όσον αφορά τον Φαμπρίτσιο Πότσι, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι, ως αλλαγή στο 71’ και αποχώρησε τραυματίας στο 77’, δεν έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό και όλα δείχνουν ότι θα είναι ετοιμοπόλεμος στο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου