ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαίνει σε ρυθμούς ντέρμπι

μπαίνει-σε-ρυθμούς-ντέρμπι-493028

Με ντέρμπι ξεκινά και πάλι η αγωνιστική δράση για τον Ολυμπιακό Βόλου μετά τη διακοπή του Πάσχα, και στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής την Κυριακή (23/4) οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενα παιχνίδι Ολυμπιακού -Νίκης είναι πάντα ντέρμπι, ακόμη κι αν γίνεται για μια ερασιτεχνική κατηγορία, ακόμη κι αν δεν παρουσιάζει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι δύο ομάδες έχουν τεθεί εκτός στόχων.

Πάντως και την Κυριακή δεν λείπει το κίνητρο, αφού ο Ολυμπιακός προέρχεται από την απογοήτευση και το αντίο στο στόχο της ανόδου που έφεραν τα τέσσερα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα (δύο ισοπαλίες και δύο ήττες), με τους παίκτες να δηλώνουν πως θα κάνουν τα πάντα στα εναπομείναντα παιχνίδια, προκειμένου να κλείσουν τη χρονιά αξιοπρεπώς. Επιπλέον κίνητρο είναι και το γεγονός ότι θέλουν να τερματίσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά και κυρίως πιο ψηλά από τον κυριακάτικο αντίπαλο για το γόητρο και την ιστορία τους.

Για το ντέρμπι της Κυριακής ήδη έγινε σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί οργανωμένη μετακίνηση των φιλοξενούμενων οπαδών. Η Νίκη θα πάρει απλώς 15 προσκλήσεις, ενώ ο Ολυμπιακός θα εκδώσει 4.000 εισιτήρια.

Στο μεταξύ, η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» για το ντέρμπι της Κυριακής (23/4) με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό συνεχίζεται, με τους Γιάννη Δωματά, Βασίλη Ιωαννίδη και Παναγιώτη Ζώνα να δίνουν κανονικά το «παρών» αφού εξέτισαν την ποινή τους, ενώ υπάρχει επιστροφή και του Κώστα Οικονόμου, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, ενώ ο Φαμπρίτσιο Πότσι αισθάνεται ακόμη κάποιες μικροενοχλήσεις στη γάμπα, ωστόσο, αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Κώστα Μπράτσου.

Στο μεταξύ και ο Κώστας Παλιούρας, πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό, αφού ο 29χρονος βολιώτης τερματοφύλακας, μετά από συνάντηση που είχε με τη διοικούσα επιτροπή, έλυσε τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους» . Ο Παλιούρας που ήταν στη σκιά του Κατσούλη δεν έκανε συμμετοχή και είναι ο τρίτος κατά σειρά ποδοσφαιριστής, μετά τους Δημήτρη Σουάνη και Ερβέν Μουκάμ, που αποχωρεί πρόωρα από τον Ολυμπιακό τον τελευταίο μήνα.

Για το κυριακάτικο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, χθες ανακοινώθηκαν οι διαιτητές, και την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη Βόλου στο «Πανθεσσαλικό» στις 4:30μ.μ., θα διευθύνει ο κ. Ματθαίος Βουρνέλης από την ΕΠΣ Μακεδονίας, με βοηθούς τους κ.κ. Πέτρο Κωτούλα από την ΕΠΣ Τρικάλων και τον Αθανάσιο Μποζατζίδη από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Αποφάσεις της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ

Μετά τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των τμημάτων μπάσκετ του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και τη λήξη της εξουσιοδότησης που είχε λάβει η διοικούσα επιτροπή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, για τη λειτουργία των ως άνω τμημάτων, η διοικούσα επιτροπή, σε συνεδρίασή της, αποφάσισε τα παρακάτω:

«Συγχαίρει τα κορίτσια και τους προπονητές τους για την περήφανη άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία Γυναικών, ως πρωταθλήτριες.

Θεωρεί, πως τα λάθη της ΕΣΚΑΘ και ο απρόσμενος εναγκαλισμός Νίκης και Γ.Σ. Βόλου, σε συνάρτηση με τα προβλήματα τραυματισμών και άλλων αστάθμητων προβλημάτων της ομάδας μας, στέρησαν από την ομάδα των ανδρών, αρχικά τη συμμετοχή της στα πλέι οφ και στη συνέχεια την περαιτέρω προσπάθεια για την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ευχαριστεί όλες τις ομάδες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για τη φιλοξενία τους, τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ και της ΤΕΔ/ΕΣΚΑΘ και ιδιαίτερα τους συντοπίτες μας κ. Κορομηλά Κώστα και κα. Μόρφη Γιούλα, όλους τους διαιτητές της χώρας που διαιτήτευσαν και όλους τους κριτές, που ήταν γραμματεία στους αγώνες της γυναικείας ομάδας μας, τα μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας και του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας που διαιτήτευσαν και έπαιξαν γραμματεία στους αγώνες της ανδρικής μας ομάδας, τη διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για την παραχώρηση των αθλητικών Κέντρων και τους εργαζόμενους σ’ αυτά και ιδιαίτερα τους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας μας για την συμπαράσταση τους.

Ευχαριστεί θερμά τους δεκάδες υποστηρικτές μας – χορηγούς της ομάδας για την αμέριστη βοήθεια τους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι λειτουργικές δαπάνες και όπως κάθε χρόνο θα τους συναντήσουμε όλους, σε ειδική εκδήλωση, προκειμένου να τους εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας.

Ενημερώνει ότι όλες οι λειτουργικές δαπάνες των τμημάτων μπάσκετ είναι τακτοποιημένες έως και τον Απρίλιο του 2017.

Εξουσιοδοτείται, από το Δ.Σ του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, ο επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής και μέλος του Δ.Σ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου κ. Μεταφτσής Αλέξανδρος, όπως έλθει σε επαφές, με όποιον ή όποιους ενδιαφέρονται να αναλάβουν τις τύχες των τμημάτων μπάσκετ του συλλόγου μας, έως τις 8 Μαΐου 2017.

Μετά την ως άνω ημερομηνία η τωρινή διοικούσα επιτροπή, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 θα επανεξετάσει τα δεδομένα και θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις».

Έκθεση αρχειακού υλικού

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη έκθεση με αρχειακό υλικό του Ολυμπιακού και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει μέσα από το υλικό όλη την ιστορία του συλλόγου. Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα περίπου, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Εξωραϊστικής και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ θα την επισκεφτούν και μαθητές των σχολείων της πόλης, οι οποίοι μπορούν να έρθουν να δουν από κοντά την έκθεση και να ενημερωθούν για την ιστορία του Ολυμπιακού.

Στις εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Ολυμπιακού Βόλου για τις 13 Μαΐου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το αρχιερατικό μνημόσυνο των θανόντων αθλητών, παραγόντων, προπονητών και φιλάθλων της ομάδας , χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου. Από τη διοίκηση και την ΟΕ έχει γίνει και έκκληση προς τους φίλους της ομάδας, που γνωρίζουν παλιούς αθλητές, προπονητές, παράγοντες και φιλάθλους που δεν βρίσκονται εν ζωή, να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, κ. Νικόλαο Τσεκούρα, στο τηλέφωνο 6979002709.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου