ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χωρίς φιλοξενούμενους το ντέρμπι

χωρίς-φιλοξενούμενους-το-ντέρμπι-493873

Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα Ολυμπιακός-Νίκη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, όπου το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Δ.Ε. των ερυθρόλευκων κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, μαζί με τον υπεύθυνο ασφαλείας κ. Μίλτο Μαργαρό, όπως και ο πρόεδρος της Δ.Ε. της Νίκης Βόλου κ. Θανάσης Τζήμας, συνοδευόμενος από τον κ. Αντώνη Ακτσιαλή.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ο κ. Μποτσιβάλης τόνισε, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης, ότι θα εκδοθούν για τον αγώνα 4.000 εισιτήρια, τα οποία με μέριμνα του Ολυμπιακού θα προσκομιστούν και θα σφραγιστούν από το Α.Τ. Βόλου, έως και αύριο Πέμπτη 20 Απριλίου. Επίσης ανέφερε ότι δεν προτίθεται να διαθέσει εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, κάτι που είχε γίνει και στο ντέρμπι του α’ γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αποφασίστηκε επίσης, η είσοδος των φιλάθλων του Ολυμπιακού να πραγματοποιηθεί από τη 2η πεζογέφυρα, η οποία οδηγεί στις θύρες 11 έως 30 και στις αντίστοιχες κερκίδες. Εξάλλου, με μέριμνα των ερυθρόλευκων θα λειτουργήσει εξωτερικά του γηπέδου ένα εκδοτήριο με ένα ταμείο, στο ύψος της 2ης πεζογέφυρας, για τους φιλάθλους αποκλειστικά των γηπεδούχων. Δεκαπέντε προσκλήσεις θα δοθούν από τον Ολυμπιακό στα μέλη και στους επίσημους της Νίκης Βόλου, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι από την κερκίδα του Βορείου Πετάλου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο διευθυντής της Αστυνομίας Μαγνησίας, ταξίαρχος κ. Τόλιας, όπως και οι υποδιευθυντές Α’ και Β’ κ.κ. Μαρκογιαννάκης και Καραϊσκος καθώς και οι διοικητές των Α.Τ. Βόλου και Νέας Ιωνίας, κ.κ. Αλεξάκης και Καλαμπόκας. Παρέστη επίσης ο εκπρόσωπος της Δ.Ε.Α.Β. κ. Γιαννούλης. Μάλιστα ο κ. Τόλιας πρότεινε να μην χορηγηθούν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, λόγω της προϊστορίας των δύο ομάδων.

Ντέρμπι γοήτρου και μόνο

Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων μπορεί να ήταν δραματικές για τους ερυθρόλευκους, επιφέροντας και την απώλεια της ανόδου στη Football League, ωστόσο το οικονομικό και διοικητικό ταμείο θα γίνει στο τέλος της χρονιάς… και σε πρώτο πλάνο παραμένουν τα αγωνιστικά, που βρίσκονται ακόμη εν εξελίξει.

Πλέον, η επιδίωξη όλων των υπευθύνων στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, μετά και την επιστροφή των παικτών από τις γιορτές του Πάσχα είναι να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά τη φετινή -μεταβατική όπως εξελίχθηκε- χρονιά και να πάρουν το μέγιστο δυνατό των βαθμών έως και τη λήξη του πρωταθλήματος, στις 21 Μαΐου.

Οι Βολιώτες έχουν να δώσουν 5 παιχνίδια (δύο στο Πανθεσσαλικό με Νίκη και Εθνικό Φιλιππιάδας, και 3 εκτός έδρας με Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, Θεσπρωτό και Ρήγα Φεραίο), με σημαντικότερο όλων το κυριακάτικο ντέρμπι για την 26η αγωνιστική με τη Νίκη Βόλου (4.30μ.μ.).

Είναι ένα παιχνίδι, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν το σημαντικότερο γεγονός για την πόλη μας το Σαββατοκύριακο που έρχεται, ωστόσο η έλλειψη ύπαρξης βαθμολογικού ενδιαφέροντος από αμφότερες τις ομάδες που έχουν βρεθεί εκτός στόχων εδώ και αρκετές αγωνιστικές κάνουν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση αγωνιώδη για τον τελικό νικητή, μόνο ως προς το γόητρο και την ιστορία των δύο ομάδων.

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα (δύο ισοπαλίες και δύο ήττες), που έφεραν εκ νέου αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, με το 40χρονο νέο προπονητή των Βολιωτών Κώστα Μπράτσο, να παλεύει καθημερινά με τους παίκτες του, ώστε να επέλθει η ηρεμία στις τάξεις της ομάδας. Άλλωστε, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από τη διακοπή για τις γιορτές του Πάσχα είχαν ζητήσει συγγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού, δίνοντας «όρκο» νίκης στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπορεί να μη «βγήκαν» στο 100% ώστε η χρονιά να κυλήσει σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ωστόσο γνωρίζουν ότι το σωματείο στο οποίο ήρθαν έχει μεγάλη ιστορία και ότι το ντέρμπι κόντρα στη Νίκη Βόλου είναι το γεγονός της χρονιάς, για όλη την πόλη. Καλούνται να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και να δώσουν στον κόσμο της ομάδας κίνητρο, με ενδεχόμενη νίκη να συνεχίζει να στηρίζει το έργο που ξεκίνησε η διοίκηση Μποτσιβάλη, ανεξάρτητα του στόχου της κορυφής που πλέον χάθηκε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Κώστας Μπράτσος για το παιχνίδι με τη Νίκη μπορεί να υπολογίζει στους Γιάννη Δωματά, Βασίλη Ιωαννίδη και Παναγιώτη Ζώνα που δεν αγωνίστηκαν στο ματς με τον Διαγόρα Σεβαστής και πλέον εξέτισαν την ποινή τιμωρίας τους. Στο παιχνίδι με το Διαγόρα δεν είχαν αγωνιστεί και οι Κώστας Οικονόμου, Φαμπρίτσιο Πότσι λόγω τραυματισμού, αλλά μετά και τη χθεσινή προπόνηση που ολοκληρώθηκε στο βοηθητικό, είναι ετοιμοπόλεμοι και οι δυο. Επιπλέον, το παρών στη χθεσινή προπόνηση έδωσε και ο Μασάντο, που βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα και μπορεί να ενισχύσει τους ερυθρόλευκους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου