ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνεχόμενες… Μεγάλες Εβδομάδες

συνεχόμενες-μεγάλες-εβδομάδες-499991

Συνεχόμενες εβδομάδες των… Παθών διανύει ο Ολυμπιακός Βόλου, που μετά την ήττα με 1-0 από τον Διαγόρα Σεβαστής την περασμένη Κυριακή οπισθοχώρησε κι άλλο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, και έμεινε ακόμη πιο μακριά από την πρώτη θέση.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Μπορεί η φετινή σεζόν να άρχισε για τους Βολιώτες με όνειρα, φιλοδοξίες και μια συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι από τη νέα αγωνιστική σεζόν θα αγωνίζονται στη Football League, η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν η ανάλογη.

Οι ερυθρόλευκοι, που με την πρώτη απώλεια βαθμών στην Άρτα από τον Καραϊσκάκη προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή, αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Τζαναβάρα με τον Τίμο Καβακά -τη στιγμή που έκαναν πορεία πρωταθλητισμού- πέρασαν το κομμάτι της σεζόν που έμεινε στον πάγκο τους ο Θεσσαλονικιός τεχνικός με δύσκολες νίκες… αλλαγή αγωνιστικής τακτικής και επιθετική δυστοκία. Το ποτήρι ξεχείλισε με την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, γεγονός που έφερε και την υποβολή της παραίτησης από τον Καβακά.

Η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου βρήκε νέο αντικαταστάτη στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας στο πρόσωπο του Σάκη Παπαβασιλείου, που υποσχέθηκε το «8 στα 8» στα εναπομείναντα παιχνίδια, όμως η ισοπαλία με τους Μαύρους Αετούς στο Ελευθεροχώρι και η ήττα από τον Καραϊσκάκη στον Βόλο τον ανάγκασαν να φύγει από την ομάδα, μόλις 2 παιχνίδια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου ανέλαβε τελικά ο Κώστας Μπράτσος, βοηθός προπονητή και των τριών τεχνικών που πέρασαν από την ομάδα, για να την καθοδηγήσει έως τη λήξη της αποτυχημένης, όπως εξελίχθηκε, τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο 40χρονος Βολιώτης τεχνικός δεν κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο του στον πάγκο των ερυθρόλευκων, ως πρώτος προπονητής, θετικά, καθώς στο παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής ο Ολυμπιακός γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά από τον Διαγόρα Σεβαστής με 1-0.

Μάλιστα, οι Κατερινιώτες έπιασαν τους Βολιώτες στην 3η θέση της βαθμολογίας (έχουν αμφότεροι 51 βαθμούς), με την προσεχή αντίπαλο των ερυθρόλευκων, Νίκη Βόλου να ακολουθεί κατά πόδας, όντας 4η με 49, κι ενώ το ντέρμπι έχει ορισθεί για την επόμενη Κυριακή και στις 23 Απριλίου στο Πανθεσσαλικό.

Και μπορεί η γκρίνια στο στρατόπεδο των Βολιωτών να έχει αυξηθεί, μπορεί οι Σουάνης και Μουκάμ να αποτελούν ήδη παρελθόν μετά και τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα που εκμηδένισαν τις ελπίδες για άνοδο, μπορεί να αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις παικτών, ωστόσο εκείνο που προέχει είναι η ανασυγκρότηση και η αξιοπρεπής πορεία της ομάδας έως τη λήξη του πρωταθλήματος.

Ο Κώστας Μπράτσος και οι παίκτες του προσπαθούν να μείνουν ανεπηρέαστοι από όλες τις αρνητικές εξελίξεις, καθώς όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα από τη διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου, το ταμείο -αγωνιστικό και διοικητικό- θα γίνει στο τέλος, οπότε και θα δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις για τον Ολυμπιακό.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν προπόνηση τόσο σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, όσο και τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ μετά θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα με τις οικογένειές τους, πριν επικεντρωθούν από τη Δευτέρα του Πάσχα στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, οπότε και ξαναγυρίζουν στις προπονήσεις.

Υπό άλλες συνθήκες, η πόλη θα ζούσε στο ρυθμό του ντέρμπι μεταξύ των δύο «αιώνιων» του Βόλου, αλλά πλέον, χωρίς την ύπαρξη βαθμολογικού κινήτρου, μόνο το γόητρο είναι εκείνο που θα μετρήσει, και σίγουρα ο Ολυμπιακός χρειάζεται, έπειτα από τις συνεχόμενες… Μεγάλες Εβδομάδες, ένα θετικό αποτέλεσμα επί της Νίκης, που θα τονώσει και την ψυχολογία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Συγγνώμη από τους ποδοσφαιριστές και

υπόσχεση για… Νίκη

Τη συγγνώμη τους προς τον κόσμο της ομάδας εξέφρασαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, μέσω ανακοίνωσης τους, ενώ δήλωσαν αποφασισμένοι να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τη Νίκη Βόλου. Αναλυτικά:

«Ανήκουμε σε ένα τεράστιο σύλλογο, τον οποίο σεβόμαστε και γνωρίζουμε τη μεγάλη ιστορία του. Όλοι γνωρίζουμε πως η ομάδα αυτή θα πρέπει να βρίσκεται στις επαγγελματικές κατηγορίες και προσπαθήσαμε να φτάσουμε στην επίτευξη αυτού του στόχου, δυστυχώς χωρίς επιτυχία.

Εκ μέρους του ποδοσφαιρικού τμήματος, θέλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη από τον υπέροχο αυτό κόσμο, ο οποίος ήταν κοντά μας ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Ξέρουμε ότι εμείς, ως ποδοσφαιριστές, έχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Όλοι όμως έχουν ευθύνη, όσοι είναι κοντά στην ομάδα, που δεν καταφέραμε να κάνουμε το όνειρο της ανόδου πραγματικότητα.

Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε με πράξεις πλέον κι όχι με λόγια είναι ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε τη φανέλα που φοράμε μέχρι τέλους, παραμένοντας ενωμένοι. Έχουμε ένα ματς με τη Νίκη Βόλου και όλοι γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα αυτού του ματς, γι’ αυτό και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να φέρουμε ένα χαμόγελο τελευταίο σε μια αποτυχημένη χρονιά. Σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας, σε αυτό τον αγώνα και θα δώσουμε την ψυχή μας για να κερδίσουμε. Καλές γιορτές με υγεία».

Εκ των ποδοσφαιριστών

του Ολυμπιακού Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου