ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άνοδος ήταν και πάει… για τον Ολυμπιακό, που γκέλαρε και στο Ελευθεροχώρι

άνοδος-ήταν-και-πάει-για-τον-ολυμπια-526032

«Μαύρο» απόγευμα πέρασε ο Ολυμπιακός στο Ελευθεροχώρι των Τρικάλων, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 απέναντι στους Μαύρους Αετούς, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, μένοντας πια 4 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Απόλλωνα Λάρισας, που δεν είχε πρόβλημα απέναντι στο Θεσπρωτό και έτσι οι Βολιώτες άφησαν βαθμούς σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν «συγκάτοικο» στη 2η θέση του βαθμολογικού, τον Καραϊσκάκη, και πέταξαν δύο πολύτιμους βαθμούς, με την άνοδο στη Football League να απομακρύνεται από το σύνολο του Σάκη Παπαβασιλείου, που έδειξε πολλές αδυναμίες και πλέον στις 7 αγωνιστικές που απομένουν… κυνηγά το θαύμα.

Νωθροί, άχρωμοι και άοσμοι οι ερυθρόλευκοι που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, στο 18’ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Καραστέργιου και ισοφάρισαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Οικονόμου στο 34’, για να δεχτούν εκ νέου τέρμα από τον Κεχαγιά στο 66’ και να διαμορφώσουν το τελικό 2-2 με τον Ευθυμιάδη στο 75’. Απογοητευμένοι και οι φίλαθλοι των Βολιωτών, που έφθασαν μέχρι τα Τρίκαλα, αλλά είδαν έναν κακό Ολυμπιακό, με πολλά προβλήματα, τόσο αμυντικά, όσο και στην ανάπτυξη.

Πώς ξεκίνησε

Με 4-3-3 ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, με τον νέο του τεχνικό Σάκη Παπαβασιλείου να παρατάσσει κάτω από τα δοκάρια τον Κατσούλη, ενώ στην άμυνα ξεκίνησαν οι Στουρνάρας – Χολέβας – Ζώνας – Ιωαννίδης, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ως αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο Οικονόμου, με τους Σουάνη (δεξιά) και Μουκάμ (αριστερά) να έχουν τοποθετηθεί στις δύο πτέρυγες και τους Σταύρου – Μασάντο σε ρόλο εσωτερικών μέσων, την ώρα που επιθετική αιχμή αποτέλεσε ο Φλίγκος. Εκπληξη πάντως προκάλεσε η απουσία του Δωματά από το βασικό σχήμα, έπειτα από 22 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Το α’ μέρος

Με τις πρώτες αναγνωριστικές μπαλιές από τις δύο ομάδες ξεκίνησε το παιχνίδι και τον Ολυμπιακό να ψάχνει από τα πρώτα κιόλας λεπτά να βρει τους διαδρόμους, προκειμένου να ξεκλειδώσει την άμυνα των Μαύρων Αετών… και τους οργανωμένους του φίλους να εισέρχονται στο γήπεδο στο 3’ και να τοποθετούνται πίσω από το τέρμα του Θεολόγη.

Η πρώτη σημαντική στιγμή για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 11’, με τον Μασάντο να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά και τον Σταύρου να παίρνει την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Θεολόγη.

Το γκολ όμως ήρθε για την ομάδα των Τρικάλων στο 18’, έπειτα από στημένη φάση, με τον Καραστέργιο να εκτελεί φάουλ, με την μπάλα να χτυπά στο τείχος, ξεγελώντας τον Κατσούλη για να καταλήξει στα δίχτυα, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ, κάνοντας το 1-0.

Ο Ολυμπιακός μετά την ψυχρολουσία προσπάθησε να αντιδράσει, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, στο επόμενο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Σουάνης σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα των Μαύρων Αετών να αποκρούει ενστικτωδώς, ενώ στην επαναφορά ο Φλίγκος από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς χτύπησε σε σώμα αμυνόμενου, καταλήγοντας κόρνερ.

Οι ερυθρόλευκοι επέμεναν πιέζοντας ψηλά, χάνοντας ακόμη μία ευκαιρία στο 25’, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Σταύρου, ο οποίος επιχείρησε σουτ, που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο πορτιέρο των Τρικαλινών. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Μασάντο, με τον Οικονόμου να πιάνει καρφωτή κεφαλιά, που όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού μετακινήθηκαν στην εξέδρα και μάλλον… αποδείχτηκαν γούρικοι για τους ερυθρόλευκους, που ισοφάρισαν σε 1-1, με τον Οικονόμου στο 34’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Φλίγκος ανατράπηκε από τον Τεντολούρη μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Ζούγρα να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών και τον αρχηγό του Ολυμπιακού να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Θεολόγη.

Η καρδιά… επέστρεψε στη θέση της με το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ολυμπιακό να μη σταματά, προσπαθώντας να φθάσει στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος, με μία ακόμη ευκαιρία να καταγράφεται στο 35’, όταν ο Ιωαννίδης έπιασε μία κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μασάντο με τον Θεολόγη να μπλοκάρει σταθερά. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είπε «όχι» και σε σουτ του Ιωαννίδη του 42’, στην τελευταία ευκαιρία των φιλοξενούμενων να φτάσουν στο δεύτερο τέρμα, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Δυνατά ξεκίνησαν οι ερυθρόλευκοι το δεύτερο μέρος, με την πρώτη τους καλή στιγμή να καταγράφεται στο 48΄και πάλι με τον Μασάντο που εκτέλεσε φάουλ και τον Θεολόγη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ, όπου ένα σουτ του Χολέβα πέρασε άουτ.

Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη για τους ερυθρόλευκους, με τον Παπαβασιλείου να ανακατεύει την τράπουλα, βάζοντας με τη συμπλήρωση σχεδόν μίας ώρας αγώνα και συγκεκριμένα στο 58’ τους Ευθυμιάδη και Κέρι, στη θέση των Σταύρου και Σουάνη αντίστοιχα, προκειμένου να προσδώσει ζωντάνια από τη μέση και προς την επίθεση.

Από μία φάση εκατέρωθεν σημειώθηκε για τις δύο ομάδες, πρώτα για τους γηπεδούχους στο 63’ με το σουτ του Ιωάννου να μην ανησυχεί τον Κατσούλη, ενώ αντίστοιχα για τους φιλοξενούμενους, σουτ του Ευθυμιάδη, απέκρουσε ο Θεολόγης.

Με τον Ολυμπιακό να… “καίγεται” για το 1-2, οι Μαύροι Αετοί πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ, στο 66’, πληγώνοντας τον ξανά. Ο Τεντολούρης, ξεπερνώντας τους Μουκάμ και Ευθυμιάδη έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κεχαγιά και αυτός με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 2-1 για τους γηπεδούχους, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους σαστισμένους, να μη μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

Κι ενώ τα πράγματα είχαν γίνει εξαιρετικά δύσκολα για τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν ξανά, με τον Ευθυμιάδη σε 2-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, που είχε αρχίσει να γίνεται ακατάλληλο… για καρδιακούς. Ο νεοεισελθών παίκτης του Ολυμπιακού, στο 75’ με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Θεολόγη, με τους ερυθρόλευκους να χρειάζονται όμως και ένα τρίτο τέρμα, προκειμένου να επιστρέψουν στο Βόλο νικητές.

Ευθύβολο σουτ του Φλίγκου από τη δεξιά πλευρά, στο 83’, δε βρήκε στόχο με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Θεολόγη, με τους Μαύρους Αετούς, ενώ φάουλ του Οικονόμου στο 88’ δεν απείλησε τον πορτιέρο της ομάδας των Τρικάλων, που μπλόκαρε σταθερά.

Αντίστοιχα σουτ των Τσιώλη στο 87’ και Κεχαγιά 92’ δεν απείλησαν τον Κατσούλη, με το 2-2 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα και το έργο του Ολυμπιακού πια να είναι πολύ δύσκολο, όσον αφορά την υπόθεση άνοδο στη Football League.

MΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 2-2

Δημοτικό γήπεδο Ελευθεροχωρίου

Γ’ Εθνική- 23η αγωνιστική, 2ος ομιλος

Σκόρερ: 18’ Καραστέργιος, 66’ Κεχαγιάς – 34’ Οικονόμου, 75’ Ευθυμιάδης

Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης)

Βοηθοί: Στεφανής, Παπαλίτσας (Καρδίτσας)

Κίτρινες: Τσιγάρας, Γιαννούλας, Ιωάννου -Σταύρου, Ζώνας

ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ: (Μανούρας) Θεολόγης, Τεντολούρης, Τσιγάρας, Καραστέργιος, Ρόμπος, Σκόνδρας, Κεχαγιάς, Γιαννούλας (78’ Νασιάκος), Βέρβερας (60’ Φλιούκας), Τσιώλης (87’ Μουρίκης), Ιωάννου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Παπαβασιλείου) Κατσούλης, Στουρνάρας (69’ Αναστασίου), Ιωαννίδης, Χολέβας, Ζώνας, Οικονόμου, Σταύρου (58’ Ευθυμιάδης), Μασάντο, Μουκάμ, Σουάνης (58’ Κέρι), Φλίγκος.

Παπαβασιλείου: «Δύσκολη μέρα… αλλά»

Το ντεμπούτο του 41χρονου τεχνικού στον πάγκο των ερυθρόλευκων δεν ήρθε με νίκη για τον Σάκη Παπαβασιλείου, ο οποίος μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης σχολίασε: «Οπως καταλαβαίνεται είναι μια δύσκολη μέρα για μας, μετά το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) αποτέλεσμα. Είμαστε τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και να σηκώσουμε τα κεφάλια. Είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να φέρουμε και πάλι επιτυχίες για την ομάδα μας. Γνωρίζουμε ότι από λόγια ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι χορτάτος, αυτό που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή είναι πως, ταπεινά, προσγειωμένα θα δώσουμε και την ψυχή μας μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μέχρι και την τελευταία ελπίδα που υπάρχει για την άνοδο. Δεν έχει τελειώσει τίποτα για μας, συνεχίζουμε».

Από την άλλη ο τεχνικός των Μαύρων Αετών Νίκος Μανούρας επεσήμανε: «Κρατήσαμε για έβδομο σερί παιχνίδι το αήττητο στην έδρα μας και έχουμε δείξει πως δεν χαριζόμαστε σε κανέναν αντίπαλο. Έχουμε κερδίσει τη Νίκη Βόλου, έχουμε πάρει ισοπαλία με Καραϊσκάκη και Ολυμπιακό Βόλου. Έχουμε δείξει πως χτυπάμε όλα τα παιχνίδια στα ίσια. Εμείς συνεχίζουμε. Ουσιαστικά με το βαθμό που πήραμε το θέμα παραμονής έχει τελειώσει. Θα προχωρήσουμε χωρίς άγχος, με στόχο να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε. Έχουμε δείξει πως είμαστε ένα νεανικό ρόστερ, με μ.ο. ηλικίας 23 ετών, με παιδιά από τα Τρίκαλα και δείχνουμε καθημερινά τι αξίζουμε».

Για τον ρέφερι του αγώνα: «Στο πέναλτι δεν υπάρχει παράβαση εις βάρος μας κι αν κάτι υπάρχει είναι επιθετικό φάουλ υπέρ μας. Το δεύτερο γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ εις βάρος μας. Ο διαιτητής μας έβαζε με συνεχόμενα φάουλ μέσα στην περιοχή μας, όμως το αντιμετωπίσαμε και αυτό. Δώσαμε τις απαντήσεις μας αγωνιστικά. Παίξαμε ποδόσφαιρο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου