ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

8+1 οικονομικές συμβουλές για να μην καταστραφεί ο γάμος σου

81-οικονομικές-συμβουλές-για-να-μην-κατ-139201

Γάμος, δέσμευση και υγιής επικοινωνία διατηρούνται όταν τα ζευγάρια έχουν θέσει τις κατευθυντήριες γραμμές και τα όρια για τις χρηματοοικονομικές τους αποφάσεις.

Κατανοώντας την αξία που κάθε σύζυγος θέτει για τα χρήματα, και με σεβασμό ότι και οι δύο σύζυγοι θα έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τον έλεγχο των οικονομικών τους, θα ενισχύσει τους δεσμούς του γάμου τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως πρώτη αιτία διαζυγίου στις ΗΠΑ είναι οι οικονομικές διαφωνίες μεταξύ των ζευγαριών

Λόγοι χωρισμού Πρωταρχικός % Δευτερεύων %
Οικονομικά 39 54
Επικοινωνία 35 31
Αλλοι 26 15
Εξήγησε της ότι πρέπει να ξοδεύει λιγότερα

Υπάρχει χρόνος και τόπος για τα πάντα, αλλά είναι συχνά δύσκολο να βρείτε το σωστό χρόνο και τόπο για να μιλήσετε για τη διαχείριση των χρημάτων σας. Βρείτε αυτό που λειτουργεί για σας και το σύζυγό σας. Μπορεί να μην είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος να περάσετε χρόνο μαζί, αλλά θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας αργότερα.

Με ένα δαχτυλίδι δεν κρατάς σπίτι

Αν νομίζετε ότι ένα νέο διαμαντένιο δαχτυλίδι ή ένα πολυτελές αυτοκίνητο θα συμβάλει στη βελτίωση του γάμου σας, ξανασκεφτείτε το. Σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι τα ζευγάρια όπου και οι δύο σύζυγοι ήταν υλιστές ήταν χειρότερα από αυτά πού είχαν μια σπάταλη σύζυγο. Τα ζευγάρια που ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα δεν ήταν σημαντικά για αυτούς, όμως, ήταν τυχερά στην αγάπη

Μην παντρευτείς το αντίθετο σου

Ένας σπάταλος τείνει να παντρευτεί έναν πιο συγκρατημένο για να υπάρχει ισορροπία. Ομως αυτά τα ζευγάρια έχουν αποτυχημένο γάμο από ότι οι γάμοι στους οποίους και οι δύο σύζυγοι είχαν παρόμοιες συνήθειες. Μια μελέτη στο Utah State University διαπίστωσε ότι τα άτομα που αισθάνονται ότι η σύζυγος τους ξοδεύει τα χρήματα ανόητα και χωρίς λόγο έχουν χαμηλότερα επίπεδα στην οικογενειακή ευτυχία και έχουν πιθανότητα διαζυγίου στο 45 τοις εκατό.

Αν πιστεύεις ότι σου «τρώει» τα χρήματα άνοιξε της λογαριασμό

Είτε έχετε κοινό λογαριασμό είτε χωριστούς λογαριασμούς – ή και τα δύο – δεν πειράζει πραγματικά. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι αν το χρηματοοικονομικό σχέδιο σας είναι το κατάλληλο για την οικογένεια σας. Αν για παράδειγμα ενοχλείστε για τις μικρές αγορές που κάνει ο ένας ή ο άλλος κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα ήταν καλύτερα να θέσετε μέρος των οικονομικών σας σε χωριστούς λογαριασμούς. Αν λειτουργείτε καλύτερα ως ομάδα γνωρίζοντας που πάνε ανά πάσα στιγμή όλα τα χρήματά σας, τότε οι κοινοί λογαριασμοί θα μπορούσε να είναι καλύτερη λύση.

Είναι απιστία και όταν κρύβεις αγορές ή χρέη

Ογδόντα τοις εκατό των παντρεμένων ζευγαριών κρύβουν κάποιες αγορές από τον (τη) σύζυγό τους, με τους άνδρες να παραδέχονται ότι είναι πιο πιθανό να κρύβουν μερικές δαπάνες τους. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 30 τοις εκατό των ερωτηθέντων βλέπουν την οικονομική απιστία ως εξίσου επιβλαβή με τη σεξουαλική απιστία. Επιπλέον, το 79 τοις εκατό των ερωτηθέντων παντρεμένων είχαν περισσότερες πιθανότητες να ομολογήσουν την οικονομική απιστία τους σε έναν φίλο τους από ότι στο (στη) σύζυγό τους.

Μην δανειστείς ποτέ από την πεθερά σου
Με το να δανείζεται κάποιος σύζυγος χρήματα από την οικογένεια της συζύγου είναι σαν να ρισκάρει την σχέση του αν η διαπραγμάτευση δεν πάει καλά. Ο κανόνας του δανεισμού είναι ότι όσοι λιγότεροι εμπλέκονται τόσο καλύτερα.
Αστην να νομίζει ότι είναι ο Soros

Οι παραδοσιακοί ρόλοι δείχνουν ότι οι γυναίκες διαχειρίζονται καλύτερα τις καθημερινές οικονομικές εκκρεμότητες ενώ οι άντρες διαχειρίζονται τις επενδύσεις και τον οικονομικό σχεδιασμό. Μια καλύτερη επιλογή θα ήταν: Αναγνωρίστε μεμονωμένες δυνατότητες του άλλου και χωρίστε τις οικονομικές εργασίες αναλόγως. Αναθέστε τη διεκπεραίωση μιας εργασίας ανάλογα με το ταλέντο που έχει ο καθένας, ανεξάρτητα από το τι κάνουν άλλα ζευγάρια ή έχει επικρατήσει να γίνεται.

Mην την αγχώνεις επειδή τα «φέρνεις»

Η έρευνα δείχνει ότι οικονομικές διαφωνίες που διαρκούν περισσότερο, μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερες συγκρούσεις στα ζευγάρια. Οι συγκρούσεις στον γάμο για την οικονομική διαχείριση επηρεάζουν ιδιαίτερα τους άνδρες. Η έρευνα δείχνει ότι αν και είναι οι άντρες αυτοί που παρέχουν χρήματα, τείνουν να προκαλούν μεγαλύτερες εντάσεις από ότι οι γυναίκες.

Στο φινάλε, απόλαυσε και εσύ αυτά για τα οποία ταλαιπωρείσαι

Η οικονομική διαχείριση δεν πρέπει πάντα να είναι πηγή άγχους ή αιτία σύγκρουσης. Μπορεί επίσης να είναι μια πηγή ευχαρίστησης. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι ξοδεύοντας χρήματα για νέες εμπειρίες, όπως εισιτήρια για συναυλίες ή μια γευσιγνωσία κρασιού, παράγεται πιο διαρκής ικανοποίηση από το να δαπανά χρήματα για τυπικά υλικά αγαθά. Η ευτυχία από τα αγαθά έρχεται όχι μόνο όταν τα βιώνουμε, αλλά και κάθε φορά που τα βιώνουμε ως μνήμες. Έντονες αναμνήσεις, μετά από όλα, συνήθως αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σε ένα γάμο.

fpress.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου