ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτα σχέδια για Grexit

έκτακτα-σχέδια-για-grexit-162461
Έκτακτα σχέδια αντιμετώπισης των συνεπειών μιας ελληνικής εξόδου, αντίστοιχα με αυτά που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, φέρεται να έχουν προετοιμάσει οι ολλανδικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με τη συνδρομή Ολλανδών διπλωματών στην χώρα μας.
Ολλανδοί διπλωμάτες στην Ελλάδα έχουν βοηθήσει τις ολλανδικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, «στήνοντας» έκτακτα σχέδια, παρόμοια με αυτά που εφαρμόζονται σε ακραίες συνθήκες φυσικών καταστροφών.
«Η Ολλανδία έχει αρχίσει να προετοιμάζει τις ολλανδικές εταιρείες στην Ελλάδα για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη», αναφέρει δημοσίευμα της ολλανδικής Volkskrant, επικαλούμενη ανώνυμη διπλωματική πηγή. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι διπλωμάτες στην Αθήνα έχουν κάνει μία απογραφή των πιθανών κινδύνων μιας ελληνικής εξόδου και έχουν σχεδιάσει έκτακτα μέτρα αντιμετώπισής τους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι διπλωμάτες παρουσίασαν τα έκτακτα σχέδια διαχείρισης μιας ελληνικής εξόδου στις ολλανδικές εταιρείες στην Ελλάδα κατά την διάρκεια μιας μυστικής συνάντησης που έλαβε χώρα τον Ιούνιο. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου παρέμειναν άγνωστες, αλλά σύμφωνα με το πρακτορείο, αφορούν σε έκτακτα μέτρα που λαμβάνει η Πρεσβεία τη Ολλανδίας σε περιπτώσεις όπως ο σεισμός ή οι φυσικές καταστροφές.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου