ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντοχές 40 ημερών για το δημόσιο

αντοχές-40-ημερών-για-το-δημόσιο-163684
Το ελληνικό κράτος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αντλεί περί τα 3,5 δισ ευρώ μηνιαίως από τις εν λόγω εκδόσεις
Έως το τέλος Νοεμβρίου, τουλάχιστον, η Ελλάδα θα πρέπει να τα βγάζει πέρα με απλές εκδόσεις εντόκων γραμματίων. Κι αυτό γιατί μέχρι τότε, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι τα λεφτά της επόμενης δόσης, δεν θα έχουν έρθει.
Αυτό με τη σειρά του, συνεπάγεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, οι οποίες αισίως έχουν φτάσει στα 8 δισ. ευρώ (και λίγο παραπάνω), δεν πρόκειται επ’ ουδενί να αρχίσουν να αποπληρώνονται και κατά συνέπεια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σπάσουν και το φράγμα των 9 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από την έως τώρα εμπειρία.
Το ελληνικό κράτος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αντλεί περί τα 3,5 δισ .ευρώ μηνιαίως από τις εν λόγω εκδόσεις και με αυτά τα λεφτά να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, συμπληρώνοντας το απαιτούμενο ποσό και με τα λιγοστά αποθεματικά που έχουν μείνει στα ταμεία του.

Το δημόσιο τα «βγάζει πέρα» κυριολεκτικά τσίμα – τσίμα, και αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν καλύτερα από τον καθένα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που έχουν την πλήρη εικόνα της κατάστασης. Στην πραγματικότητα, οι αντοχές της ελληνικής πλευράς, αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν τις 40 μέρες.

voria.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου