ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Να εξεταστεί η αναδιάρθρωση”

να-εξεταστεί-η-αναδιάρθρωση-163910

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους σε περίπτωση που αποδειχθεί μη βιώσιμο το οικονομικό βάρος, δήλωσε σήμερα εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ σε ολλανδική εφημερίδα.

"Η συνεισφορά από τις κυβερνήσεις στη συνέχεια θα αποτελέσει σίγουρα ένα θέμα συζήτησης", είπε ο Menno Snel σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad.
Ο Snel είναι ένα από τα 24 εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, αντιπροσωπεύοντας την Ολλανδία και 12 ακόμα χώρες από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, την πρώην Σοβιετική Ένωση και την Μέση Ανατολή.

Οι δηλώσεις του υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά τις διαφορές μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το πώς θα πρέπει να λυθεί η κρίση χρέους στην Ελλάδα.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι δέχονταν πιέσεις από το ΔΝΤ για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μια δυσάρεστη προοπτική για τους ηγέτες που βρίσκουν την ιδέα να υποστούν ζημίες οι κυβερνήσεις τους ανεπιθύμητη.
enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου