ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου μπορεί η χώρα χωρίς τη δόση, λέει ο πρωθυπουργός

μέχρι-τέλος-νοεμβρίου-μπορεί-η-χώρα-χω-166992

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πέραν του Νοεμβρίου εάν δεν εκταμιευτεί η επόμενη δόση, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφερόντας ως πιθανή βοήθεια την επιλογή της ΕΚΤ να δεχθεί μετακύλιση της ωρίμανσης ελληνικού χρέους που διακρατεί.

Ο Σαμαράς ανέφερε επίσης ως «σημαντική ελάφρυνση» το ενδεχόμενο η ελληνική τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση να γίνει απευθείας από τους μηχανισμούς στήριξης, όπως εξετάζεται για την Ισπανία.

«Το κλειδί είναι η ρευστότητα, για αυτό είναι τόσο σημαντική η επόμενη δόση» δήλωσε ο Σαμαράς στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ερωτηθείς για το χρονικό διάστημα που η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς την επόμενη δόση, απάντησε: «Έως τα τέλη Νοεμβρίου. Μετά το ταμείο θα έχει αδειάσει».

Η ΕΚΤ μπορεί να βοηθήσει εάν αποδεχθεί χαμηλότερα επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα ή εάν εγκρίνει τη μετακύλισή τους όταν αυτά λήξουν, συμπλήρωσε.

«Επίσης, η ανακεφαλαιοποίση των ελληνικών τραπεζών θα μπορούσε να γίνει απευθείας μέσω του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), όπως εξετάζεται και για την Ισπανία. Αυτό θα ήταν μεγάλη ανακούφιση» είπε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου