ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήρως αντίθετοι με το προωθούμενο νέο φορολογικό δέκα επιστημονικοί φορείς

πλήρως-αντίθετοι-με-το-προωθούμενο-νέ-167311

Δέκα επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις «που θα «εξοντώνουν τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών» και στην ένταξη των Ταμείων τους στον ΕΟΠΥΥ, μιλώντας για επιχειρούμενη «φαλκίδευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών τους και υφαρπαγή των αποθεματικών των Ταμείων τους προς όφελος της στήριξης άλλων προβληματικών Ταμείων και κλάδων υγείας».

Επίσης, αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά, τους προέδρους των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Ευ.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη, όπως και με τους αρμόδιους υπουργούς Α.Λυκουρέντζο και Γιαν.Βρούτση.

Ειδικότερα, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη κοινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, υπό την προεδρία του Γιάννη Αδαμόπουλου και με τη συμμετοχή εννέα ακόμη εκπροσώπων επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης στους επίμαχους κλάδους, ενόψει και των φημολογούμενων φορολογικών μέτρων και των ρυθμίσεων που άπτονται του κλάδου της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι φορείς διακηρύττουν την πλήρη αντίθεσή τους στην προώθηση ρυθμίσεων που θα «εξοντώνουν τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, αγνοώντας τη δυσμενή οικονομική κατάσταση ιδίως των νέων ανθρώπων, που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε βασικές επαγγελματικές και βιοτικές τους ανάγκες», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, αρνούνται να συναινέσουν στην προώθηση ρυθμίσεων «κοινωνικά ανάλγητων και άδικων, αλλά και άκρως παράλογων -από την άποψη του φορολογικού σχεδιασμού- που καταλήγουν να πλήττουν στον πυρήνα τους και κατά τρόπο κατάφωρο συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων φορολογούμενων».

Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας, όπως ανακοίνωσαν, παραμένουν σε διαρκή εγρήγορση και δηλώνουν ότι θα εξετάσουν τη στάση τους ανάλογα με τις μελλοντικές εξελίξεις.

Οι δέκα φορείς συντόνισαν τις ενέργειές τους για κοινή δράση προκειμένου να αποτραπούν:

α) αφενός μεν η επιχειρούμενη (με τη σχεδιαζόμενη ένταξη των Ταμείων τους στον ΕΟΠΥΥ) «φαλκίδευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών τους και η υφαρπαγή των αποθεματικών των Ταμείων τους προς όφελος της στήριξης άλλων προβληματικών ταμείων και κλάδων υγείας» και

β) αφετέρου η υιοθέτηση φορολογικών ρυθμίσεων «εξοντωτικών, βραχυπρόθεσμης και κοντόφθαλμης λογικής, οι οποίες -κατά πλήρη βεβαιότητα- αναμένεται να οδηγήσουν σε αφανισμό του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών, στην οικονομική τους εξαθλίωση και, εντέλει, στην επίταση των αντιαναπτυξιακών αδιεξόδων της χώρας».

Στη σύσκεψη αυτή παραβρέθηκαν εκτός από τον κ. Αδαμόπουλο, οι Χρήστος Σπίρτζης, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Βλαχάκης, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Μιχαήλ Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Κατσίκης, πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Γιάννης Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεοδώρου Αμπατζόγλου, Βαρβάρα Ανεμοδουρά, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και ταμίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Χρήστος Βλάχος, εκπρόσωπος του προέδρου (Γεωργίου Μήτση) του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου, Δωδεκανήσου, Λαμίας, Διονύσιος Κριάρης, πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, καθώς και ο Αντ. Αργυρός, δικηγόρος, τέως υπουργός Επικρατείας.

Νέα συνάντηση των φορέων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη, Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου