ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολλανδία: Eξάγουμε 10 διαφορετικά είδη προϊόντων

ολλανδία-eξάγουμε-10-διαφορετικά-είδη-π-188696

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στην Ολλανδία, το α’ πεντάμηνο του 2012, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011, ο όγκος του διμερούς εμπορίου μειώθηκε κατά 9,1%, οι εισαγωγές κατά 10,3%, οι εξαγωγές κατά 3,2% και το εμπορικό έλλειμμα με την Ολλανδία κατά 11,9%.

Το 2011, η Ελλάδα εξήγαγε στην Ολλανδία 541 κατηγορίες προϊόντων, με δέκα από αυτές να καλύπτουν το 51,1% των ελληνικών εξαγωγών.
Τα κυριότερα εξαγόμενα προϊόντα της Ελλάδας στην Ολλανδία είναι: φάρμακα, ψάρια, σταφύλια, πούρα, καπνά, ντομάτες, καρποί και βρώσιμα φρούτα, πλάκες από αργίλιο, μελάνια τυπογραφίας.
Το 2011, η Ελλάδα εισήγαγε από την Ολλανδία 959 κατηγορίες προϊόντων, με δεκαέξι από αυτές να καλύπτουν το 51,7% των ολλανδικών εξαγωγών στην Ελλάδα.

Τα κυριότερα εισαγόμενα προϊόντα από την Ολλανδία είναι: χοιρινό και βοδινό κρέας, ψάρια, γάλα και κρέμα γάλακτος, τυρί Gouda, μπίρα, φάρμακα, υπολογιστές και ανταλλακτικά τους, τηλεφωνικές συσκευές, κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, λάδια από πετρέλαιο ή ασφαλτούχα ορυκτά, στυρόλιο, πολυμερή του αιθυλενίου, προϊόντα έλασης από σίδηρο και χαλυβοκράματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου